Jump to content

gamvro

Core Members
 • Content Count

  721
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

89 Καλή

3 Followers

About gamvro

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Χαλάνδρι
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Για το ανέβασμα εγγράφων-αρχείων, όταν κάτι δεν απαιτείται μπορούμε να ανεβάσουμε ένα ενημερωτικό σημείωμα και είμαστε εντάξει. Όταν όμως δεν απαιτείται το τοπογραφικό, γιατί ας πούμε ότι έχουμε αναθεώρηση της άδειας και δεν μεταβάλλεται, τι πρέπει να κάνουμε για το αρχείο τύπου dwg;
 2. Έχεις επιλέξει ως λόγο έκδοσης εκο2 ή όχι;
 3. Ένα είναι το σίγουρο, το πρόγραμμα πληρώνει την καθαρή επιφάνεια και όχι τα γυρίσματα, ούτε το σεντόνι.
 4. Όταν εκδίδεται μία ΕΕΜΚ τα δικαιολογητικά που υποβλήθηκαν στο σύστημα φαίνονται στην "αίτηση της άδειας", καθώς εκεί επάνω αναγράφεται το "Κλειδί Αρχείου" με το οποίο μπορεί οποιοσδήποτε να τα αναζητήσει δημόσια. Αυτό όμως προϋποθέτει να έχει κάποιος την αίτηση άδειας, αν όχι που μπορεί να την βρει εκτός από την Πολεοδομία; Στην Πολεοδομία επίσης πρέπει να έχει έννομο συμφέρον για να του την δώσουν;
 5. gamvro

  Εξαίρεση από έκδοση ΠΕΑ

  Πολύ φοβάμαι ότι κάπου έχετε μπερδευτεί. Άλλο είναι η κατάργηση από 1-1-2016 του ορίου των 50 Μ2 (άρθρο 12, παρ. 7), άλλο είναι η περίπτωση της παρ. στ) του άρθρου 4, η οποία αναφέρεται για μεμονωμένα κτίρια (δηλαδή ολόκληρο κτίριο και όχι τμήμα κτιρίου) με εμβαδόν μικρότερο των 50 Μ2 τα οποία δεν θέλουν ΠΕΑ, και άλλο αυτό που ανέφερα πριν: (Άρθρο 4 7. Οι ελάχιστες απαιτήσεις δεν εφαρμόζονται στις εξής κατηγορίες κτιρίων: ............ Εφόσον τα παραπάνω κτίρια των περιπτώσεων γ΄, δ΄ και ε΄ περιλαμβάνουν χώρους - τμήματα λειτουργικά ανεξάρτητα και αυτόνομα συνολικής επιφάνειας μεγαλύτερης ή ίσης των πενήντα τετραγωνικών μέτρων (50 τ.μ.), με χρήσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ΚΕΝΑΚ (όπως χώροι γραφείων, συνάθροισης κοινού, εμπορίου κ.λπ.), για τα τμήματα αυτά ισχύουν οι ελάχιστες απαιτήσεις. )
 6. gamvro

  Εξαίρεση από έκδοση ΠΕΑ

  Ν. 4122/13 (ΦΕΚ 42 Α/19-2-2013) Άρθρο 12 6. Από την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος άρθρου εξαιρούνται οι περιπτώσεις α΄, γ΄, δ΄, ε΄ και στ΄ της παραγράφου 7 του άρθρου 4. Άρθρο 4 7. Οι ελάχιστες απαιτήσεις δεν εφαρμόζονται στις εξής κατηγορίες κτιρίων: α) μνημεία, γ) κτίρια χρησιμοποιούμενα ως χώροι λατρείας, δ) βιομηχανικές εγκαταστάσεις, βιοτεχνίες, εργαστήρια, ε) προσωρινής χρήσης κτίρια που με βάση το σχεδιασμό τους η διάρκεια χρήσης τους δεν υπερβαίνει τα δύο (2) έτη, αποθήκες, χώροι στάθμευσης οχημάτων, πρατήρια υγρών καυσίμων, κτίρια αγροτικών χρήσεων - πλην κατοικιών - με χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις και αγροτικά κτίρια - πλην κατοικιών - που χρησιμοποιούνται από τομέα καλυπτόμενο από εθνική συμφωνία που αφορά την ενεργειακή απόδοση κτιρίων, στ) μεμονωμένα κτίρια, με συνολική ωφέλιμη επιφάνεια μικρότερη από πενήντα τετραγωνικά μέτρα (50 τ.μ.), για τα οποία ισχύουν μόνο οι ελάχιστες απαιτήσεις που αφορούν σε δομικά στοιχεία του κτιριακού κελύφους. Εφόσον τα παραπάνω κτίρια των περιπτώσεων γ΄, δ΄ και ε΄ περιλαμβάνουν χώρους - τμήματα λειτουργικά ανεξάρτητα και αυτόνομα συνολικής επιφάνειας μεγαλύτερης ή ίσης των πενήντα τετραγωνικών μέτρων (50 τ.μ.), με χρήσεις που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του ΚΕΝΑΚ (όπως χώροι γραφείων, συνάθροισης κοινού, εμπορίου κ.λπ.), για τα τμήματα αυτά ισχύουν οι ελάχιστες απαιτήσεις.
 7. gamvro

