Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περί αυθαιρέτων και ΓΟΚ: Κόστος τεχνικών εκθέσεων τακτοποίησης για πέντε ίδιους χώρους


nikos844

Recommended Posts

Καλησπέρα,

είμαι ιδιώτης και κατέχω σε οικοδομή 5 ίδιες γκαρσονιέρες σε 5 ορόφους τη μία κάτω από την άλλη. Οι γκαρσονιέρες είναι ίδιες τόσο στα σχέδια όσο και στην πραγματικότητα (δηλαδή με κλεισμένους ημιυπαίθριους). Επίσης έχω στην κατοχή μου όλα τα απαραίτητα που ζητάει ο νόμος (σχέδια, άδειες κτλ). Θα ήθελα να μου πείτε πόσο προβλέπεται να είναι η αμοιβή του μηχανικού που θα τακτοποιήσει τους ημιυπαίθριους. 232x5 ή λιγότερο μιας που οι 4 τεχνικές εκθέσεις θα είναι φωτοτυπίες της αρχικής?

Link to comment
Share on other sites

Η αμοιβή 232 συν 38% σε κρατήσεις, δλδ σύνολο 320,00 € ανά φάκελο είναι η ελάχιστη αμοιβή και αφορά μόνον την Τεχνική Έκθεση.

Η διεκπεραίωση φακέλου τιμάται επιπλέον.

Link to comment
Share on other sites

Η τίμη θα είναι όσο σας ζητήσει.

 

Οπώς σε οποιοδήποτε προϊον / υπηρεσία αγοράσετε, κάνετε μία έρευνα αγοράς, επισκεφτείτε γραφεία, και αποφασίστε ανάλογα με την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσίων και το κόστος.

 

Αν εγώ σας πω 5.000 € τώρα, και πάτε σε ένα γραφείο συναδέλφου και σας πει ότι εκείνος τιμολογεί 6.000 €, τι θα του πείτε ? Στο internet μου είπαν 5.000 € ?

 

Οπώς καταλαβαίνετε ο κάθενας τιμολόγει τις υπηρεσίες / προϊόντα που προσφέρει ανάλογα. Και εσείς βέβαια ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες σας αποφασίζετε.

 

Στις υπηρεσίες μηχανίκων δεν υπάρχει skroutz.gr να "συγκρίνετε" τιμές online και να "ψωνίσετε" μετά από το φθηνότερο κατάστημα οπότε υποχρεωτίκα θα πρέπει να επισκεφτείτε γραφεία, μέσω internet και forum ότι και να σας πούμε για τιμές λίγη αξία έχει. Δεν δεσμέυουν κανένα ούτε εμάς που θα τις πούμε ούτε πολύ περισσότερο οποιονδήποτε συνάδελφο που ασκεί το ελεύθερο επάγγελμα.

 

Οι "έλαχιστες νόμιμες αμοιβές" αφορούν πολύ συγκεκριμένες παρεχόμενες υπηρεσίες (σύνταξη τεχνικής έκθεσης) και "δεσμεύουν" μόνο προς τα κάτω, όπως αναφέρει και ο gamvro, για αυτό λέγονται και ελάχιστες, προς τα πάνω δεν είναι δεσμευτικές.

 

232x5 ή λιγότερο μιας που οι 4 τεχνικές εκθέσεις θα είναι φωτοτυπίες της αρχικής?

Θέλω να πιστεύω ότι κανένας μηχανικός δεν είναι τις λογικής "στις τρεις πίτσες η μία δώρο", συνεπώς αυτό δεν ισχύει.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα -μάλλον- εξαντλήθηκε.

Εάν υπάρχει ενδιαφέρον για την συνέχιση της συζήτησης, η διαδικασία είναι γνωστή (π.μ.).

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.