Μετάβαση στο περιεχόμενο

psam

Members
  • Περιεχόμενα

    40
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Ενδιαφέροντα
    Μουσική, κηπουρική
  • Τοποθεσία
    Γλυφάδα
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχ/γος & Αερ/γος Μηχ/κος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

psam's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Reacting Well Rare
  • Collaborator Rare
  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done

Recent Badges

2

Φήμη στην κοινότητα

  1. Εμένα με ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι τόσο ο δικός μου εργοδότης όσο και της συζύγου έχουν διορθώσει τα ποσά κανονικά και ότι το πρόβλημα είναι συστεμικό του ΕΦΚΑ. Προσπαθούν να το επιλύσουν πριν τις εκλογές. Για ευνόητους λόγους υποθέτω.
  2. @SOKntos Ότι γουστάρει ο καθένας κάνει. Μήπως αν ντύσεις ένα δοκάρι με πανέλο πετροβάμβακα επιτυγχάνει σίγουρα πυραντοχή 90 λεπτά; Δεν ελέγχει κανένας τίποτε!
  3. Και μια παραπλήσια ερωτηση. Έχω οικόπεδο οικοδομισιμο εντός οικισμού και σκέφτομαι να πηγαίνω ένα τροχοσπιτο εκεί ένα μήνα το χρόνο. Τον υπόλοιπο χρόνο δεν υπάρχει ψυχή στο χωριό και αν το αφήσω δε θα βρω τίποτα. Για να το συνδέσω με ΔΕΗ, Νερο και αποχέτευση ποια είναι η διαδικασία; Θέλω να πω η άδεια είναι κάπως σαν άδεια οικιας για αντίστοιχα τετραγωνικά;
  4. Το θέμα ξεφεύγει από το επιστημονικό πεδίο μηχανικού και εισέρχεται στου δικηγόρου... Βράσε ρύζι Πολυχρόνη.... Ευχαριστώ πάντως.
  5. Έβγαλες άκρη; Σύμφωνα με την ΠΔ13/21,πιστοποιητικό χορηγείται κατόπιν ρητής πρόβλεψής του από τις κείμενες διατάξεις ως απαιτούμενο δικαιολογητικό για την άδεια, έγκριση ή γνωστοποίηση λειτουργίας επιχείρησης - εγκατάστασης. Γενικά δίδεται και σε άλλες περιπτώσεις αλλά δεν αναφέρεται σε χρήση Υγείας & Κοινωνικής Πρόνοιας, οπότε το ερώτημα είναι αν το απαιτεί ο φορέας αδειοδότησης. Ποιος είναι;
  6. Υποθέτω ότι το έχεις λύσει το θέμα, αλλά ας γράψουμε δυο κουβέντες για να υπάρχουν στο forum. Τα στοιχεία για τα οποία υπάρχει ο χαρακτηρισμός R στον πίνακα 8. "Ελάχιστα απαιτούμενα κριτήρια επιδόσεων δεικτών πυραντίστασης δομικών στοιχείων" του ΠΔ41/18 , πρέπει να προστατεύονται. Ένας τρόπος από όλους είναι η "πυροβαφή". Αρκεί λοιπόν να κατατάξεις τα δοκάρια σου με βάση τον πίνακα. Κάτι άλλο που συχνά περνάει στο ντούκου. Αν το κτήριο κατατάσσεται σε κατηγορία Ζ3 (και αυτή η Ελληνική πρωτοτυπία σηκώνει μεγάλη συζήτηση) πολύ πιθανόν να απαιτεί σπρίνκλερ. Για να συζητάς περί προστεγάσματος με δοκάρια, υποθέτω ότι η μικρότερη διάσταση του υπερβαίνει τα 150 cm. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει τα σπρίνκλερ να επεκταθούν και εξωτερικά της αποθήκης. Δίδεται λοιπόν η δυνατότητα να προστατευτούν τα δοκάρια και από σπρίνκλερ μιας και θα τραβήξεις σωλήνες εκτός του κτηρίου. Το κατά πόσο θα δεχόταν η ελέγχουσα αρχή κάτι τέτοιο στην Ελλάδα, δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα.
