Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαιτείται άδεια ίδρυσης πτηνοκτηνοτροφικής εγκατάστασης;


Recommended Posts

Καλησπέρα. Σε γήπεδο 6 στρ. εκτός σχεδίου, άρτιο και οικοδομήσιμο, πελάτης μου θέλει να βγάλει άδεια πτηνοκτηνοτροφικής εγκατάστασης < 50 τ.μ. Ο ιδιοκτήτης δεν είναι ούτε γεωργός, ούτε κτηνοτρόφος, απλώς θέλει να εκτρέφει 10 κοτούλες και 5 αρνάκια το χρόνο (είμαστε και σε περίοδο οικονομικής κρίσης...). Η ερώτησή μου είναι η εξής: χρειάζεται άδεια από το Υπ. Γεωργίας για την ίδρυση και λειτουργία της εγκατάστασης ή απλώς οικοδομική άδεια για την κατασκευή της υποδομής; Θα μπορούσε ενδεχομένως να βγάλει άδεια για αποθήκη και να στεγάσει (παράνομα) τα ζώα του; Γενικά, εγώ σαν μηχανικός του, μπορώ να του προτείνω μια πιο οικονομική λύση, αφού το κόστος της αδείας (και με τις ελάχιστες ακόμα αμοιβές) του φαίνεται εξωφρενικό;

Link to comment
Share on other sites

Υγειονομική Διάταξη Υ1β/200/1995, ΦΕΚ 343/Β/95, "περί όρων ίδρυσης και λειτουργίας πτηνο-κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων". Μάλλον το άρθρο 15 είναι για την περίπτωσή σου (οικόσιτα ζώα).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.