Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκτελωνισμός ΙΧ - Φορολογία δαπανών


Recommended Posts

Καλημέρα!

 

α) Γνωρίζει κανείς ποιά η διαφορά και ο χαρακτηρισμός ή κάποιο σχετικό Link με τη σχετική νομοθεσία για τις προδιαγραφές επαγγελματικών, ημιεπαγγελματικών ΙΧ? Μου έχουν πει ότι ο χαρακτηρισμός γίνεται από την κατασκευάστρια εταιρεία. Είναι σωστό ή όχι?

 

Ένας πολιτικός μηχανικός μπορεί να δικαιολογήσει επαγγελματικό ΙΧ?

 

β) Τα έξοδα αγοράς και εκτελωνισμού ενός επιβατικού ή επαγγελματικού ΙΧ από τρίτες χώρες -όχι ΕΕ- (23%ΦΠΑ, 10% Φόρος Εισαγωγικός, 20-30% Φόρος Πολιτελείας, μεταφορά και ναύλα) μπορούν να αφαιρεθούν από τις δαπάνες μου και σε ποιούς κωδικούς της φορολογικής μυ δήλωσης θα τα αναφέρω?

 

γ) Τα επιπλέον έξοδα που θα προκύπτουν, ετησίως, (καύσιμα, συντήρηση, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας) μπορούν να τα καταθέτω (και με τι ποσοστά) στη φορολ. δήλωση ως δαπάνες?

 

δ) κάπου διάβασα σε προηγούμενα σχετικά μηνύματα ότι μπορώ να κάνω απόσβεση της αγοράς του ΙΧ τμηματικά με ένα ποσοστό κάθε χρόνο. Πως γίνεται αυτό? Κάποιο αναλυτικό παράδειγμα υπάρχει?

 

Σας ευχαριστώ.

--------------------

Υπάρχει κάποιος που να γνωριζει κάτι σχετικό να με βοηθήσει?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.