Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Ξύλινη πέργκολα σε δώμα


Recommended Posts

καλά θα κάνεις πριν μπλέξεις με καταγγελίες σε γείτονες κλπ να το σκέφτεσαι διπλά.

Εσύ είσαι σε ΟΛΑ νόμιμος?

Εγώ σου λέω ότι ακόμα και αν νομίζεις ότι είσαι είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν είσαι. Η γνώμη μου είναι ότι αν δε σου υποβαθμίζει σοβαρά την ιδιοκτησία σου να μην ασχοληθείς και δεν καταλαβαίνω πως το στηθαίο του 1μ στην υποβιβάζει.

 

Την καταγγελία θα ήθελα να την κάνω γιατί μου κλείνει την ελάχιστη θέα που έχω. Ναι θεωρώ ότι είμαι καθ’ όλα νόμιμος.

Σίγουρα έχω συζητήσει μαζί του.

Τα ερωτήματα μου προς όλους είναι α) πως εγκρίνονται σχέδια που δεν αναγράφεται πχ το ύψος. ενός τοιχίου… β) πως θα μπορούσε μια τέτοια κατασκευή να μετατραπεί από πέργολα σε γκαρσονιέρα υπό την ανοχή της πολεοδομίας.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

1. ανοχη πολεοδομιας ειναι κατι γενικο.... η περγκολα παλι υπαρχει βαση σχεδιων και θα γινει αλλαγης μονο οταν τοποθετηθουνε κουφωματα γυρω γυρω ωστε να γινει κλειστος χωρος....

2.σιγουρα δεν εισαι νομιμος ....απλα αγνοεις πολλα πραγματα γιατι δεν εισαι μηχανικος.....

3.οσο για τα υψομετρα σιγουρα τα σχεδια εχουνε τα απαραιτητα των σχεδιων .....

 

 

παντως ειναι τοσο αποφασισμενος ο απεναντι μετα απο καταγγελιες και εχει και μηχανικο για την αδεια να ξερεις οτι τουλαχιστον θα σου κοπει η θεα μιας και υπαρχουνε τροποι να χτιστει κατι στο δωμα νομιμα

Link to comment
Share on other sites

Την καταγγελία θα ήθελα να την κάνω γιατί μου κλείνει την ελάχιστη θέα που έχω. Ναι θεωρώ ότι είμαι καθ’ όλα νόμιμος.

Σίγουρα έχω συζητήσει μαζί του.

Τα ερωτήματα μου προς όλους είναι α) πως εγκρίνονται σχέδια που δεν αναγράφεται πχ το ύψος. ενός τοιχίου… β) πως θα μπορούσε μια τέτοια κατασκευή να μετατραπεί από πέργολα σε γκαρσονιέρα υπό την ανοχή της πολεοδομίας.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

 

Αν σου κλείνει τη θέα τότε καλά κάνεις και το ψάχνεις αρχικά.

Το πως εγκρίνονται τα σχέδια που δεν αναγράφεται το ύψος ενός τοιχίου είναι απλά επειδή δε σκέφτηκε να το ζητήσει ο πολεοδόμος. Όμως τα σχέδια είναι υπό κλίμακα και άρα ισχύει η κλίμακα.

Μια τέτοια κατασκευή σχετικά εύκολα μετατρέπεται σε γκαρσονιέρα απλά γιατί δε μπορεί να το ελέγξει η πολεοδομία εκτός και υπάρχει καταγγελία. Αν γίνει καταγγελία θα του επιβληθεί πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης. Πάντως δε νομίζω να το μετατρέψει σε ο,τιδήποτε μη νόμιμο από τη στιγμή που του έχεις γνωστοποιήσει τη διάθεση και τις προθέσεις σου. Βέβαια υπάρχει και η περίπτωση να θέλει να είναι έτοιμος ώστε να κλείσει την πέργκολα αν μπορέσει να υπαχθεί στον νόμο περί αυθαιρέτων που αναμένεται.

Link to comment
Share on other sites

ο νομος στα χερια ποιου?

 

επομενως οι μηχανικοι οταν βλεπουμε ικριωματα καπου για βαψιμο να κανουμε καταγγελια αμεσως στην πολεοδομια......καποιος συναδελφος τουλαχιστον θα βγαλλει μια αδεια!!!

 

 

στην τελικη εμεις εχουμε δωσει αν θυμαμαι καλα και εναν ορκο...

 

 

επομενως μονο στην γειτονια μου πρεπει να κανω καταγγελια σε καμια 10αρια....

 

για τα πεζοδρομια που δεν βαζουνε εγκεκριμενες πλακες και προδιαγραφες...

και χιλια αλλα που πολλοι πουχουνε αγορασει δεν ξερουνε οτι εχουνε παρανομιες....

 

προσωπικα καποιος ηθελε αν του κανω τεχνικη εκθεση για τον απεναντι να το παει πολεοδομια...οταν τουπα για τα δικα του αχνα....

 

Tά΄χεις πάρει ή μου φαίνεται? Κι εγώ στην ίδια κατάσταση είμαι... Συμφωνώ με το πρώτο, ότι τα λαμόγια ιδιώτες και μαστοράντζα μου στερούν το ψωμί... (έτσι λαϊκίστικα, γιατί έτσι είναι...)

Οσο για τα πεζοδρόμια, αυτό που μου τη δίνει δεν είναι οι μη εγκεκριμένες πλάκες που συνήθως είναι και ομορφότερες, αλλά η ηλιθιότητα των δημάρχων που τα φυτεύουν κιόλας... και μάλιστα με νερατζιές, λες και είμαστε πυγμαίοι...άντε φιλιππινέζοι... Δεν κοιτάνε που κανένας *&*%#$*& κατασκευαστής ή ιδιώτης δεν τηρεί τη φύτευση στο οικόπεδό του... μη στεναχωρήσουμε το ψηφορόφο!

Ασε πια τους ελληνάρες που νομίζουν ότι τους ανήκει και το πεζοδρόμιο που είναι έξω από το σπίτι τους και κάνουν μια ραμπίτσα για το *#*άμαξό τους... Ειδικά στη δική μου περιοχή η γυφτιά σπάει ρεκόρ!

 

Στο θέμα μας... Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσένα αγαπητέ ιδιώτη αλλά σκέφτομαι και αυτό: σαφώς και πρέπει να κατεδαφιστεί κάτι που είναι παράνομο... Μήπως όμως το κάνεις θέμα γιατί εσύ απλώς δεν έχεις τα λεφτά να χτίσεις ένα δωματιάκι παραπάνω; Μήπως από ζήλεια; Μήπως θα έκανες "γαργάρα" το οτιδήποτε αν είχες τη δυνατότητα να παρανομήσεις και εσύ? Γιατί θεωρώ ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό συμβαίνει, η συνείδηση της παρανομίας και της τήρησης του νόμου είναι πολύ μακριά ακόμη... Ισως σε 50 χρόνια να πιστεύω πιο εύκολα το κίνητρο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.