Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Αγορά αποθήκης σε πολυκατοικία


Recommended Posts

Γεια σας,

 

θα ήθελα να ρωτήσω εαν καποιος γινεται να αγορασει αποθήκη σε πολυκατοικία χωρισ να είναι ιδιοκτητης διαμερισματος σε αυτη.

Υπαρχει καποια νομοθεσια για το θεμα?

Ευχαριστω...

Link to comment
Share on other sites

μπορεις να την αγορασεις αρκει ναχει 1 χιλιοστο ιδιοκτησιας....

σε μερικες αδειες οι αποθηκες ειναι αποκλειστικη χρηση επομενως δεν μεταβιβαζονται ξεχωριστα....

Link to comment
Share on other sites

βεβαίως και μπορείς...

να κοιτάξεις να έχει χιλιοστά επί του οικοπέδου (έλεγξε τη σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας).

Αν δεν έχει χιλιοστά σημαίνει ότι μάλλον πρόκειται για κάποιο ενιαίο garage που χωρίστηκε (παράνομα) στη συνέχεια και χτίστηκε η αποθήκη.

Καλό θα ήταν να δεις και στο εγκεκριμένο σχέδιο της πολεοδομίας, κατά πόσο υπάρχει η αποθήκη αυτή με τις συγκεκριμένες διαστάσεις στην ίδια θέση.

Ένα άλλο θέμα είναι αν θα έχεις αυτόνομο ρεύμα στην αποθήκη.

Βέβαια αν πας στη ΔΕΗ με ξεχωριστό συμβόλαιο για την αποθήκη λογικά δε θα έχεις πρόβλημα να βάλεις ρολόι αρκεί βέβαια να υπάρχει αυτόνομη γραμμή από τον εγκαταστάτη ηλεκτρολόγο.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι μπερδεύετε τα χιλιοστά με την αποθήκη;

Ο άνθρωπος δεν ενδιαφέρεται για ιδιοκτησία υπερ του οικοπέδου.

 

Η αγορά είναι καθαρα συμβολαιογραφική πράξη μεταξύ του νόμιμου ιδιοκτήτη και του αγοραστή. Σε κάθε συμβολαιογραφική πράξη υπάρχει δικηγόρος που ελέγχει τη νομιμότητα του ακινήτου και κατα πάσα πιθανότητα δεν θα απαιτηθεί πουθενά εργασία μηχανικού για την μεταβίβαση.

Αν η αποθήκη φαίνεται σαν αυτόνομος χώρος στην άδεια, τότε μπορεί να πουληθεί. Αν το συμβόλαιο του πωλητή αναφέρει ότι οι αποθηκες ειναι για αποκλειστικη χρηση, τότε μόνο δεν μεταβιβαζονται ξεχωριστα όπως ανέφερε ο συνάδερφος akius.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δει νόμιμη αποθήκη σε πολυκατοικία χωρίς χιλιοστά ποτέ?

Αν δεν έχει έστω 1 χιλιοστό σημαίνει ότι στην άδεια δεν είναι ξεχωριστός κλειστός χώρος. Αλλά επειδή κάποιος συμβολαιογράφος μπορεί να έκανε και σύσταση και να έδωσε χιλιοστά από κάποιο πίνακα μηχανικού που δεν αναφέρεται στα εγκεκριμένα σχέδια της πολεοδομίας αλλά σε κάποια αποτύπωση, γι' αυτό είπα να βρει και τα εγκεκριμένα σχέδια.

Δεν τον μπερδεύουμε απλά επειδή έχω δει διάφορα μέχρι τώρα του λέω να το ελέγξει πολλαπλά

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι, αγοράζεις αυτοτελή ιδιοκτησία. Άρα έχει υποχρεωτικά χιλιοστά επί του οικοπέδου, έχει κατατεθεί κάτοψη για τη σύσταση, αναφέρεται στην σύσταση και έχει μεταγραφεί στο υποθυκοφυλάκειο (κτηματολόγιο). Για την αγορα-μεταβίβαση ΔΕΝ απαιτείται παράσταση δικηγόρου (λόγω χαμηλής αντικειμενικής αξίας)

Link to comment
Share on other sites

Ακριβως οπως το περιεγραψε ο Δημητρης Διονυσοπουλος. Αλιμονο αν αγοραζε ο καθενας οποιαδηποτε ιδιοκτησια, ακομη και αποθηκη, χωρις ουτε ενα χιλιοστο. Αν γινει αυριο ενας σεισμος πρεπει να ειναι κατοχυρωμενος οτι αυριο εχει δικαιωμα εστω και 1/1000 επι του οικοπεδου αλλιως παει και η αποθηκη και τα λεφτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.