Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Ξύλινη πέργκολα σε δώμα


Recommended Posts

Καλησπέρα. Έχω ένα γείτονα που πριν 3 χρόνια αποφάσισε να κατασκευάσει παράνομα κτίσμα στην ταράτσα του. Έκανα τις απαραίτητες ενέργειες και το γκρέμισε πριν την αυτοψία. Τώρα στην αναθεώρηση της άδειάς του αναφέρει ότι θα κατασκευάσει σε αυτόν το χώρο του δώματος ξύλινη πέργκολα ενώ στα σχέδια που έχει καταθέσει έχει μια τεχνική λεπτομέρεια ότι θα την στηρίξει σε τούβλο, χωρίς να αναγράφει το ύψος του. Χτίζει έναν χώρο κλειστό που περικλύεται απο τοιχείο ύψους 1μ. Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει αν ο νόμος προβλέπει τέτοιες κατασκευές για τη στήριξη φυτών ή είναι ένα ακόμη παραθυράκι για την κατασκευή δωματίων; Θα αφήσουμε τους ημιυπαίθριους και θα κατασκευάζουμε "ξύλινες πέργκολες" που θα σκεπάζουμε και θα φυτέυουμε τσιμέντο αντί για πράσινο άραγε.

Link to comment
Share on other sites

η ξυλινη περγκολα επιτρεπεται και με κανονικη αδεια και με μικρης κλιμακας...

 

οσο για το χτισιμο του 1 μετρου παλι επιτρεπεται.....

η περγκολα θα χει καποια ξυλινα υποστηλωματα......

 

 

και γενικα πανω στο δωμα πολλα επιτρεπονται

Link to comment
Share on other sites

καλά θα κάνεις πριν μπλέξεις με καταγγελίες σε γείτονες κλπ να το σκέφτεσαι διπλά.

Εσύ είσαι σε ΟΛΑ νόμιμος?

Εγώ σου λέω ότι ακόμα και αν νομίζεις ότι είσαι είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν είσαι. Η γνώμη μου είναι ότι αν δε σου υποβαθμίζει σοβαρά την ιδιοκτησία σου να μην ασχοληθείς και δεν καταλαβαίνω πως το στηθαίο του 1μ στην υποβιβάζει.

Link to comment
Share on other sites

Εμένα αυτό που με απασχολεί, είναι το γεγονός πως έχει πρόσβαση κάποιος πολίτης στο τι έχει καταθέσει κάποιος άλλος πολίτης στην πολεοδομία!!!! Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω.....

 

υ.γ. Το καταθέσει δεν είναι ίδιο με το έχει εγκριθεί.. για αυτό η απορία μου.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπική άποψη, καλά κάνεις και το ψάχνεις...

Όσον αφορά την "μελλοντική παρανομία" του γείτονα το πρώτο που κοιτάς είναι αν υπάρχει υπόλοιπο ΣΔ (συντελεστή δόμησης) αλλά και αν θα υπερβεί το νόμιμο ύψος του κτίσματος. Περιμετρικό τοιχίο του 1 μ. επιτρέπεται (καθώς και πολλά άλλα όπως απολήξεις κλιμακοστασίου, καμινάδες κ.ά.) στο δώμα αν και θα έπρεπε να αναφέρεται στην τεχνική έκθεση το ακριβές ύψος.

Με λίγα λόγια, προς το παρόν, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά, παρά μόνο όταν διαπιστώσεις ότι η πέργκολα μετατρέπεται σε...γκαρσονιέρα!

Link to comment
Share on other sites

μηχανικός τ.ε., συγνώμη αλλά το να έχει πρόσβαση κάποιος στο τι σχέδια έχω καταθέσει προς έγκριση είναι παράπτωμα, είτε του υπαλλήλου που του τα έδειξε είτε του ιδίου που μπήκε μόνος του μέσα στην υπηρεσία και τα είδε.

Μέχρι να εκδοθεί η οικοδομική άδεια, δεν έχει κανένα νόμιμο συμφέρον να δει τα στοιχεία του φακέλου.

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη που δεν γνωρίζω την ορολογία και δεν έγινα σαφής αλλά αυτά που εγώ είδα ήταν τα έγγραφα και τα σχέδια μετά την έγκριση τους από την πολεοδομία και όχι πριν. Δεν κινήθηκα παράνομα γιατί ούτε τον τρόπο έχω… αλλά και δεν το συνηθίζω.

Link to comment
Share on other sites

ο νομος στα χερια ποιου?

 

επομενως οι μηχανικοι οταν βλεπουμε ικριωματα καπου για βαψιμο να κανουμε καταγγελια αμεσως στην πολεοδομια......καποιος συναδελφος τουλαχιστον θα βγαλλει μια αδεια!!!

 

 

στην τελικη εμεις εχουμε δωσει αν θυμαμαι καλα και εναν ορκο...

 

 

επομενως μονο στην γειτονια μου πρεπει να κανω καταγγελια σε καμια 10αρια....

 

για τα πεζοδρομια που δεν βαζουνε εγκεκριμενες πλακες και προδιαγραφες...

και χιλια αλλα που πολλοι πουχουνε αγορασει δεν ξερουνε οτι εχουνε παρανομιες....

 

προσωπικα καποιος ηθελε αν του κανω τεχνικη εκθεση για τον απεναντι να το παει πολεοδομια...οταν τουπα για τα δικα του αχνα....

Link to comment
Share on other sites

εγώ συμφωνώ με καταγγελίες μόνο όταν κάποιος σου υποβαθμίζει άμεσα το ακίνητο με τις παρανομίες του. πχ σηκώνει το κτίριο και σου κόβει τη θέα και αφού κάνεις προσπάθεια προσέγγισης με αυτόν ώστε να του το εξηγήσεις. "Γείτονα με αυτό που κάνεις μου μειώνεις την αξία του ακινήτου μου, σε παρακαλώ σταμάτα το" Σας πληροφορώ ότι 9 στους 10 θα σταματήσουν, για τον 1 που δε θα σταματήσει προχωράς σε καταγγελία αλλά να είσαι έτοιμος και για τις συνέπειες, όπως πχ καταγγελία σε εσένα για το ο.τιδήποτε πλέον.

Ο αναμάρτητος πρώτος τόν λίθον βαλέτω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.