Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Τζάκι - καλοριφέρ


Recommended Posts

γειά σας

είχα σκοπό να βάλω ενεργειακό τζάκια που να συνδεθεί με το κύκλωμα κεντρικής θέρμανσης αλλά να έχω και καυστήρα πετρελαίου σε περιπτώσει μεγάλου ψύχους, έλειψης ξύλων ή όταν βαριέμαι να ανάψω το τζάκι. ο κατασευαστής μου όμως δεν μου προτείνει τον συνδιασμό όλων των παραπάνω εκτός από το μεγάλο κόστος (δεν ξέρω αν αποσβένεται από τη χρήση τζακιού στην κεντρική θέρμανση) πιστεύει ότι με τα χρόνια θα δημιουργηθούν προβλήμα με τα διάφορα εξαρτήματα (ηλεκτροβάνες κ.λ.π.) έχετε εμεπιρία στο θέμα αυτό.

Και μιας και μηλάμε για θέρμανση τα σώματα jaga μ' αρέσουν πάρα πολύ, πόσο πιό ακριβά είναι από τα συμβατικά, ζεσταίνουν το ίδιο?

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Θα σου πρότεινα να επιλέξεις ενεργειακό τζάκι αλλά αερόθερμο, όχι συνδεδεμένο με το καλοριφέρ δηλαδή.

Στο σπίτι μου (διαμέρισμα 95 τ.μ. περίπου) έχω αυτό το συνδυασμό και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Η εξοικονόμηση που έχω στη χρήση του καλοριφέρ είναι πολύ μεγάλη τις ημέρες που ανάβω το τζάκι. Τις ημέρες που δεν κάνει πολύ κρύο (10 - 14 C) το καλοριφέρ δεν λειτουργεί καθόλου και διατηρώ άνετα εσωτερική θερμοκρασία γύρω στους 22 - 23 C.

Η κατανάλωση ξύλων είναι πολύ μικρότερη - σχεδόν η μισή, σε σύγκριση με το κλασικό ανοιχτό τζάκι. Από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 1 μετά τα μεσάνυχτα θα κάψει περίπου 10 ως 20 κιλά ξύλα ανάλογα με το που έχεις ρυθμίσει την εισαγωγή του αέρα και το τζάκι θα κρατήσει το χώρο ζεστό μέχρι την άλλη μέρα το πρωί.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Γεια σας,

είμαι σε στάδιο κατασκευής δύο οροφοδιαμερισμάτων 120 τ.μ το καθένα. Για το επάνω, που θα τελειώσω πρώτο, για να μείνω, σκέφτομαι να τοποθετήσω τζάκι-καλοριφέρ. Μου συνέστησαν το PALAZZETTI, λέγοντας, από το κατάστημα πώλησης, ότι μπορεί να θερμάνει επαρκώς έως 200 τ.μ αλλά ο υδραυλικός μου, μου λέει ότι τα σώματα θα είναι απλώς χλιαρά και σε έντονο κρύο η θέρμανση θα είναι ανεπαρκής. Είμαι σε δίλημα για το αν τελικά είναι καλή λύση ή όχι, δεδομένου ότι μπορώ να έχω δωρεάν ξύλα ενώ η τιμή του πετρελαίου είναι απλησίαστη. Θα ήθελα τι βοήθειά σας, ενώ θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον να μάθαινα τις απόψεις ανθρώπων που το έχουν τοποθετήσει στι σπίτι τους ή που το έχουν δει να δουλεύει. Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση πως βάση νομοθεσίας επιτρέπεται να καις μόνο πετρέλαιο ή αέριο για θέρμανση νερού που κυκλοφορεί σε εγκατάσταση καλοριφέρ. Πολλά χρόνια πριν επιτρεπόταν και μαζούτ.

Εσύ στην ουσία θέλεις να μάθεις τις θερμικές απώλειες της κατοικίας σου.

Είναι δυνατόν να ξέρει ο υδραυλικός να δώσει απάντηση;;;

 

Γιατί δεν ρωτάς τον μηχανικό; Λαθραία κτίζεται το σπίτι σου, χωρίς μηχανικό;

 

Αν κάνεις ότι σου πουν οι πωλητές ή ότι σου πει ο κάθε υπεργολάβος

πολύ πιθανόν να έχεις και πρόβλημα με την ενεργειακή πιστοποίηση που θα χρειαστείς κάποια στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.