Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρυμοτομικό σχέδιο - έννοιες, όροι


Recommended Posts

Γειά σας φίλοι,

έχω το ρυμοτομικό σχέδιο μιας περιοχής στο οποίο υπάρχει μια γραμμή η οποία αναφέρεται ως όριο πυκνοδομημένης περιοχής . Το οικόπεδο για το οποίο ενδιαφέρομαι είναι εκτός της περιοχής αυτής (εντός όμως του σχεδίου πόλης). Ξέρετε τί ακριβώς σημαίνει?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον βρίσκεσαι σε περιοχή του Ν.1337/83, όπου προσδιορίζεται το πυκνοδομημένο τμήμα σε σχέση με το αραιοδομημένο ή αδόμητο της ενότητας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι στο αδόμητο τμήμα ισχύουν οι αμιγείς διατάξεις της επέκτασης (Ν.1337) ενώ στο πυκνοδομημένο γίνεται συνδυασμός με τις διατάξεις του Ν.Δ. 17.07.1923

Link to comment
Share on other sites

Εντός της πυκνοδομημένης περιοχής δουλεύεις συνδυαστικά όπως προείπε η annafi. Εντός της, συντάσσονται πράξεις αναλογισμού και προσκυρώσεως αντί να ισχύει καθεστώς εισφοράς γης αλλά ισχύουν και διατάξεις του 1337/83 όσον αφορά την μεταφορά και αποκατάσταση οικοπέδων εκτός της πυκνοδομημένης ζώνης. Υπάρχει αναφορά σε αυτό σε κάποιο βιβλίο του Ρωμαλιάδη για περισσότερες λεπτομέρειες, θα το εντοπίσω και θα το postάρω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.