Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης από αποθήκη σε κατοικία σε οικισμό προ του 23


Recommended Posts

Σε οικόπεδο οικισμού προ του 23 εκδώθηκε οικοδομική άδεια το 1979 για κατασκευή ενιαίας ισόγειας κατοικίας 280 τετραγωνικών εκ των οποίων τα 60 είναι χαρακτηρισμένα ως αποθήκη. Στο οικόπεδο προυπήρχαν ήδη κτίσματα 270 τετραγωνικών. Όλα τα παραπάνω ήταν νόμιμα σύμφωνα με τις διατάξεις της εποχής και παραμένουν σήμερα στην ίδια κατάσταση (δεν υπάρχουν παρανομίες). Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει αλλαγή χρήσης ώστε τα 60 τετραγωνικά να γίνουν κατοικία.

Στην πολεοδομία μου είπαν ότι αυτό δε γίνεται διότι τα κτίσματα , σύνολο 550, ξεπερνούν το όριο της σημερινής επιτρεπόμενης δόμησης (400). Τα 60 τετραγωνικά το 1979 είχαν συμπεριληφθεί στην δόμηση.

Το ερώτημα μου είναι γιατί ενώ δεν θα έχω αύξηση στη δόμηση δεν μου επιτρέπεται η αλλαγή χρήσης?

Το μόνο σχετικό που έχω βρει είναι η εγκύκλιος 28 του 1999 η οποία λέει ότι σε περίπτωση αλλαγής των πολεοδομικών διατάξεων είναι επιτρεπτή η αλλαγή χρήσης υφιστάμενου κτιρίου εφόσον δεν αντίκειται στις ισχύουσες νέες διατάξεις και εφόσον κατά την έκδοση της αρχικής άδειας δεν χρησιμοποιήθηκαν παρεκκλίσεις ή άλλες ειδικές ευεργετικές διατάξεις.

Είχε κανείς παρόμοια περίπτωση ή γνωρίζει κάποιο σχετικό νόμο?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.