Μετάβαση στο περιεχόμενο

Fenia29

Members
  • Περιεχόμενα

    14
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Fenia29's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Διώροφο κτίριο κατοικιών, με παραβάσεις υπερβασης δόμησης κ κάλυψης στο ισόγειο και στον όροφο υπάρχει και υπέρβαση ύψους, πώς προσμετρούνται τα τετραγωνικά στον κάθε όροφο, μόνο με υπερβαση δόμησης ή και κάλυψης ( εκτός του ύψους που θα μπεί στον όροφο ); Κανονικά η κάλυψη μια φορά δεν θα μπεί στο ισόγειο μόνο ή κάνω λάθος; Απλή μου φαίνεται η απάντηση απλά με τόσα έχουμε μπερδευτεί...! Ευχαριστώ.
  2. Γειά σας, θα ήθελα να ρωτησω εαν κάποιος γνωρίζει, εάν μπορώ να πάρω σήμα Ε.Ο.Τ σε οικόπεδο εντός οικισμού, στο οποίο υπάρχουν δύο κατοικίες με κάθετη ιδιοκτησία. Ενδιαφέρομαι να μάθω εάν μπορώ να πάρω σήμα για την μια κατοικία την οποία ο πελάτης μου μόλις αγόρασε. Ευχαριστώ.
  3. Ο συμβολαιογράφος για να κάνει την συμβ.πράξη και να αγοραστεί το αγροτεμάχιο. Πλέον σε όλα τα αγροτεμάχια απαιτείται αυτή η βεβαίωση, για αγορά, μεταβίβαση κτλ.
  4. Γειά σας,θα άθελα την βοήθειά σας. Πρόκειται ένας πελάτης μου να αγοράσει ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου στο οποίο υπάρχει ήδη οικ.άδεια. Για το συμβόλαιο ζητείται βεβαίωση υψηλής παραγωγικότητας, κάτι το οποίο όπως θα γνωρίζετε δεν μπορόύν να του προσκομίσουν προς ώρας.Οι συμβολαιογράφοι και οι υποθηκοφύλακες του λένε οτι μπορεί να γίνει το συμβόλαιο κανονικά,και να μετεγραφεί, με πιθανότητα όμως να ακυρωθεί μελλοντικά το συμβόλαιο και να χρειαστεί ορθή επανάληψη με την προσκόμιση του πιστοποιητικού. Σε περίπτωση που το αγροτεμάχιο κριθεί υψηλής παραγωγικότητας η άδειά του ισχύει? ή εάν το έχει ήδη κτίσει ή τμήμα αυτού γνωρίζει κάποιος τι πρόβλημα μπορεί να υπάρξει? Επίσης στην πολεοδομία εκδίδονται οικ.άδειες σε εκτός σχεδίου ή πάλι χρειάζονται αυτή η βεβαίωση? ευχαριστώ πολύ
  5. Τελικά γνωρίζει κανείς σίγουρα εαν θα επηρεάσει τον Ν.3843/10?
  6. Στην σοφίτα δεν επιτρέπεται εξώστης καθόλου, αυτό εννοώ, και στην πραγματικότητα΄έχει γίνει. Όσον αφορά το ύψος της στέγης εννοώ ότι η στέγη αντί να καταλήγει στο 0,00 ,(επειδή είναι μεταλλικό) , το έχει υπερυψώσει στο 1,30μ. έχει αλλάξει τις κλίσεις δηλαδή. Ευχαριστώ πολύ και πάλι για το ενδιαφέρον!
  7. Η άδεια ναι έχει κλείσει, ο ΣΔ έχει εξαντληθεί. Και έχει πάρει ρεύμα κανονικά.
  8. Γειά σας, είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα να ξέρω εάν μπορεί να νομιμοποιηθεί 2ο υπόγειο που έχει κατασκευαστεί λόγω μεγάλης διαφοράς ύψους του οικοπέδου. Η άδεια δηλ είναι διώροφη οικοδομή με υπόγειο κανονικά, αλλά επειδή το ύψος του υπογείου ήταν 6 μ, χωρίστηκε απο τον ιδιοκτήτη στα δύο, δημιουργώντας 2ο υπόγειο. Ο ΣΔ έχει εξαντληθεί. Μπορεί αυτό να νομιμοποιηθεί σαν υπόγειο πάλι? Σημείωση: Το υπόγειο είναι 0,80μ υπερυψωμένο και μπαζωμένο, κανονικά στην πλευρά του δρόμου, ενώ στην πίσω πλευρά είναι όλο ξεμπάζωτο. Ευχαριστώ πολύ εξ αρχής και συγχαρητήρια για το forum σας!
  9. Σε υπάρχουσα αρωγή, μετά απο στατικές αποτυπώσεις κτλ, έγινε προσθήκη καθ ύψος ενός ορόφου και σοφίτας. (μεταλλική κατασκευή). Η ιδιοκτήτρια όμως έκανε αλλαγή χρήσης της σοφίτας, αλλάζοντας την κλίση της της σοφίτας, κάνοντάς την πιό ομαλή, χωρίς να υπερβεί όμως το τελικό επιτρεπόμενο ύψος. Επίσης σε μία όψη έβγαλε και μπαλκόνι με μπαλκονόπορτες χωρίς αυτό να επιτρέπεται. Μπορεί αυτό να νομιμοποιηθεί? Πόσο σημαντική αυθαιρεσία θεωρείται και τι κυρώσεις έχει ο μηχανικός? Ευχαριστώ πολύ!!! Σημείωση. είμαι νέα μηχανικός.
  10. Κατ'αρχήν ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!!! Θα ήθελα να ξέρω, πού μπορώ να βρώ όλες αυτές τις νομοθεσίες? Υπάρχει κάποιο βιβλίο?
  11. Γειά σας, θα ήθελα να ξέρω εάν ένα οικόπεδο 4.100τμ εκτός σχεδίου εντός ζώνης (όπου κτίζεις στα 2.000τμ εάν δεν κάνω λάθος), μπορεί να κατατμηθεί.
  12. Γειά σας, είμαι νέα μηχανικός και θα ήθελα να ξέρω εάν μπορεί να νομιμοποιηθεί 2ο υπόγειο που έχει κατασκευαστεί λόγω μεγάλης διαφοράς ύψους του οικοπέδου. Η άδεια δηλ είναι διώροφη οικοδομή με υπόγειο κανονικά, αλλά επειδή το ύψος του υπογείου ήταν 6 μ, χωρίστηκε απο τον ιδιοκτήτη στα δύο, δημιουργώντας 2ο υπόγειο. Ο ΣΔ έχει εξαντληθεί. Μπορεί αυτό να νομιμοποιηθεί σαν υπόγειο πάλι? Σημείωση: Το υπόγειο είναι 0,80μ υπερυψωμένο και μπαζωμένο, κανονικά στην πλευρά του δρόμου, ενώ στην πίσω πλευρά είναι όλο ξεμπάζωτο. Ευχαριστώ πολύ εξ αρχής και συγχαρητήρια για το forum σας!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.