Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δημιουργία δώματος σε ταράτσα πενταώροφης οικοδομής


Recommended Posts

Θα ήθελα να μου προτείνετε εταιρείες που ασχολούνται με τη κατασκευή-διαμόρφωση δώματος σε ταράτσα. Επίσης αν δε σας κάνει κόπο θα ήθελα να μου πείτε κάποιες λύσεις για επιλογή υλικού κ' τεχνοτροπίας.

 

 

:!: Υπενθύμιση: δεν επιτρέπονται τα κεφαλαία :!:

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία καθώς σε δώμα έχεις τις εξής επιλογές: κλειστή κατασκευή (που σημαίνει υπόλοιπο δόμησης) ή ανοιχτή κατασκευή (πέργκολα) ή ''πράσινη ταράτσα''...ή συνδυασμό αυτών.

 

παράδειγμα: 1111.jpg

 

Συνήθως σε τέτοιες επεμβάσεις χρησιμοποιείται το μέταλλο και το ξύλο. Τώρα η ''τεχνοτροπία'' εξαρτάται από το μελετητή και τον πελάτη - τις ικανότητες του πρώτου και το γούστο του δεύτερου.

 

Εταιρείες (τεχνικές ή μελετητικές) με εξειδίκευση σε ''διαμορφώσεις ταρατσών'' δεν υπάρχουν καθώς η ταράτσα δεν αποτελεί χωριστό τμήμα της οικοδομής σε κανένα στάδιο της μελέτης-κατασκευής. Βέβαια οι πρόσφατες ''πράσινες ταράτσες'' και η γενικευμένη δημοσιότητά τους αλλάξαν τα δεδομένα και στο παιχνίδι μπήκαν οι γεωπόνοι. Ένας ενδιαφερόμενος πρώτα θα απευθυνθεί σε μελετητή αρχιτέκτονα ή διακοσμητή...:evil: (ε, υπάρχει και αυτή η ειδικότητα άρα πρέπει να τους αναφέρω) ο οποίος εν συνεχεία θα έρθει σε επαφή με τους κατασκευαστές/τεχνίτες (αναλόγως του τί θα φτιαχτεί). Θα απαιτηθεί η συνδρομή πολιτικού μηχανικού για στατικό έλεγχο της πολυκατοικίας και βέβαια των νέων κατασκευών.

 

Υπάρχουν και μεγάλες τεχνικές εταιρείες που έχουν υπαλλήλους όλων των ειδικοτήτων (όλα σε ένα) αλλά αυτές προσανατολίζονται στο να κλέβουν το ελληνικό δημόσιο μέσω των μεγάλων έργων (ωχ...μήνυση βλέπω).

Link to comment
Share on other sites

Θα προσανατολιζομουν σε μια κλειστου τυπου κατασκευη!συγχωρα με απλα δεν εχω ιδεα.Το δωμα υπαρχει στο τελειωμα του κλιμακοστασιου απλα θελω να κανω μια μικρη προεκταση για χρηση αποθηκης.Στην αδεια υπαρχει δωμα με περγκολα.Δεν ξερω που μπορω να ψαξω συνεργεια που μπορουν να αναλαβουν τετοια εργασια.κΚ βεβαια να μην κοστισει μια περιουσια.

Link to comment
Share on other sites

Αποθήκη = μεταλλική κατασκευή με τσιμεντοσανίδες/γυψοσανίδες ή ytong (για λιγότερο βάρος και επιβάρυνση του φέροντος οργανισμού της πολυκατοικίας).

 

Βέβαια στο παρόν φόρουμ η τοποθέτηση είναι σαφής: χτίζεις στο δώμα εφόσον έχεις υπόλοιπο δόμησης ή επιτρέπεται από τη νομοθεσία (είμαστε υπέρμαχοι της νομιμότητας, μη χέ...σω). Άρα απαιτείται άδεια από πολεοδομία και άρα συνδράμει μηχανικός. Μπορεί να γίνει επιλογή αρχιτέκτονα και πολιτικού μηχανικού (το προτείνω) ή μόνο πολιτικού μηχανικού - οι συνολικές αμοιβές δεν αλλάζουν πάντως. Για κατασκευαστικό κόστος υπάρχει εδώ κάποια συζήτηση που μπορεί να βοηθήσει κάπως. Αλλά επιβάλλεται επαφή με μηχανικό.

 

Να σημειώσω ότι το φόρουμ δεν έγινε ακριβώς για εύρεση εργασίας - για αυτό και υπάρχει σχετική αμηχανία με ''πελάτες'' που αναζητούν λύσεις. Υπάρχει ο Κατάλογος Μηχανικών στο πάνω μέρος της σελίδας από όπου μπορεί να αναζητηθεί κάποιος επαγγελματίας αν και μέχρι τώρα η συμμετοχή είναι περιορισμένη. Βέβαια μπορεί κάποιος μηχανικός να στείλει ΠΜ για περαιτέρω επικοινωνία αλλά δε νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι άλλο.

 

Πάντως να σημειώσω ότι πρέπει να γίνει σωστή μελέτη για τη δική σου κυρίως ασφάλεια και άνεση. Νοιώθω απόλυτα την ανάγκη για οικονομική λύση αλλά η μαλ...κία με την οικοδομή είναι πως ''παίρνεις ό,τι πληρώνεις''. Και για μια αποθήκη εννοώ ασφαλές κτίσμα που δε θα σου πέσει στο κεφάλι ούτε θα σε ψήνει σα λουκάνικο το καλοκαίρι.

 

Αν θες ανέφερε και την περιοχή σου μήπως κάποιος συνάδερφος επικοινωνήσει.

Link to comment
Share on other sites

Καταλαβαινω..αν και δεν ψαχνω για κατι παρανομο-μην χεσω!-βλεπεις υπαρχουν αρκετοι καλοθελητες ετοιμοι να σου την κανουν...νομιζω καταλαβαινεισ τι εννοω...ειναι στην περιοχη του αγ.δημητριου(αθηνα) συγκεκριμενα πλησιον του μετρο αγ.δημητριου.θα το ψαξω ακριβως με την αδεια τι παιζει κ θα σου πω..αν βεβαια δεν σε κουραζω..---Με εκτιμηση..

Link to comment
Share on other sites

Καμιά κούραση...μακάρι όσοι επισκέπτονται το φόρουμ να κάνουν σωστά και καλά τη δουλειά τους.

 

Πάντως εγώ θα πρότεινα η ''πράσινη ταράτσα'' να μείνει κάπου στο βάθος του μυαλού σα σκέψη, για το μέλλον. Ίσως κάποτε να αποφασισθούν ελαφρύνσεις ή και χρηματοδοτήσεις (όπως το πρόγραμμα όψεων). Όσοι το έχουν κάνει πάντως (από πέρσι) τρελάθηκαν με τη διαφορά στις θερμοκρασίες - ντάλα καλοκαίρι και η θερμοκρασία μέσα να είναι 5-6 βαθμούς χαμηλότερη από ό,τι παλιότερα. Δεν είναι λίγο!

Link to comment
Share on other sites

Καλή ιδέα και αποτελεσματική η πράσινη ταράτσα αλλά έχει ήδη κατηγορηθεί διότι η φυτοκάλυψη ευνοεί την επώαση και πολλαπλασιασμό μικροοργανισμών, κάτι που διόλου συμβάλλει στην υγιεινή του κτιρίου.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κέρδος, οικονομικό και άνεσης, στην λύση αυτή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.