  7. Ευχαριστώ, το είχα υποψιαστεί. Η δουλεία δηλαδή δεσμεύει και εμένα ως νέο ιδιοκτήτη;
  8. Για να μην ανοίγω νέο θέμα, ας ζητήσω εγώ μία γνώμη από πιο ειδικούς. Ο γείτονας έχει τρία παράθυρα στον εξωτερικό τοίχο του , ο οποίος εφάπτεται στο οικόπεδο μου και βλέπει ακριβώς την αυλή και τα δικά μας μπαλκόνια. Και τα δυο σπίτια είναι δεκαετίας 40-50 σε παραδοσιακό οικισμό. Εγώ αγόρασα και αναστήλωσα το δικό μου πρόσφατα. Μπορώ να τον υποχρεώσω να τα κλείσει, η να σηκώσω εγώ έναν τοίχο η κάτι τέτοιο μέχρι το ύψος των 3-4 μέτρων , η υπάρχει διαφορετική προσέγγιση για παλιά σπίτια, παραδοσιακούς οικισμούς κλπ.;
  9. Έχεις δίκιο. Δεν μπορώ να δώσω λεπτομέρειες γιατί μπορεί να δεχθώ πυρά ότι είμαι εθνικιστής ας πούμε. Ο ένοικος είναι αλλοδαπός χωρίς άδεια παραμονής, εργάζεται μονίμως παράνομα, σε εργασίες που ενίοτε είναι μη νόμιμες. Το σπίτι βρίσκεται σε απόσταση 1000 μέτρων από το δάσος, όποτε η μεταφορά ξυλείας είναι εύκολη. Ενοικιαστήριο δεν υπάρχει, το σπίτι έχει άπειρες παραβάσεις και είναι αδύνατον να νοικιαστεί νόμιμα με υπογραφή επιθεωρητή. Λέβητας πετρελαίου δεν υπάρχει στο σπίτι, η θέρμανση του γινόταν πάντα με μια ξυλόσομπα που δε μας είχε ενοχλήσει ποτέ. Είπαμε στον ιδιοκτήτη να σηκώσει μπουρί ψηλότερα από το σπίτι τους (η καπνοδόχος είναι περίπου 6 μέτρα κάτω και από την στέγη του δικού του σπιτιού) και ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν ειναι παράνομο. Υπάρχει τρόπος αντίδρασης αλλά θα προτιμούσα να πατούσα σε κανονισμό σχετικό με την καπνοδόχο , παρά να θέσω γενικότερα θέματα που ενδέχεται να καταλήξουν άλλου.
  10. Ναι, πρόκειται περί κτιστού καμινιού τρια επι τρία μέτρα. Θυμάμαι τον παππού που ζούσε στο σπίτι όταν ήμουν παιδί (1970) και έλεγε στον δικό μου παππού να φτιάξουν κεραμίδια στο καμίνι. Ο δικός μου δούλευε ασβεστοκάμινα μετά τον πόλεμο. Ο νέος ένοικος το τροποποίησε, και φέρνει ξύλα που υλοτομεί μόνος του στο βουνό, φορτηγα ολόκληρα. Το βουνό είναι ο Όλυμπος, καμία σχέση με Γιουγκοσλαβία , στην οποία αναφέρεσαι έμμεσα.
  11. Δεν πρόκειται για ξυλόσομπα, ξυλόσομπα έχουν ήδη και προφανώς δεν με ενοχλεί. Πρόκειται για ένα καμίνι, διαστάσεων 3Χ3 με δύο μέτρα ύψος που ζεσταίνει σωλήνες νερού και αυτές τρέχουν 5 μέτρα στο ύπαιθρο και μπαίνουν στην κυρίως οικία. Στα σημεία καμπής στάζουν ρύποι και η πλάκα έχει γίνει καφέ σε εμβαδόν αρκετών τ.μ. Ούτε αν έψηνε ρέγκες θα με ενοχλούσε γιατί η ρέγγα ψήνεται σε λίγα λεπτά. Αυτό το καμίνι καίει επί 24ώρου σχεδόν. Αφού δεν υπάρχει κανονισμός από ότι φαίνεται, θα το ψάξω περισσότερο. Ευχαριστώ!
