Μετάβαση στο περιεχόμενο

ted

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ted

  1. Στη σελίδα 5 αναφέρει: 2) έχει εκδοθεί οικοδομική άδεια και εφ' όσον από το διενεργηθέντα έλεγχο διαπιστώνεται η ύπαρξη αυθαιρεσιών, ζητούνται τυχόν νομιμοποιητικά τους στοιχεία, ώστε να διερευνηθεί κατά πόσον οι εκτελεσμένες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις, εμπίπτουν σε μία από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ν. 4178/13. Στη συνέχεια ελέγχεται αν οι αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις που δεν έχουν στοιχεία νομιμότητας υπάγονται σε κάποια από τις περιπτώσεις του άρθρου 2 του ν. 4178/13, με συνέπεια αυτές ή τμήματα τους να απαγορεύεται να υπαχθούν στον. 4178/13. Αναζητούνται αποδεικτικά στοιχεία του χρόνου κατασκευής (προ 28-7-2011) και εξετάζεται τυχόν δυνατότητα νομιμοποίησης των αυθαιρέτων κτισμάτων ή της αυθαίρετης αλλαγής χρήσης, σύμφωνα με τους ισχύοντες όρους και περιορισμούς δόμησης στη θέση του ακινήτου. Μπορείτε να ερμηνεύσετε- καταλάβετε τι εννοούν με τη φράση "ζητούνται τυχόν νομιμοποιητικά τους, ώστε να διερευνηθεί κατά πόσον οι εκτελεσμένες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις, εμπίπτουν σε μία από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 1 του ν. 4178/13.'' ;;; ποια μπορεί να είναι τα νομιμοποιητικά στοιχεία μιας αυθαιρεσίας για τη διερεύνηση της δυνατότητας υπαγωγής στο 4178 με την έννοια των εξαιρέσεων της παραγράφου 2 του άρθρου 1 . Συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ σας. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής yian
  2. Συνάδελφε ΜΟΝΟS, Tα έχω εξετάσει αυτά που επισημαίνεις. Είναι χαρακτηρισμένος ως εθνικός ο δρόμος από τη δεκαετία του '50. Το οικόπεδο ήταν οικοδομήσιμο ακόμα και με εθνικό δρόμο και τηρώντας την απαιτούμενη απόσταση, απλά δεν έγινε έτσι,δυστυχώς (προφανώς και για εμπορικούς λόγους διότι το κτίριο είναι επαγγελματικής χρήσης). Η αλήθεια είναι ότι η απόσταση των 25 μ ήταν υπερβολική για εντός οικισμού ακίνητα κατά τη γνώμη μου.
  3. Ποια η γνώμη σας σχετικά με την παράγραφο δ : δεν υπάγονται στις διατάξεις του νόμου αυθαιρετες κατασκευές ''δ) παρά το όριο των διεθνών, εθνικών, επαρχιακών ή δημοτικών ή κοινοτικών οδών εντός ζώνης διάστασης ποσοστού 50% των οριζομένων από τη νομοθεσία περί μέτρων για την ασφάλεια της υπεραστικής συγκοινωνίας, οι οποίοι ίσχυαν κατά την εκτέλεση ή εγκατάστασή τους. Εξαιρούνται αυθαίρετες κατασκευές και αυθαίρετες αλλαγές χρήσεις σε κτίρια για τα οποία έχει χορηγηθεί νομίμως οικοδομική άδεια, σε μικρότερη απόσταση από τα οριζόμενα στην παρούσα περίπτωση καθώς και αυτοτελείς κατασκευές που συμπεριλαμβάνονται στην παρ.7 του άρθρου 17 του ν.4067/2012 (Α’ 79) πλην της περιπτώσεως δ αυτής.'' Έχω μία περίπτωση ακινήτου με οικοδ. άδεια σε εθνικό δρόμο εντός οικισμού <2000κατ. Η απόσταση που ίσχυε τότε που βγήκε η άδεια και κατασκευάστηκε το κτίριο ήταν 25μ απο τον άξονα και 10 μ από το όριο, στην άδεια όμως δεν δείχνει ότι έχει πρόσωπο σε εθνικό αλλά σε δημοτικό δρόμο και τοποθετούσε το κτήριο σε απόσταση 9μ περίπου από το όριο. Στην πραγματικότητα τοποθετήθηκε σε απόσταση 6μ από το όριο και 10μ από τον άξονα. (το 1998 η οικοδομική γραμμή μειώθηκε στα 15 μ από τον άξονα του δρόμου).