Jump to content

gamvro

Core Members
 • Content Count

  871
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

108 Καλή

1 Follower

About gamvro

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Χαλάνδρι
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Επίσης, αν η θερμοπρόσοψη αφορά όλη την πολυκατοικία πρέπει όλα τα διαμερίσματα να μην έχουν αυθαιρεσίες
 2. Αν το σχέδιο της κάτοψης αδείας συμβαδίζει με την πραγματική κατάσταση του ακινήτου (ξεχνώντας το 1 Μ2) και απλά η εμβαδομέτρηση πάνω στο σχέδιο είναι λανθασμένη, τότε δεν έχεις πολεοδομικά κάποια αυθαιρεσία.
 3. Υπόγειος βοηθητικός χώρος σε εντός σχεδίου περιοχή και εντός περιγράμματος του κτιρίου που έχει κατασκευαστή αυθαίρετα κάτω από νόμιμο ισόγειο κατάστημα και μάλιστα επικοινωνεί εσωτερικά με σκάλα, με εμβαδόν υπογείου όσο και του καταστήματος ανήκει στην περίπτωση δβ της κατηγορίας 4 ή όχι; Αν στην ίδια περίπτωση η χρήση του υπογείου ήταν κύρια πάλι ανήκει στην κατηγορία 4 λόγω μη αυτοτελούς χώρου;
 4. Οι εισφορές που αναγράφουν ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΟΓΩ Covid πότε μπορούν να πληρωθούν;
 5. Όχι δεν μίλησα διότι ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να κάνει άμεσα συμβόλαιο. Ενδιαφέρεται για γονική παροχή, οπότε θέλει να ξέρει για τις αυθαιρεσίες του διαμερίσματος από τώρα. Θα μπορέσει λοιπόν να προβεί σε μονομερής ή θα χρειαστεί συναίνεση;
 6. Η είσοδος ενός διαμερίσματος καταλαμβάνει ένα τμήμα του κοινόχρηστου διαδρόμου. Για να γίνει μονομερής τροποποίηση σύστασης, σύμφωνα με την παρ. 7, πώς αποδεικνύεται το εκ κατασκευής όταν η υπάρχουσα κατάσταση δεν συμβαδίζει με το σχέδιο σύστασης; Αρκεί μία Υ.Δ. ιδιοκτήτη ή πάμε αναγκαστικά με συναίνεση άνω του 50%;
 7. Άρθρο 54 Συμπλήρωση ηλεκτρονικής ταυτότητας - Έκδοση πιστοποιητικών 2. Τα στοιχεία της παρ. 1 συμπληρώνονται από τους επιβλέποντες μηχανικούς του άρθρου 49 και από τους εξουσιοδοτημένους μηχανικούς, σε ειδικό έντυπο, το οποίο τηρείται σε ηλεκτρονική μορφή. Άρθρο 53 Ορισμοί 4. Εξουσιοδοτημένος μηχανικός: ο μηχανικός που ορίζεται από τους κυρίους του έργου και είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή της πολεοδομικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις Άρθρο 49 Μητρώο μελετητών και επιβλεπόντων μηχανικών και καθήκοντα 1.
 8. Αν είσαι κατηγορία 5 δεν μπορείς να τακτοποιήσεις με ν.4495. Πρόσεξε όμως αν η αυθαιρεσίες είναι προ 1983 τότε κατηγορία 1 ή 2 και μπορείς να τακτοποιήσεις.
 9. Η τακτοποίηση σου έχει να κάνει με κοινόχρηστους χώρους, διότι α) εκμεταλλεύεσαι τον φωταγωγό, β) παραχωρείς σε κοινή χρήση μέρος εισόδου διαμερίσματος και γ) παίρνεις τμήμα του λεβητοστασίου. Πρέπει λοιπόν να ζητήσεις συναίνεση συνιδιοκτήτων για να τακτοποιήσεις. Όσον αφορά στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ αν δήλωσες ότι δεν είχες αυθαιρεσίες τότε δεν μπορείς να προχωρήσεις. Αν πάλι δήλωσες την τακτοποίηση τότε αυτή έπρεπε να ήταν οριστική, πράγμα που δεν ισχύει.
 10. Πιστεύω ότι, επειδή εκτός από την αλλαγή χρήσης που τακτοποίησε για το τμήμα που είχε άδεια για κύριο χώρο και το έκανε αποθήκη, αναφέρει ότι τακτοποίησε και άλλα 15 τ.μ., πιθανόν έχει ξεπεράσει τον συντελεστή δόμησης και επομένως δεν μπορεί ούτε Ο.Α. να εκδώσει. Επίσης, από τον Μάιο και μετά δεν απαιτείται οριστική εξαίρεση από κατεδάφιση για να εκδόσεις ΕΕΔΜΚ. Αρκεί να έχει γίνει τακτοποίηση ή ρύθμιση αυθαίρετης κατασκευής (άρθρο 1, παρ α, ΥΠΕΝ/ΔΟΑΚΑ/43266/1174/20).
 11. Το πόρισμα και το ΠΕΑ δίνονται εντύπως στην ΥΔΟΜ, για την χορήγηση του ΠΕΚ.
 12. Το σίγουρο είναι ότι όλοι οι εργολάβοι που επεμβαίνουν στα πεζοδρόμια και στους δρόμους (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κ.α.) πρέπει οπωσδήποτε να έχουν πάρει άδεια από τον Δήμο και μάλιστα καταθέτουν και εγγυητική επιστολή ώστε αν γίνει κάποια κακοτεχνία και δεν ανταποκριθούν να καταπέσει η εγγυητική.
 13. Συμφωνώ απολύτως, τα συνολικά τετραγωνικά του κτιρίου και μόνον αυτά καθορίζουν τόσο την κατηγορία του έργου όσο και την αμοιβή ελεγκτή. Ενώ τα τετραγωνικά προς έλεγχο είναι μόνο για πληροφοριακούς λόγους.
 14. Δεν είναι μόνο η πληρότητα, αν αρχίσεις να στήνεις το έργο θα δεις ότι απαιτούνται διάφορα έγγραφα, όπως τεχνικές εκθέσεις, βεβαίωσης διάφορες, ίσως και κατόψεις χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται ανάληψη μελέτης ή επίβλεψης εργασίας. Όσον αφορά στις αμοιβές μηχανικών ή φορολογικά και κρατήσεις, δεν ζητούνται πουθενά στο σύστημα!!!
 15. Λάθος, από τα τ.μ. της συνολικής επιφάνειας του κτιρίου και μόνο από αυτά προκύπτει η αμοιβή του. Το άρθρο 3 της ΥΑ 299/14 είναι σαφέστατο: ...1. Η αποζημίωση των Ελεγκτών Δόμησης καθορίζεται, ανά έλεγχο και ανά κατηγορία έργου, ως εξής:... ...β) Για τον αρχικό έλεγχο των κτιρίων των Κατηγοριών Β΄ και Γ΄: Για κτίρια συνολικής επιφάνειας έως και χίλια (1.000) τ.μ., η αποζημίωση καθορίζεται σε διακόσια (200) ευρώ, ενώ για κτίρια με συνολική επιφάνεια μεγαλύτερη των χιλίων (1.000) τ.μ., η αποζημίωση καθορίζεται σε τριακόσια (300) ευρώ..."
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.