Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα. Σε γήπεδο 6 στρ. εκτός σχεδίου, άρτιο και οικοδομήσιμο, πελάτης μου θέλει να βγάλει άδεια πτηνοκτηνοτροφικής εγκατάστασης < 50 τ.μ. Ο ιδιοκτήτης δεν είναι ούτε γεωργός, ούτε κτηνοτρόφος, απλώς θέλει να εκτρέφει 10 κοτούλες και 5 αρνάκια το χρόνο (είμαστε και σε περίοδο οικονομικής κρίσης...). Η ερώτησή μου είναι η εξής: χρειάζεται άδεια από το Υπ. Γεωργίας για την ίδρυση και λειτουργία της εγκατάστασης ή απλώς οικοδομική άδεια για την κατασκευή της υποδομής; Θα μπορούσε ενδεχομένως να βγάλει άδεια για αποθήκη και να στεγάσει (παράνομα) τα ζώα του; Γενικά, εγώ σαν μηχανικός του, μπορώ να του προτείνω μια πιο οικονομική λύση, αφού το κόστος της αδείας (και με τις ελάχιστες ακόμα αμοιβές) του φαίνεται εξωφρενικό;

Δημοσιεύτηκε

Υγειονομική Διάταξη Υ1β/200/1995, ΦΕΚ 343/Β/95, "περί όρων ίδρυσης και λειτουργίας πτηνο-κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων". Μάλλον το άρθρο 15 είναι για την περίπτωσή σου (οικόσιτα ζώα).

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.