Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δικαιώματα σε εξ' αδιαιρέτου


Recommended Posts

Οικόπεδο εξ'αδιαιρέτου, εντός σχεδίου πόλεως. Ο ένας ιδιοκτήτης έχει κτίσει και δεν υπάρχει υπόλοιπο δόμησης για τον δεύτερο. Υπάρχει κάποιος νόμος,κτλ. που να επιτρέπει τη δόμηση (για κατοικία) λαμβάνοντας το υπ'όψιν σαν αυτοτελές και ανεξάρτητο οικόπεδό? Με τους ισχύοντες όρους της περιοχής για την επιφάνεια αυτού του τμήματος και όχι ολόκληρου του αρχικού οικοπέδου (είχα ακούσει απο κάποιον συνάδελφο οτι ισχύει κάτι τέτοιο)

Link to comment
Share on other sites

Πολιτικός Μηχανικός. Η άδεια είναι του '78. Υπάρχει μια κάθετη σύσταση του 1969. Το συμβόλαιο δεν βλέπω να αναφέρει κάτι διαφορετικό από ένα τυπικό συμβόλαιο.

Link to comment
Share on other sites

Το κτίσμα είναι νόμιμο ναι. Άδεια του '78. Από ότι μάλιστα παρατήρησα (από κοντα) το υπάρχων κτίσμα που έχει καταλάβει όλη τη δόμηση δεν έχει καμμία αυθαιρεσία. Δεν ξέρω εαν έχει σημασία.

Link to comment
Share on other sites

Αφού προϋπήρχε η κάθετη, και αφού αυτή πρέπει να λέει το ποσοστό που έχει ο κάθε συνιδιοκτήτης, θα έπρεπε η άδεια του '78 να μην είχε εκμεταλλευτεί το σύνολο της δόμησης αλλά το ποσοστό που της έδινε η κάθετη.

Αυτό είναι το παράξενο του θέματος για εμένα.

 

Αυτό που μάλλον έχεις ακούσει, είναι για περιπτώσεις που ο ένας συνιδιοκτήτης έχει δομήσει παραπάνω από ότι του επέτρεπε η άδειά του, αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.

Link to comment
Share on other sites

Η απορία μου είναι, πως η πολεοδομία του έδωσε άδεια να δομήσει παραπάνω από το ποσοστό που του αντιστοιχεί.

Μήπως πήρε την συναίνεση του άλλου συνιδιοκτήτη, ο πελάτης σου ήξερε ότι ο συνιδιοκτήτης του οικοδομεί?

Μήπως ήταν άλλος και όχι ο πελάτης σου συνιδιοκτήτης?

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω ιδέα πως πήρε την άδεια. Ο πελάτης μου το κληρονόμησε από τον πατέρα του και δεν ξέρει τι ακριβώς έχει συμβεί. Προσπαθώ να βρω μια άκρη, μεσω πολεοδομικών διατάξεων, μήπως και αποφύγει τα νομικό "δρόμο".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.