Μετάβαση στο περιεχόμενο

ar

Members
  • Περιεχόμενα

    20
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

ar's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. φίλοι, τελικά σε όσα μπορούν να βγάλουν άδεια εντός τριών ετών , χρειάζεται να καταβάλλονται και οι εισφορές στο ΙΚΑ σαν να ξεκινούσε τώρα το έργο? Γιατί έτσι ο πελάτης εκτός του παραβόλου και του κόστους αδείας, θα πρέπει να καταβάλλει και ένα μεγάλο ποσό στο ΙΚΑ. Αν ξέρετε και τί γίνεται στην περίπτωση που έχει περάσει 10ετία.
  2. Επομένως, πληρώνει το πρόστιμο και τον μηχανικό, και εκδίδεται η βεβαίωση? Επιβάλλεται να βγάλει οικ. αδεια εντός τριων ετών ή απλά τακτοποιείται για 30 χρόνια? Με τα άλλα καταστήματα και με αυθαιρεσίες που έχουν ή υπάρχουν σε άλλες θέσεις του οικοπέδου να υποθέσω ότι δεν μας απασχολούν... Σωστά?
  3. Συνάδελφοι, θα ήθελα τη γνώμη σας για το παρακάτω πρόβλημα: σε εκτός σχεδίου κτίσμα με οικοδομική άδεια και οριζόντιες ιδοκτησίες (καταστήματα), σε διαφορετική θέση κατασκευασμένο από ότι προέβλεπε η ο.α. και χωρίς άλλες παραβάσεις ως προς την οριζόντια που με ενδιαφέρει να εκδώσω βεβαίωση , πώς αντιμετωπίζεται? Γίνεται τακτοποίηση για 30 χρόνια με 1 παράβση και 500ευρώ ή πρέπει οπωσδήποτε να βγεί οικοδομική άδεια νομιμοποίησης μέσα σε τρια χρόνια ? Και τί γίνεται με τις υπόλοιπες οριζόντιες?πες οριζόντιες?
  4. τί έργο ήταν? πες λεπτομέρειες για να καταλάβω , αν μπορείς
  5. Μα αν δεν βάλω σε κάποιο πεδίο τα 55μ2 και επιλέξω μόνο την αλλαγή χρήσης , το πρόστιμο θα είναι 0€! Το πρόστιμο των 7000€ βγαίνει όταν τα 55μ2 τα θέσω ως υπέρβαση δόμησης... Η anka προηγουμένως ανέφερε ότι θα τα βάλω ως υπέρβαση δόμησης και θα πληρώσει μόνο το παράβολο... Μάλλον δεν συμφωνείς μαζί της,ε? ( ε ρε πού μπλέξαμε χρονιάρες μέρες...)
  6. Δηλαδή όσα είναι για το 22 , δεν μπορούμε να πάμε άμμεσα για νέα άδεια αφού πληρωθεί το παράβολο ? Ο πελάτης που βιάζεται , τί κάνει???
  7. είναι προ ΄55 , την άδεια δεν την έχω ακόμα στα χέρια μου . Είναι διώροφο προσφυγικό στην Αθήνα με διαμερίσματα και καταστήματα. Έχει νόημα η υπέρβαση δόμησης? Μόνο αλλαγή χρήσης έχει γίνει...
  8. Στο 22 θέλω να το εντάξω, αλλά στο φύλλο καταγραφής στα μ2 θα βάλω τιμή 0? Με αυτόν τον τρόπο βγαίνει πρόστιμο 0€ και άρα παράβολο 0€!!!
  9. Αγαπητοί φίλοι, έχω μια περίπτωση όπου εντός σχεδίου έχει γίνει αλλαγή χρήσης ολόκληρης της ισόγειας νόμιμης κατοικίας-διαμερίσματος 55μ2 (περίπτωση : άλλη κατοικία) σε κατάστημα. Επιλέγω στο φύλλο καταγραφής την αλλαγή χρήσης και βάζω όλη την επιφάνεια των 55μ2 στην υπέρβαση δόμησης??? Με ΤΖ=1250€ μου βγαίνει πρόστιμο κοντά στα 7000€. Είναι λογικό??? Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας...
  10. Θα ήελα να ρωτήσω το εξής αν γνωρίζει κάποιος: σε περίπτωση μονόριχτης στέγης, πώς μπορώ να φτιάξω τον τοίχο προκειμένου να φθάνει στη στέγη, αφού τροποιποιώντας το ύψος του , το αλλάζει συνολικά σε όλο το μήκος, ενώ εγώ θέλω να δηλώσω ότι στο ένα σημείο του θα έχει χ ύψος ενώ στο άλλο σημείο του θα έχει ψ ύψος? Δηλαδή να φτιάξω σε όψη τραπεζοειδή τοίχο... Ελπίζω να έγινα κατανοητός....
  11. Γεια σας φίλοι, το θέμα που προέκυψε είναι το εξής: θέλει κάποιος να αγοράσει ένα οικόπεδο και του ζητάνε πρόσφατο τοπογραφικό με τα όρια του οικισμού για να φαίνεται ότι είναι εκτός των ορίων. Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου όμως είναι στο νοσοκομείο και δεν μπορεί να υποδείξει τα όρια. Τελικά ποιός θα πρέπει να τα υποδείξει και να υπογράψει στο σχέδιο και τελικά ποιός πρέπει να πληρώσει για τη σύνταξη του τοπογραφικού? ο ιδιοκτήτης ή ο αγοραστής? λίγο μπερδεμένο ε? ευχαριστώ
  12. Φίλοι, λόγω του σεισμού στην Ηλεία και στην Αχαϊα , έχουν προκύψει διάφορα θεματάκια. ¨Ενα από αυτά είναι η κατάθεση ένστασης από τους σεισμόπληκτους κατά της απόφασης του ελέγχου του κτιρίου από επιτροπή . Συγκεκριμένα , απαιτείται και τεχνική έκθεση μηχανικού όπου θα αναφέρονται οι βλάβες και οι λόγοι για τους οποίους γίνεται η ένσταση. Μήπως γνωρίζετε πώς υπολογίζεται η αμοιβή για τη σύνταξη της τεχνικής έκθεσης? Μήπως πάει κατ ΄αποκοπή? Ευχαριστώ Παρατήρηση: Τα θέματα πρέπει να αναρτώνται στην σωστή θεματική κατηγορία ανεξάρτητα της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Ένας Πολιτικός Μηχανικός πχ δεν δημοσιεύει ένα θέμα που αφορά "Αμοιβές-Οικονομικά Αδειών" στην ενότητα των "Πολιτικών Μηχανικών". Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.