Ως εκ τούτου ένα τμήμα του κτιρίου πέφτει μέσα στη ζώνη απαγόρευσης υπαγωγής (50% του 25 από άξονα). Αν πήγαινε με τις ισχύουσες διατάξεις η ζώνη απαγόρευσης θα ήταν μικρότερη και θα μπορούσε να υπαχθεί. Επίσης εάν το είχε κατασκευάσει στην απόσταση που έδειχνε στην οικοδομική άδεια δεν θα έπεφτε στη ζώνη απαγόρευσης του 50% της απόστασης που ίσχυε τότε. Βλέπετε κάποια λύση; Σας φαίνεται λογικό να μην υπολογίζεται η ζώνη απαγόρευσης υπαγωγής με τις ισχύουσες σήμερα αποστάσεις εφόσον είναι ευνοϊκότερες; Εγώ θα πίστευα ότι έβαλαν τη φράση ''οι οποίοι ίσχυαν κατά την εκτέλεση ή εγκατάστασή τους'' με τη φιλοσοφία ότι συνήθως οι προγενέστερες διατάξεις ήταν ευνοϊκότερες.
  4. Δεν είναι στην κατηγορία επίβλεψη ο χρονικός . Θα το βρεις στην κατηγορία εφαρμογές.
  5. Προϋπολογισμός κτιρίου που κατανέμεται στις μελέτες: Μελέτη[1] ποσοστό[2] Αρχιτεκτονικά 100,00 Περιβάλλων χώρος 5,00 Στατικά 30,00 2 Θερμομόνωση 5,00 Παθητική Πυροπροστασία 2,00 Ηλεκτρικών Ισχ. Ρευμάτων 6,00 Υδρευση 3,00 Αποχέτευση 3,00 Θέρμανση 7,00 Ανυψωτικά Συστήματα 4,00 Κλιματισμός 12,00 Ενεργητ. Πυροπροστασία 4,00 Ιδιωτικός Υποσταθμός 2,00 Καύσιμο Αέριο 4,00 Κατανομή Δαπανών Θερμ. 3,00 Ειδική Θεμελίωση 25,00 Στατικά Υπάρχοντος 30,00 3 Αποτύπωση αρχιτεκτονικών 100,00 Αποτύπωση στατικών 30,00
  6. το πιθανότερο είναι να ισχύουν οι όροι δόμησης οικισμών μέχρι 2000κατ. Π.Δ. της 24.4/3.5.1985 (ΦΕΚ 181 Δ') (λέω πιθανότερο μη τυχόν είναι κανένας παραδοσιακός οικισμός κλπ) Επιτρέπεται ασφαλώς η κατάτμηση σε 500άρια με προϋπόθεση να έχουν τα οικόπεδα που προκύπτουν πρόσωπο επί πλευράς τουλάχιστον 12μ σε κοινόχρηστο χώρο-δρόμο πλάτους >4μ . Αυτό σημαίνει ότι για να κατατμηθούν και τα 6.5 στρ. σε 500άρια μάλλον θα πρέπει να γίνει παραχώρηση σε κοινή χρήση λωρίδων εδάφους πλάτους 4 μέτρα. Ο αρμόδιος μηχανικός που θα κάνει την κατάτμηση-τοπογραφικό θα σε κατατοπίσει καλύτερα.
  7. Για να μην ανοίγω νέο θέμα, Γνωρίζει κανείς τί απόσταση από τον άξονα (ή από το όριο) δευτερεύοντος εθνικού δρόμου ίσχυε κατά το έτος 1988 για την ανέγερση κτιρίου (συγκεκριμένα προσθήκη κατ' επέκταση ) σε οικισμό κάτω των 2000κατ. ;;;
  8. καταρχήν καλησπέρα και καλώς σας βρίσκω. στο Π.Δ. της 24.4/3.5.1985 (ΦΕΚ 181 Δ') Αρ.7 Παραγρ. 11 υπάρχει η διάταξη για την οποία μιλάς αλλά εγώ δεν έχω καταφέρει να το εφαρμόσω ποτέ γιατί στην πολεοδομία που "συναναστρέφομαι" το ερμηνεύουν ότι ισχύει για δεύτερη σκάλα και όχι για κύρια (όταν π.χ. υπάρχει και εσωτερική )
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.