Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταλλική βάση για στήριξη φωτοβολταικών


 

Recommended Posts

Καλησπέρα

 

Εργάζομαι σε εταιρία φωτοβολταικών. Η ερώτηση μου λοιπόν είναι η εξής. Για ένα διασυνδεδεμένο σε στέγη κάτω απο 10kW μπορεί να τοποθετηθεί ως βάση στήριξης των φ/β μια σιδηροκατασκευή απο στρατζαριστό?

 

Η οικοδομή είναι στο Περιστέρι και ο ιδιοκτήτης της έχει εξαντλήσει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος δόμησης της περιοχής.

 

Η σιδηροκατασκευή σε τι περιορισμούς υπόκειται?Σε τι ύψος θα μπορούσε να φτάνει και ποιά θα ήταν η ελάχιστη απόσταση απ'το στηθαίο?

 

Για παράδειγμα θα μπορούσε να απέχει και 2.5 μέτρα απ'το έδαφος?

Link to comment
Share on other sites

Αν εχεις στεγη νομιζω ειναι 0,5 μετρα απο την περιμετρο της στεγης ενω αν εχεις δωμα τοτε ειναι 1,0 μετρο απο το στηθαιο. Οσο για το υψος στο δωμα ειναι μεχρι 1,20 μετρα για στεγη δεν ειμαι σιγουρος κ δεν θελω να σε μπερδεψω

Link to comment
Share on other sites

Σωστά είπε ο Themiskyr. Θέλει 0.5μ απο το τελείωμα της στέγης και 1μ απο το στηθαίο αν πρόκειται για δώμα. Το μέγιστο επιτρεπτό ύψος δεν μπορώ να στο πω με απόλυτη σιγουριά. Καλό θα ήταν αν κάποιος γνωρίζει (ή έχει κάποιο link) σχετικό με το μέγιστο ύψος να μας το πει. Επίσεις μια ακόμα ερώτηση. Είναι υποχρεωτική η κατασκευή συμπαγούς στηθαίου αν δεν υπάρχει ή αρκούν και τα απλά κάγκελα;

Τώρα για το θέμα των βάσεων. Προσωπική μου γνώμη, χωρίς να έχω ακόμα μεγάλη εμπειρία στον τομέα των Φ/Β, είναι ότι η στήριξη θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό καλύτερη και αξιόπιστη. Μιλάμε για μια εγκατάσταση που θα πρέπει να αντέξει για 25 χρόνια (οικιακά εως 10kW).Ποιος απο μας θα ήθελε να τον τραβάνε μετά απο 10 χρόνια ας πούμε, γιατι οι βάσεις αρχίζουν να μην τα πανε και πολύ καλά με δυνατούς ανέμους κλπ. Εγώ στα δικά μου έργα θα προτιμήσω βάσεις απο κάποιον που μπορεί να μου δώσει και πιστοποιητικό (αντοχής-στήριξης) και σωστό τρόπο αγκύρωσης.

Οπως είπα είναι καθαρά προσωπική μου άποψη. Το κόστος της εγκατάστασης μπορεί να είναι πιο ανεβασμένο, θα στηρίζω όμως τα υπόλοιπα χιλιάρικα που θα μπούν απο πάνω με μεγαλύτερη σιγουριά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.