Jump to content

gamvro

Core Members
 • Posts

  949
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Χαλάνδρι
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

3,039 profile views

gamvro's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare

Recent Badges

139

Reputation

 1. Αυτές τις απαντήσεις θα σας της δώσει ο Επιβλέπων Μηχανικός του έργου που είναι και ο υπεύθυνος για την υλοποίηση του έργου.
 2. Δεν συμφωνώ με το σκεπτικό σου ούτε με το σκεπτικό του νήματος που αναφέρεσαι. Κατά την άποψή μου και σύμφωνα με την Εγκύκλιο ΔΕΠΕΑ/Γ/172335 του 2016 που παραθέτω: Ως προς τη χρήση (είδος) του ακινήτου:  Κτίριο που έχει περισσότερες της μίας χρήσεις χαρακτηρίζεται ως μικτής χρήσης. Στην περίπτωση αυτή κάθε τμήμα του χαρακτηρίζεται με τη δική του χρήση και εξετάζεται από τον ενεργειακό επιθεωρητή η απαίτηση έκδοσης ΠΕΑ ή μη ξεχωριστά για κάθε χρήση.  Ειδικά στις περιπτώσεις που για τη λειτουργία ενός ενιαίου οργανισμού είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν στο ίδιο κτίριο περισσότερες της μίας χρήσεις, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά της κύρια χρήσης, τότε το κτίριο χαρακτηρίζεται συνολικά με τη χρήση που κυριαρχεί (π.χ. "νοσοκομείο" για κατάστημα εντός νοσοκομείου, "ξενοδοχείο" για εστιατόριο εντός ξενοδοχείου). Αν το κυλικείο ήταν στο σχολείο θα επέλεγες "τριτοβάθμια εκπαίδευση," αν ήταν σε νοσοκομείο θα επέλεγες "νοσοκομείο" και λοιπά και θα εξέδιδες ΠΕΑ μόνο με το κυλικείο. Στην δική σου όμως περίπτωση που έχεις μεν κτίριο γραφείων όμως στην ουσία είναι πολλές οριζόντιες ιδιοκτησίες με χρήση γραφείων και ίσως στο ισόγειο έχει καταστήματα, δεν θα επέλεγα την γενική χρήση του κτιρίου αλλά την μεμονωμένη χρήση του κυλικείου, ήτοι την χρήση "Καταστήματος".
 3. Χρειάζεται λειτουργική συνένωση γιατί ο χώρος πάνω απ'όλα πρέπει να είναι νόμιμος πολεοδομικά. Ταυτόχρονα με την λειτουργική συνένωση μπορείς να κάνεις και εσωτερικές διαρρυθμίσεις.
 4. Αν κατά την μεταφορά από τον 4178 στον 4495 προστεθεί στο υπάρχων Φ.Κ. μία λοιπή παράβαση ενώ όλα τα άλλα μεγέθη παραμένουν τα ίδια η όποια διαφορά προστίμου είναι απαιτητή ή όχι;
 5. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Άρα, ως συμπέρασμα των λεγομένων μας, την χρήση μιας ανοικτής θέσης στάθμευσης εντός ή εκτός πυλωτής, στο ισόγειο μιας πολυκατοικίας, που αποτελεί παρακολούθημα μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας μπορεί να την έχει μόνον ο ιδιοκτήτης ή ο εκάστοτε ένοικος της οριζόντιας.
 6. Συμφωνώ απόλυτα με την περίπτωση πώλησης. Όμως με την μίσθωση έχω αμφιβολίες. Δηλαδή πώς θα σε απαγορεύσει κάποιος να μισθώσεις σε διαφορετικό άτομο το διαμέρισμα και σε διαφορετικό άτομο το παρακολούθημά του;
 7. Το ίδιο ισχύει και για τις θέσεις στον ακάλυπτο (έξω από πυλωτή); Επίσης βάσει ποιου νόμου απαγορεύεται αυτό; Από την έννοια του παρακολουθήματος;
 8. Αν στην συγκεκριμένη περίπτωση, αντί για πώληση έχουμε μίσθωση, μπορεί ο ιδιοκτήτης να νοικιάσει σε ένα άτομο το διαμέρισμα και σε άλλο άτομο την θέση στάθμευσης;
 9. Για παράδειγμα, η απλή λογική επίσης λέει ότι η σύνταξη συμβολαίου με τακτοποίηση παταριού εντός νομίμου όγκου καταστήματος δεν απαιτεί καμία συναίνεση, πόσο μάλιστα στο 100% που ισχυρίζεται συμβολαιογράφος, όμως το άκουσα ΚΑΙ αυτό!!!
 10. Αν αναφέρεσαι στην αμοιβή Συμβούλου έργου (κατάθεση φακέλου, κλπ) αυτή θα οριστεί στον οδηγό του προγράμματος όταν έρθει το επόμενο Εξοικονομώ. Η αμοιβή αυτή πληρώνεται με την ολοκλήρωση του έργου, μαζί με του υπεργολάβους.
 11. Κατά την γνώμη μου η συναίνεση όλων των συνιδιοκτητών για την μονομερή τροποποίηση τεκμαίρεται από την οικοδομική άδεια που βγήκε το 2000.
 12. Προφανώς η άδεια επισκευής δεν περιελάβανε την σοφίτα και την προσθήκη κατ' επέκταση, σωστά; Επομένως έχει μεν νόμιμο το υπάρχον (προ '55) κτίριο και αυθαίρετα τα υπόλοιπα, άρα προχωράς σε συνολική τακτοποίηση του ακινήτου. Επειδή όμως έχει στάσιμο οικισμό ίσως όλα αυτά να είναι περιττά.
 13. Δεν πιστεύω όταν λένε η παράταση δεν θα έχει αναδρομική ισχύ να εννοούν ότι όσες βεβαιώσεις έχουν ήδη εκδοθεί (και φυσικά είναι 31/01/2021) θα πρέπει να επανεκδοθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία;
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.