Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Φωτοβολταϊκή πέργκολα


Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

 

Ενδιαφέρομαι να τοποθετήσω πέργκολα και φωτοβολταικό σύστημα στην ταράτσα της πολυκατοικίας όπου διαμένω. Διάβασα σε άλλα θέματα ότι δεν τοποθετείται φωτοβολταικό σε πέργκολα, παρόλα αυτά υπάρχουν εταιρείες (το είδα στο internet) όπου πωλούν "φωτοβολταικές πέργκολες".

Το ερώτημα μου είναι το κατά πόσον υπάρχουν αυτές οι πέργκολες, το κόστος τους, τι άδεια χρειάζεται από την πολεοδομία. Η ταράτσα περιβάλλεται από τοίχο από μπετόν, οι τρείς πλευρές (όχι κάγκελα), ύψους περίπου 2.00 μέτρα, με ανοίγματα "παραθύρων" στο ενδιάμεσο του κάθε τοίχου και η μία πλευρά από τις τέσσερις έχει κάγκελα βλέποντας σε μπαλκόνι. Είμαι ιδιοκτήτης ενός από τα διαμερίσματα της πολυκατοικίας και έχω αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του χώρου του δώματος. Θα υπάρξει πρόβλημα επειδή έχω απλώς αποκλειστική χρήση και όχι ιδιοκτησία του δώματος? Θα χρειαστεί συναίνεση από τους άλλους ιδιοκτήτες?

Σας ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είστε ιδιοκτήτρια δεν έχετε πρόβλημα.

Καλό όμως είναι να ρωτήσετε ένα μηχανολόγο μηχανικό για να σας ενημερώσει για τα περισσότερα.

Link to comment
Share on other sites

Η πέργολα όμως αφού έχει κάλυψη, μπορεί να βγάλει άδεια με άδεια μικρής κλίμακας? Νομίζω πώς όχι και ότι απαιτεί κανονική Ο.Α. με ότι προϋποθέσεις απαιτούνται για την έκδοσή της (υπόλοιπο σ.δ, κτλ).

 

Κάποιος πολιτικός ή αρχιτέκτονας σίγουρα θα δώσει τα φώτα του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

@ΕΛΠΙΝΙΚΗ

 

οι φωτοβολταϊκες πέργκολες υπάρχουν και μάλιστα παρουσιάζουν πλεονεκτήματα σε σχέση με την τοποθέτηση των κλασικών πανελ, λόγω του φυσικού αερισμού τους δεν έχουν απώλειεσ στη τάση τις θερμές μέρεσ και είναι πιο εύκολος ο καθαρισμός τους.

Χρειάζεται εγκριση εργασιών μικρής κλίμακας από την αρμόδια πολεοδομία γιατι είναι ανοιγοκλειόμενη κατασκευή και όχι σταθερή.

πληροφορίες ****************

 

Παρακαλώ πληροφορίες για εταιρείες που μπορούν να θεωρηθούν διαφήμιση, μόνο με π.μ.

ilias

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.