  12. Συνάδελφε, με βάση τη σκωπτική σου απάντηση συμπεραίνω ότι αντελήφθης πως δεν πρόκειται να κατασκευάσει καμινάδα. Δεν υπάρχει καν σημείο στήριξης, χώρια τα λεφτά. Στο κανονιστικό πλαίσιο, γνωρίζεις αν υπάρχει σχετική αναφορά; Θυμάμαι πριν απαγορευτεί το μαζούτ στις πολυκατοικίες έπρεπε με έχουμε κάτι καπνοσυλλέκτες που μάζευαν ρύπους σε έναν κουβά κάτω από την καμινάδα. Δεν υπάρχει αντίστοιχος κανονισμός για λέβητες ξύλου; Μπορεί άραγε ο καθένας να καίει ότι νάναι και εκπέμπει ρύπους εντός σχεδίου;
  13. Καλημέρα και Χρόνια Πολλά. Σε παραδοσιακό οικισμό Β. Ελλάδας , στο απέναντι σπίτι μας ο νέος ενοικιαστής αποφάσισε για να μειώσει την κατανάλωση ρεύματος και πετρελαίου να θέσει σε λειτουργία ξυλολέβητα εντός αποθηκούλας που δεν είχε λειτουργήσει από τη δεκαετία του 70. Καίει λοιπόν όλη την ημέρα ξύλα, και τα καυσαέρια βγαίνουν από ένα τσίγκινο μπουρί τύπου σόμπας ευρισκόμενο σε απόσταση περίπου 15 μέτρα από τα παράθυρα μας και σε ύψος χαμηλότερο από αυτά. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορούμε να ανοίξουμε παράθυρο από την κάπνα. Υπάρχει κάποια αναφορά σε λέβητες τέτοιου τύπου στους κανονισμούς; Αν επιτρέπεται η λειτουργία τους, υπάρχουν κάποιες ελάχιστες απαιτήσεις που θα μπορούσα να απαιτήσω να τηρηθούν; Ο χειρισμός είναι δύσκολος γιατί δεν υπάρχει ενοικιαστήριο, ο αλλοδαπός είναι μη νόμιμος μετανάστης χωρίς ΑΦΜ και οι συγχωριανοί τον αντιμετωπίζουν με λύπηση.
  14. Συνάδελφοι, Τόσο στο ΠΔ71 όσο και στο ΠΔ41 την 6.6.1 αναφέρεται ότι επιτρέπεται η διέλευση σωληνών από κελύφη πυροδιαμερισμάτων για διαμέτρους μέχρι 160 χιλιοστά. Για μεγαλύτερους σωλήνες πυρόσβεσης τι ισχύει;
  15. Δηλαδή ο χώρος αναμονής ικανοποιεί τις απαιτήσεις του δεύτερου η τρίτου τμήματος μιας όδευσης διαφυγής; Ο ορισμός στο ΠΔ41 είναι ο εξής: "Συνήθως το δεύτερο αυτό στάδιο της όδευσης διαφυγής αποτελείται από πυροπροστατευμένα κλιμακοστάσια. Ενίοτε, δύναται να συμπεριλαμβάνει και πυροπροστατευμένους εσωτερικούς ή εξωτερικούς διαδρόμους ή και πυροπροστατευμένους προθάλαμους" Κατά την άποψη μου, αν αυτός ο χώρος αναμονής περιέχει αποκλειστικά άκαυστα έπιπλα και ικανοποιεί τις απαιτήσεις για περάσματα ηλεκτρομηχανολογικών και τα τελειώματα πυροπροστατευμένης όδευσης διαφυγής (π.χ. Α2-s1,d1 για τοίχο και οροφή), ναι έχεις μια λύση. Θα καταφέρεις όμως τον ιδιοκτήτη να μη γεμίσει στο μέλλον τον προθάλαμο με τηλεοράσεις, γραφεία, ηλεκτρονικό υπολογιστή, τηλεφωνικό κέντρο, εκτυπωτή, φαξ, καναπέδες, πουφ και πλαστικές καρέκλες;
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.