Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση σχετικά με κατάτμηση


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλημέρα.

 

Ήθελα λίγο τα φώτα σας γιατί είμαι Μηχανολόγος (άσχετος δηλαδη με το δικό σας επιστημονικό πεδίο) και προσπαθώ να ξεκαθαρίσω ένα οικόπεδό μου.

 

Μου ανήκει (εξ αδιαιρέτου με άλλους ιδιοκτήτες) ένα τμήμα οικοπέδου 6.5 στρεμμάτων εντός μικρού οικισμού στη Γορτυνία της Αρκαδίας, το οποίο πρέπει να χωρίσουμε.

 

Στην περιοχή η αρτιότητα είναι 500 μέτρα. Μπορούμε να το χωρίσουμε σε 500άρια τμήματα, ή απαγορεύεται η κατάτμηση σε τμήματα μικρότερα του στρέμματος? Αν υπάρχουν παράμετροι που εφαρμόζονται, ποιές είναι αυτές ή που μπορώ να τις βρώ?

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Αν όντως στην περιοχή η αρτιότητα είναι 500 μ. τότε μπορείτε να χωρίσετε 500άρια.Αυτό που πρέπει να κάνετε όμως είναι να πάρετε από την πολεοδομία της περιοχής τους όρους δόμησης γιατί εκτός της παραμέτρου της έκτασης μπορεί να απαιτούνται και άλλες προυποθέσεις για την αρτιότητα (π.χ. συγκεκριμένο πρόσωπο επί οδού)

Link to comment
Share on other sites

το πιθανότερο είναι να ισχύουν οι όροι δόμησης οικισμών μέχρι 2000κατ.

Π.Δ. της 24.4/3.5.1985 (ΦΕΚ 181 Δ')

(λέω πιθανότερο μη τυχόν είναι κανένας παραδοσιακός οικισμός κλπ)

Επιτρέπεται ασφαλώς η κατάτμηση σε 500άρια με

προϋπόθεση να έχουν τα οικόπεδα που προκύπτουν πρόσωπο επί πλευράς τουλάχιστον 12μ σε κοινόχρηστο χώρο-δρόμο πλάτους >4μ . Αυτό σημαίνει ότι για να κατατμηθούν και τα 6.5 στρ. σε 500άρια μάλλον θα πρέπει να γίνει παραχώρηση σε κοινή χρήση λωρίδων εδάφους πλάτους 4 μέτρα. Ο αρμόδιος μηχανικός που θα κάνει την κατάτμηση-τοπογραφικό θα σε κατατοπίσει καλύτερα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.