Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επανέκδοση στελέχους αδείας ιδιοκτήτη χωρίς συνυπογραφή συνιδιοκτήτη


Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

Να ρωτήσω για ένα θέμα που με προβληματίζει.

Σε οικοδομή με άδεια του ’88 υπάρχουν 2 ιδιοκτήτες.

Η οικοδομή έμεινε στα σοβατίσματα γιατί οι ιδιοκτήτες έχουν κακές σχέσεις πλέον μεταξύ τους.

Με σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας έχουν χωρίσει τα πάντα στην οικοδομή οπότε ο καθένας από αυτούς μπορεί να συνεχίσει με άδεια τις εργασίες στο τμήμα που του ανήκει χωρίς την συγκατάθεση του άλλου ( Το έχω ρωτήσει στην πολεοδομία ).

Το πρόβλημα είναι ότι αυτός που θέλει να συνεχίσει τις εργασίες δεν έχει το πρωτότυπο στέλεχος αδείας με την μεταλλική .

Πήγα στην πολεοδομία και μου είπαν ότι για να βγει καινούργιο στέλεχος πρέπει να έχουν την υπεύθυνη δήλωση και των δυο ιδιοκτητών εφόσον τα ονόματα και των δυο αναγράφονται στο στέλεχος, πράγμα δύσκολο εφόσον οι δυο ιδιοκτήτες είναι στα δικαστήρια ( για άλλη υπόθεση ) και αυτός που δεν συνεχίζει τις εργασίες δεν υπογράφει.

Η ερώτηση μου είναι αν ισχύει αυτό που μου είπαν και αν υπάρχει κάποιος τρόπος να επιλύσω αυτό το πρόβλημα.

Σκέπτομαι ότι πως είναι δυνατόν να μπορεί οποιοσδήποτε από τους δυο να συνεχίσει ανεξάρτητα από τον άλλο κάποια άδεια και εργασίες για το κομμάτι του, ενώ να χρειάζεται για το στέλεχος την συγκατάθεση του άλλου ότι έχει χαθεί.

Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Το στέλεχος το έχει ο άλλος συνιδιοκτήτης; Αν ναι, είναι λογικό να μην το έχει αυτός που θέλει να συνεχίσει τις εργασίες, καθώς ακόμη και αν είναι δύο οι ιδιοκτήτες, ΜΟΝΟ ΕΝΑ στέλεχος δίνει η πολεοδομία και στους δύο.

 

Για ποιο λόγο χρειάζεται ντε και καλά το πρωτότυπο στέλεχος της αδείας;

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα.

Οι 2 ιδιοκτήτες δεν μιλανε μεταξύ τους οπότε δεν ξέρω αν έχει την πρωτότυπη ο άλλος η αν έχει χαθεί και από τους 2.

Την πρωτότυπη την θέλω γιατί θα βγάλω αναθεώρηση για αλλαγή επιβλέποντος για το τμήμα του κτηρίου που ανήκει στον πελάτη μου και όταν θα βγει η άδεια θα θέλουν ( στην πολεοδομία ) να σφραγίσουν και το στέλεχος του ιδιοκτήτη.

Link to comment
Share on other sites

Πήγαινε στην πολεοδομία μαζί με τον πελάτη σου να υπογράψει μια δήλωση πως καταστράφηκε η πρωτότυπη που είχε αυτός. Να σου βγάλουν μια καινούρια πρωτότυπη από το στέλεχος που έχουν αυτοί.

Link to comment
Share on other sites

Συγγνώμη για την καθυστέρηση και ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

Θα μπορούσα να βγάλω επικυρωμένο αντίγραφο στελέχους άδειας ιδιοκτήτη αλλά στο αρχείο βλέποντας στην φωτοτυπία του στελέχους 4 ονόματα ( 2 ζευγάρια τα οποία είναι στα δικαστήρια και δεν μιλιούνται μεταξύ τους ) μου ζήτησαν υπεύθυνη δήλωση και από τους 4, πράγμα αδύνατο με τις παρούσες συνθήκες. ( Μπορώ μόνο από τους 2 που είναι πελάτες μου και θέλουν να τελειώσουν την μισή οικοδομή που τους ανήκει )

 

Για νέα άδεια αποπεράτωσης εργασιών δεν ξέρω. Δεν θα χρειαστεί το στέλεχος του ιδιοκτήτη στο τέλος;

 

Τέλος πάντων, μίλησα για αυτά τα θέματα με δυο γνωστούς μου μηχανικούς στην πολεοδομία και αν και δεν μου απάντησαν ξεκάθαρα μου είπαν να προχωρήσω και θα βρούμε μια λύση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.