  Εξαίρεση από έκδοση ΠΕΑ

  Αν το κατάστημα είναι εμβαδού μεγαλύτερου από 50μ2 βγάζεις ΠΕΑ, αλλιώς όχι.
 8. Στο 2ο ΠΕΑ δεν κάνουμε κανένα σενάριο γιατί αφενός μεν υλοποιήσαμε το σενάριο του 1ου ΠΕΑ και αφετέρου το σύστημα πλέον δεν μας το ζητάει (παλαιότερα το ζητούσε).
 9. Τι πιστοποιητικά ανεβάζουμε στο σύστημα, όσον αφορά στις μονώσεις δώματος και στις θερμοπροσόψεις; Συγκεκριμένα: Δεν απαιτείται δελτίο προϊόντος. Την σήμανση CE την βρίσκουμε εύκολα, γιατί αφορά το κάθε υλικό. Όσον αφορά όμως στα Ενεργειακά Χαρακτηριστικά, τι πρέπει να δώσουμε;
 10. Πώς μπορούμε να ζητήσουμε παράταση; Υπάρχει η δυνατότητα μέσα από το σύστημα;
 11. Συναίνεση ζητάς για να κάνεις μία εργασία που θα δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα (π.χ. επίχρισμα, χρώμα, μόνωση ) και όχι επειδή πάτησες για λίγο την σκαλωσιά σε κοινόχρηστο χώρο. Αν όμως είναι να στήσεις σκαλωσιά σε ιδιωτικό χώρο, τότε βέβαια δεν έχεις το δικαίωμα αν δεν σε αφήσει ο ιδιοκτήτης. *EDIT: Τα ικριώματα τα επιλέγεις σε συνδυασμό πάντοτε με άλλη εργασία. Έτσι, πιστεύω ότι κατά την επιλογή και μόνον της περίπτωσης: θ) Για τοποθέτηση ικριωμάτων, σε συνδυασμό με κάποια άλλη περίπτωση, το σύστημα εσφαλμένα ζητάει συναίνεση αν η άλλη περίπτωση γράφει ρητά ότι δεν απαιτείται (για παράδειγμα η περίπτωση κε) Κατασκευή τζακιών με τις καπνοδόχους, επίσης δεν θέλει συναίνεση).
 12. Όταν έχουμε σε ένα κούφωμα το ρολό επικαθήμενο είναι σωστό να αφαιρέσουμε το πάχος (περίπου 20 εκατοστά) του ρολού από το εμβαδόν του κουφώματος ή όχι; Για παράδειγμα: Εμβαδόν κουφώματος: 1,40Χ2,00= 2,80 Μ2 και Εμβαδόν ρολού: 1,40Χ2,20= 3,08 Μ2. Έχω παρατηρήσει ότι οι υπεργολάβοι το αφαιρούν, όμως το κούφωμα δεν είναι πιο σωστό να μετράμε άνοιγμα χτίστη, άρα με το ρολό μαζί. Τι γνώμη έχετε;
 13. Ένα κατάστημα ΚΥΕ ξεκινάει την διαδικασία αδειοδότησης από την χορήγηση βεβαίωσης από τον Δήμο. Για την χορήγηση βεβαίωσης είναι απαραίτητη προϋπόθεση η συναίνεση συνιδιοκτητών και μάλιστα αν δεν υφίσταται η βεβαίωση ή είναι αναληθής, τότε ανακαλείται. Μπορεί τώρα να είναι η όλη διαδικασία ηλεκτρονική, ενώ παλαιότερα ήταν έντυπη, όμως η υποχρέωση να ελέγξει την ύπαρξη συναίνεσης συνεχίζει να την έχει ο Δήμος και οφείλει αυτός να προβαίνει σε ενέργειες. Το ότι έπειτα ο Δήμος στέλνει την γνωστοποίηση σε άλλες υπηρεσίες δεν σημαίνει ότι απαλλάσσεται από την αρμοδιότητα της γνωστοποίησης. Οι άλλες υπηρεσίες με τη σειρά τους ελέγχουν τα στοιχεία που άπτονται του αντικειμένου τους. Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι ο Δήμος "κρύβεται" πίσω από την δικαιολογία της ηλεκτρονικής διαδικασίας για να αποφύγει των ευθυνών του.
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.