Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης σοφίτας


Fenia29

Recommended Posts

Σε υπάρχουσα αρωγή, μετά απο στατικές αποτυπώσεις κτλ, έγινε προσθήκη καθ ύψος ενός ορόφου και σοφίτας. (μεταλλική κατασκευή). Η ιδιοκτήτρια όμως έκανε αλλαγή χρήσης της σοφίτας, αλλάζοντας την κλίση της της σοφίτας, κάνοντάς την πιό ομαλή, χωρίς να υπερβεί όμως το τελικό επιτρεπόμενο ύψος. Επίσης σε μία όψη έβγαλε και μπαλκόνι με μπαλκονόπορτες χωρίς αυτό να επιτρέπεται. Μπορεί αυτό να νομιμοποιηθεί? Πόσο σημαντική αυθαιρεσία θεωρείται και τι κυρώσεις έχει ο μηχανικός? Ευχαριστώ πολύ!!!

Σημείωση. είμαι νέα μηχανικός.

Link to comment
Share on other sites

Η άδεια έχει κλείσει ή όχι; Έχει παραδώσει ο επιβλέπων μηχανικός την τεχνική έκθεση; Το αν μπορεί να νομιμοποιηθεί έχει να κάνει με τον συνδυασμό υπόλοιπου ΣΔ, υπόλοιπου ΣΟ και ιδεατού στερεού.

Link to comment
Share on other sites

Εάν η κατασκευασθείσα σοφίτα είναι εντός του ιδεατού στερεού (ή κελύφους) που δημιουργείται από τον όγκο όπως αυτός προκύπτει από το διάγραμμα κάλυψης της άδειας τότε μπορεί να τακτοποιηθεί με τον πρόσφατο νόμο περί "Ταυτότητας κτηρίων...". Επειδή όμως εδώ μυρίζομαι μπέρδεμα φαντάζομαι ότι αλλάζοντας τις κλίσεις υπερέβη τα υψόμετρα των πλευρών της στέγης οπότε είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα. Όσον αφορά τον εξώστη μας μπερδεύεις λέγοντας ότι "έβγαλε μπαλκόνι χωρίς αυτό να επιτρέπεται". Αν στο σημείο που βγήκε ο εξώστης μπορούσε να υπάρχει εξώστης και εφόσον δεν έχει εξαντληθεί το 20% των εξωστών τότε μπορεί να νομιμοποιηθεί. Σε κάθε άλλη περίπτωση καθαίρεση.

 

Όσον αφορά τις ευθύνες του μηχανικού διάβασε την σχετική νομοθεσία..

Link to comment
Share on other sites

Στην σοφίτα δεν επιτρέπεται εξώστης καθόλου, αυτό εννοώ, και στην πραγματικότητα΄έχει γίνει.

Όσον αφορά το ύψος της στέγης εννοώ ότι η στέγη αντί να καταλήγει στο 0,00 ,(επειδή είναι μεταλλικό) , το έχει υπερυψώσει στο 1,30μ. έχει αλλάξει τις κλίσεις δηλαδή.

 

Ευχαριστώ πολύ και πάλι για το ενδιαφέρον!

Link to comment
Share on other sites

Σχεδίασε την στέγη σε όψη μια φορά όπως θα έπρεπε να είναι και μια φορά όπως είναι. Το τμήμα από την άκρη της τελικής στάθμης του κτηρίου έως και το σημείο τομής των 2 κεκλιμένων δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Είναι εκτός του όγκου όπως αυτός υπολογίσθηκε κατά την έκδοση της άδειας. Κατ' ουσίαν δηλαδή βάσει της ρύθμισης δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί καμία υπέρβαση που αφορά στέγες. Τουλάχιστον έτσι όπως το καταλαβαίνω εγώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.