Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απορία σε αδειοδότηση καταστήματος


Recommended Posts

Καλησπέρα. Μου ζητήθηκε μετρήσω μια κάτοψη για αδειοδότηση καταστήματος. Είναι ένα ισόγειο 45 τ.μ. Δεν έχω ξανά ασχοληθεί με κάτι τέτοιο και θα ήθελα κάποιος συνάδελφος που γνωρίζει να μου πει τι ακριβώς χρειάζεται να κάνω.

 

Να ανέβω στην ταράτσα του κτιρίου και να αποτυπώσω την υπάρχουσα κατάσταση; Θέλει αποτύπωση του εσωτερικού του καταστήματος; Πόσα σχέδια πρέπει να παραδώσω; Τι στοιχεία πρέπει να φαίνονται πάνω στην κάτοψη;

Link to comment
Share on other sites

Βρες πρώτα τα σχέδια της οικοδομικής άδειας για τον όροφο του κτηρίου που σε ενδιαφέρει ώστε να μπορείς να ελέγξεις κατά πόσο η υπάρχουσα κατάσταση συμφωνεί με την άδεια. Αποτυπώνεις το ισόγειο έτσι ώστε να ξέρεις ποια είναι η υπάρχουσα κατάσταση. Μπορείς να κάνεις την αποτύπωση και εσωτερικά. Σε κάθε περίπτωση το περίγραμμα της κάτοψης θα πρέπει να συμπίπτει με τα επίσημα σχέδια, όπως επίσης και κλιμακοστάσια, ημιυπαίθριοι κλπ ειδάλλως είτε προτείνεις νομιμοποίηση (προσοχή λέω νομιμοποίηση και όχι τακτοποίηση) είτε σταματάς και δεν συνεχίζεις την δουλειά (η ευθύνη για μελέτη κτηρίων τα οποία δεν υφίστανται νόμιμα είτε μερικώς είτε εν όλω βαραίνει τον μηχανικό). Οπότε αν όλα πάνε κατ' ευχήν θα πρέπει να έχεις ένα σχέδιο στο οποίο είτε θα συμφωνούν όλα με τα επίσημα σχέδια της άδειας είτε θα έχεις τροποποίηση αναφορικά με την θέση των εσωτερικών τοιχοποιϊών το οποίο λύνεται πολύ εύκολα και γρήγορα με μια άδεια διαρρύθμισης πχ.

Link to comment
Share on other sites

εγώ πέρα από αυτά που έγραψε πιο πάνω ο συνάδελφος (ποστ 2)βάζω και μια τομή του καταστήματος γιατί μερικές φορές μου το έχουν ζητήσει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.