Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομοθεσία Φωτοβολταϊκών


pozitron_k

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 

Μετά και τη δημοσίευση του νέου νόμου για τις ΑΠΕ Ν.3851/2010 το τοπίο για τις επενδύσεις στα φωτοβολταικά άλλαξε. Για άλλους πολύ για άλλους λίγο. Μέχρι το Σεπτέμβρη αναμένονται 23 Υπουργικές και Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις σχετικά με τις ΑΠΕ, συνεπώς και για τα φωτοβολταϊκά.

 

Θεωρώ πως το νομοθετικό πλαίσιο αρχίζει και γίνεται σχετικά δαιδαλώδες και ίσως θα ήταν χρήσιμο να προχωρήσουμε σε μία αποσαφήνισή του. Αφού το ίδιο το Υπουργείο αδυνατεί να βγάλλει ένα νόμο για τα φωτοβολταϊκά ο οποίος να είναι πλήρης και να καταργεί όλους τους υπόλοιπους χωρίς την ανάγκη πολλών ΥΑ, ας προχωρήσουμε μόνοι μας σε μια κωδικοποίησή του.

 

Φυσικά και δεν είμαστε νομικοί, αλλά πιστεύω πως ο καθένας με την εμπειρία του μπορεί να συμβάλλει.

 

Για αρχή λοιπόν προτείνω να συγκεντρώσουμε σε αυτό το θέμα όλη την ισχύουσα Νομοθεσία. Όποιος θέλει μπορεί να συνδράμει και με διευκρινιστικά σχόλια.

 

Πιστεύω πως θα ήταν μια χρήσιμη προσπάθεια.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, 23 ΥΑ/ΚΥΑ θα βγούνε για το σύνολο του Ν.3851 που αφορά το σύνολο των ΑΠΕ. Τουλάχιστον αυτό υπόθηκε στην ημερίδα της ASHRAE την περασμένη Τετάρτη από έγκριτο νομικό. Προφανός και δεν θα αφορούν όλες τα φωτοβολταϊκά.

 

Πέραν τούτου ήδη έχει μαζευτεί αρκετός όγκος νομικής "πληροφορίας" και αν συνυπολογίσει κανείς και τον καινούριο αναπτυξιακό που αναμένουμε και τις διάφορες εγκυκλίους καταλαβαίνουμε για τι χάος μιλάμε. Τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται εμένα.

 

Προς το παρόν προσπαθώ να καταλήξω σε ένα ενιαίο κείμενο με βάση τον Ν.3468 και προσθέτοντας τις τροποποιήσεις που επιβάλλει ο Ν.3851.

 

Πιστεύω πως ένα uploading όλων των σχετικών ΥΑ/ΚΥΑ θα ήταν χρήσιμο. Όποιος τις έχει αν μπορεί ας τις ανεβάσει σε αυτό το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.