Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νέα πυροσβεστική διάταξη 12Β/2010


Recommended Posts

Συνάδελφοι βγήκε πρόσφατα (29/4/2010) η νέα πυροσβεστική διάταξη 12β, σχετικά με την τήρηση βιβλίου συντήρησης πυροσβεστικών μέσων.

 

Η πιο ουσιαστική αλλαγή είναι η εξής:

Από την υποχρέωση τήρησης του Βιβλίου Έλεγχου και Συντήρησης μέσων ενεργητικής πυροπροστασίας, απαλλάσσονται οι επιχειρήσεις ή εγκαταστάσεις οι οποίες από την ισχύουσα νομοθεσία πυροπροστασίας υποχρεούνται στη λήψη μόνο φορητών ή απλών μέσων πυροπροστασίας

 

και σαν φορητά ή απλά μέσα πυροπροστασίας ορίζει:

Ως φορητά και απλά μέσα πυροπροστασίας ορίζονται: Οι πυροσβεστήρες (φορητοί, τροχήλατοι, αυτοδιεγειρόμενοι), τα φωτιστικά σώματα ασφαλείας, οι απλοί φορητοί ανιχνευτές εκρηκτικών μιγμάτων, το αυτόματο σύστημα καταιονισμού ύδατος μέχρι έξι κεφαλές καταιονητήρων συνδεδεμένο απ΄ευθείας στο εσωτερικό υδραυλικό δίκτυο ύδατος του κτιρίου, τα πυροσβεστικά ερμάρια με εύκαμπτους ελαστικούς σωλήνες, οι σταθμοί (ερμάρια) εργαλείων και μέσων κ.α.

 

Δηλαδή στις περιπτώσεις που έχουμε μόνο φωτιστικά ασφαλείας, φορητούς πυροσβεστήρες, πυροσβεστικά ερμάρεια και πυροσβεστικούς σταθμους δεν χρειάζεται να χάνουμε 2 ωρες στην εθνικη τράπεζα για να πληρώνουμε τα 10€ κερατιάτικα.

 

 

υγ. θα προσπαθήσω να ανεβάσω το αρχείο στα downloads.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.