Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησιακό - πολεοδομικό ερώτημα: Αμοιβές ΙΚΑ για άδεια χρωματισμού (με σκαλωσιές)


masbass

Recommended Posts

Καλημέρα,

είμαι διαχειριστής σε πολυκατοικια 4 οροφων και θελουμε να κανουμε καποιες επισκευες σε σοβαδες + βαψιμο. Καθως θα χρειαστουν οπωσδηποτε σκαλωσιες, δεν τη γλυτωνουμε την αδεια βαφης και τα εξοδα που συνεπαγεται. Πηγα πολεοδομια, βρηκα τις προσοψεις, καναμε την αιτηση και τωρα θα μου φερουν τα χαρτια που λενε ποσο ΙΚΑ αντιστοιχει στην επιφανεια που εχει το κτιριό μας για να παω να το πληρωσω, να προχωρησουμε στα φορολογικα και να βγει η αδεια. Το ΙΚΑ αν θυμαμαι καλα βγαινει γυρω στα 2500 euro (νομιζω 45 μεροκαματα, δεν ειμαι σιγουρος γιατι μου τα ειπαν απ το τηλεφωνο).

 

Κι εδω ειναι το θεμα. Αυτο το ΙΚΑ δεν ειναι μεσα στο κοστος του εργολαβου; Τον πηρα τηλεφωνο και μου ειπε οτι αυτος, καθως εχει συνεργειο σε πληρη απασχοληση και δεν το φτιαχνει μονο για το εργο της πολυκατοικιας μας, τους πληρωνει κανονικα τα ενσημα κι ακομη κι αν τα πληρωσουμε αυτα του ΙΚΑ, δεν μπορει να τους τα επικολλησει και πανε χαμενα.

 

Ξερει καποιος να μου πει αν γινεται πχ. με μια υπευθυνη δηλωση ή καποια διαδικασια που δεν ξερω να δηλωσει ο εργολαβος στο ΙΚΑ οτι απασχολει δικο του προσωπικο κι απο εκει θα καλυφθει αυτη η αμοιβη του ΙΚΑ; Οχι τιποτε αλλο, ειναι πολλα τα λεφτα αλλα ακομη κι αν τα πληρωσουμε ειναι σκανδαλο να πανε πεταμενα αν δεν μπορει να τα περασει στους εργατες...

 

Edit: Τελικα μολις τωρα μιλησαμε, χρειαζεται μονο μια προκαταβολη στο ΙΚΑ (περιπου 30 euro) και οχι ολοκληρο το συνολο που ελεγα παραπανω.

 

Δεν βλεπω καποιο κουμπι διαγραφης, αν μπορει καποιος mod ας διαγραψει ολο το θεμα. Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

να ρωτήσω...........

 

 

τις μελέτες-τοπογραφικό-αναλυτικό προυπολογισμό-ΣΑΥ-τεχνική αιτιολογική έκθεση......

 

ποιός τα έκανε ?

 

ποια πολεοδομία είναι αυτή ?

 

:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.