Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναμονές μεταλλικών αγκυρίων σε μεταλλικό κτήριο με υπόγειο


 

Recommended Posts

Σε νέο ισόγειο 3στυλο μεταλλικό κτίριο με υπόγειο από σκυρόδεμα πρόκειται μελλοντικά να γίνει προσθήκη μεταλλικού παταριού στο ισόγειο (2 νέα υποστυλώματα και 4 δοκοί ανά πλαίσιο). Έχω προβλέψει τα πάντα για να δεχτεί ο αρχικός 3στυλος ισόγειος μεταλλικός φορέας την προσθήκη του παταριού. Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να αφήσω από πρίν αναμονές από την οροφή υπογείου τις αγκυρόβιδες για τα μελλοντικά μεταλλικά υποστυλώματα. (στίς θέσεις που σημειώνονται με κύκλο στην τομή του πλαισίου - εννοείται ότι κάτω από κάθε μεταλλικό υποστύλωμα έχω κανονικά υποστυλώματα από Ω.Σ).

Τα αγκύρια αυτά όμως θα αποτελούν εμπόδιο στο ισόγειο μέχρι να γίνει το πατάρι (εξόγκωμα).

Σκέφτηκα μήπως μετά που θα σκυροδετούσα την οροφή του υπογείου μαζί με όλα τα αγκύρια, να κατασκεύαζα δάπεδο 15 εκ προστατεύοντας τα αγκύρια των μελλοντικών μεταλλικών στύλων με κατάλληλο μεταλλικό καλούπι. Το πρόβλημα είναι ότι χρειάζομαι βιομηχανικό δάπεδο και θα πρέπει το δάπεδο των 15 εκ να είναι από σκυρόδεμα και όχι από κάτι ελαφρύτερο, γεγονός που ανεβάζει το κόστος αλλά και το βάρος της πλάκας. Τι προτείνετε? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ !!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 26
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Υπάρχει περίπτωση να μην τοποθετήσεις τα αγκύρια και να τα βάλεις μετά με χημικά?

Η ακόμα να μην σκυροδετήσεις τις κολώνες μέχρι το ύψος που παίρνουν τα αγκύρια για να τα τοποθετήσεις μετά?, αν βέβαια αυτές οι κολώνες χρειάζονται μόνο για το πατάρι.

Link to comment
Share on other sites

όχι. έχω πλάκα και πρέπει να μπουν όλες οι κολώνες.

Τα χημικά δεν μπορώ να τα εμπιστευτώ για αγκύρια Μ30

Link to comment
Share on other sites

Αρη σε ένα έργο που είχα δει, που έπρεπε να μπουν υποστυλώματα μετά την είσοδο των μηχανημάτων και χρειαζόταν και το δάπεδο είχαν αφήσει κενό τον χώρο για τα αγκύρια, τρύπα. Μέσα στο ραντιέ είχαν αφήσει UPN μεγάλα με τρύπες. Μετά την κατασκευή άνοιξαν την τρύπα που την είχαν σκεπασμένη με λαμαρίνα πέρασαν τα αγκύρια με παξιμάδια πάνω κάτω στο UPN όπλισαν το κενό και έριξαν σκυρόδεμα.

Link to comment
Share on other sites

aTomGR το έχω δει αυτό όπως και εσύ αλλά σε θεμελίωση.

Εγώ έχω υποστυλώματα 80Χ100 (μεγάλα) αλλά και πάλι δεν θέλω να αφήνω τρύπες σε αυτά επειδή σηκώνουν τα φορτία της αποθήκης. και επειδή έχω διασταυρούμενα δοκάρια (σίδερα κ.λ.π.) Θα ανεβάσω σχέδιο να δεις πιο μετά. Σε ευχαριτώaTomGR το έχω δει αυτό όπως και εσύ αλλά σε θεμελίωση.

Εγώ έχω υποστυλώματα 80Χ100 (μεγάλα) αλλά και πάλι δεν θέλω να αφήνω τρύπες σε αυτά επειδή σηκώνουν τα φορτία της αποθήκης. και επειδή έχω διασταυρούμενα δοκάρια (σίδερα κ.λ.π.) Θα ανεβάσω σχέδιο να δεις πιο μετά. Σε ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσες να ενσωματώσεις μεταλλικές πλάκες (με τα αγκύρια συγκολλημένα ώστε να μή προεξέχουν) στο σκυρόδεμα. Κάθε μεταλλικός στύλος θα έχει base plate με μικρότερες διαστάσεις από το ενσωματωμένο και όταν είναι να αναγερθεί το πατάρι θα συγκολληθούν επί τόπου τα base plates των στύλων επί των ενσωματωμένων πλακών.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν σε ευχαριστώ PeterPann.

Θα είναι εφικτό να συγκολληθούν τα αγκύρια και να έχω ισχυρή σύνδεση με την κάτω πλάκα?

Ομοίως και η κόλληση της πάνω με την κάτω πλάκα δεν θα μου παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα, δεδομένου ότι θα είναι εργοταξιακή η συγκόλληση?

Το έχεις δεί ή εφαρμόσει αυτό? Μήπως θα πρέπει να λάβω υπόψη μου θέματα μειωμένης ακαμψίας?

Σε ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Για να γίνει μια ισχυρή συγκόλληση των αγκυρίων με την πλάκα, πρέπει να γίνουν τρύπες στην πλάκα και κατάλληλο φρεζάρισμα, ώστε να πραγματοποιηθεί εσωραφή από πάνω και εξωραφή από κάτω, όπως φαίνεται στο σκίτσο:

http://img37.imagevenue.com/img.php?image=72107_baseplate_122_730lo.jpg

Εχω εφαρμόσει αυτή τη σύνδεση σε αρκετές περιπτώσεις. Πρίν την κοπή των μεταλλικών στύλων πρέπει να γίνουν μετρήσεις για την ακριβή υψομετρική θέση της άνω παρειάς των ενσωματωμένων πλακών, λόγω του ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αλφαδιάσματος της μεταλλικής κατασκευής, όπως γίνεται όταν υπάρχει το grouting. Δεν υπάρχει πρόβλημα με την επί τόπου ραφή, αρκεί βέβαια να γίνει από πεπειραμένο κατασκευαστή. Οσο για την ακαμψία, δεν βλέπω για ποιό λόγο θα μειωθεί.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.