Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σαλαμίνα, πολεοδομικό σχέδιο


Recommended Posts

Στην Σαλαμίνα,στη θέση Κακή Βίγλα με ΦΕΚ του 1973 έγινε έγκριση ρυμοτομικού σχεδίου, το 1977 έγινε προσωρινή αναστολή απόφασης,το 1977 έγινε επανεξέταση, το 1980 έγινε τροποποίση και το 1985 εφαρμόστηκε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και έγινε επανέγκριση ρυμοτομίας.

Το ερώτημα είναι: θέλω να αγοράσω μια έκταση γης μισό στρέμμα στο συμβόλαιο της οποίας (το 1975) γράφτηκε σαν αγροτεμάχιο με τοπογραφικό του 1971 (δηλαδή πριν την πρώτη έγριση ρυμοτομίας το 1973) και δεν ξαναέγινε μέχρι σήμερα αλλαγή συμβολαίου. Κανονικά πρέπει να γράφει οικόπεδο. Αυτό γίνεται απλά γράφοντας στο νέο συμβόλαιο οικόπεδο αντί αγροτεμάχιο, ή έχει κάποια άλλη διαδικασία από τον πωλητή πρώτα, να κάνει την πράξη εφαρμογής; να κάνει νέο συμβόλαιο με τον όρο οικόπεδο και μετά να γίνει η αγοραπωλησία;

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά λες ότι το ρυμοτομικό σχέδιο εγκρίθηκε το 1973 και στη συνέχεια ότι εγκρίθηκε ΓΠΣ το 1985 και "επανεγκρίθηκε" το σχέδιο. Επειδή το σχέδιο δεν μπορεί να επανεγκριθεί με το ΓΠΣ, πρέπει να εξετάσεις εάν η επανέγκρισή του έγινε με νέα διοικητική πράξη (πδ, υπουργική απόφαση κλπ), οπότε απαιτείται και πράξη εφαρμογής.

 

Σε κάθε περίπτωση, στο συμβόλαιο μεταβίβασης το ακίνητο θα περιγραφεί ως οικόπεδο και θα αναγραφεί η διοικητική πράξη έγκρισης του σχεδίου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.