Jump to content

gamvro

Core Members
 • Content Count

  834
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

100 Καλή

1 Follower

About gamvro

 • Rank
  Διακεκριμένο Μέλος

Profile Information

 • Φύλο
  Άντρας
 • Τοποθεσία
  Χαλάνδρι
 • Επάγγελμα
  Μηχανικός
 • Ειδικότητα
  Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Δεν το έγραψα καλά, εννοούσα ανάκληση σε δικό μου ΠΕΑ αλλά σε δουλειά που θα κάνει έπειτα άλλος.
 2. Αυτό πιστεύω και γω. Περιμένω την απάντηση από μία αίτηση για ανάκληση για να δω το αποτέλεσμα της διαδικασίας. Πάντως αν ισχύουν αυτά η επόμενη αίτηση για ανάκληση σε ΠΕΑ αλλού επιθεωρητή θα γίνει μόνο επ' αμοιβή!!!
 3. Και κατά την υποβολή ελέγχει κάνεις την άδεια ή την ΔΕΗ; Μήπως η αντιπαραβολή γίνεται με το Ε1 και Ε 9;
 4. Εντάξει λοιπόν και γω μόλις έστειλα ένα αίτημα για ανάκληση με το παρακάτω λεκτικό: Παρακαλώ όπως, κατόπιν δικών σας οδηγιών ανάκλησης ΠΕΑ, ακυρώσετε το παρόν ΠΕΑ (αρ. πρωτ. -----/----) διότι ο φερόμενος νέος ιδιοκτήτης μου ζήτησε με Υ.Δ. την ακύρωσή του, προκυμμένου να απευθυνθεί σε άλλον συνάδερφο Ενεργειακό Επιθεωρητή για την έκδοση νέου ΠΕΑ με σκοπό να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΥΤΟΝΟΜΩ 2020. Αναμένω απάντηση!!!
 5. Η ερμηνεία αυτή δόθηκε αυθαίρετα έτσι γιατί το πολύ απλά συμφέρει τους υπαλλήλους αφού δεν θα ασχοληθούν καθόλου. Ενώ ο νόμος λέει ξεκάθαρα "την ανάκληση την κάνει ο ενεργειακός επιθεωρητής ", αυτοί προσέθεσαν αυθαίρετα ..."που εξέδωσε το ΠΕΑ"
 6. Σου λέει το πρόγραμμα: Εφόσον έκανες εργασία για την οποία απαιτείται ΕΕΔΜΚ ή μελέτη, τότε είτε μου φέρνεις την μελέτη και πληρώνεσαι την εργασία, είτε δεν μου φέρνεις την μελέτη οπότε πρέπει να αφαιρέσεις την εργασία για να συνεχίσει η διαδικασία. Σωστά;
 7. Τα παράθυρα προς τον φωταγωγό ενός διαμερίσματος είναι επιλέξιμα ή θεωρούνται εσωτερικά, όπως της πόρτες εσόδου διαμερίσματος; Αν ναι πρέπει και ο υαλοπίνακας να είναι και αυτός ενεργειακός όπως τα υπόλοιπα εξωτερικά κουφώματα;
 8. Για να μιλάμε όλοι την ίδια γλώσσα, για να βρούμε τον μέγιστο επιλέξιμο προϋπολογισμό: Μέσα από το πρόγραμμα του ΚΕΝΑΚ επιλέγουμε: Εκτέλεση --> Αποτελέσματα --> Ενεργειακή κατάταξη 'Έπειτα, από το Σύνολο Πρωτογενούς ενέργειας του Υπάρχοντος κτιρίου αφαιρούμε το Σύνολο Πρωτογενούς ενέργειας του Σεναρίου 1. Την διαφορά αυτή την πολλαπλασιάζουμε με το Εμβαδόν του διαμερίσματος και με τον συντελεστή 1,2. Το γινόμενο αυτό είναι ο Μέγιστος επιλέξιμος προϋπολογισμός.
 9. Γιατί δεν αναφέρει κάπου την κατοχή μελετητικού πτυχίου; Δεν είχανε πει ότι μόνο οι μελετητές μπορούν να προσληφθούν; Πάντως είναι πολύ πρόχειρη η προκήρυξη και φυσικά το 40% της συνέντευξης τα λέει όλα!!!
 10. Οι αλλαγές κατά την ανακαίνιση όσον αφορά στην θέρμανση, έχουν να κάνουν μόνο με την αντικατάσταση του σώματος στο μπάνιο ή και κάτι άλλο; Διότι μόνο με αυτήν την αλλαγή δεν μπορεί να υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά από πέρυσι.
 11. Σωστά. Επιπλέον εφόσον στην δήλωση γράφει την διεύθυνση κατοικίας και την διεύθυνση επαγγελματικής έδρας, για ποιο λόγο να πρέπει να διαλέξεις έως δύο Π.Ε.;
 12. Μπορείς να βγάλεις ΕΕΔΜΚ εφόσον το κτίριο είναι τακτοποιημένο και φυσικά δεν προσθέτεις δόμηση.
 13. Δηλαδή μου λες ότι μπορώ για παράδειγμα να κάνω την παρέμβαση 3.Β Σύστημα καυστήρα-λέβητα Φ.Α. και να την πληρωθώ χωρίς να χρειάζεται να κάνω και την αντίστοιχη άδεια μικρής κλίμακας (ΕΕΔΜΚ); Κατά αναλογία μπορώ να κάνω εξωτερική θερμομόνωση χωρίς την αντίστοιχη ΕΕΔΜΚ; Νομίζω δεν έχεις δίκαιο, διότι τουλάχιστον στο προηγούμενο το πρόγραμμα έλεγε ότι αν σε μία παρέμβαση απαιτείται ΕΕΔΜΚ και δεν την καταθέσεις τότε δεν είναι επιλέξιμη.
 14. Σωστά το λες ότι η τοποθέτηση ηλιακού είναι υποχρεωτική βάσει ΚΕΝΑΚ, στις περιπτώσεις ανέγερσης νέου κτιρίου ή σε ριζική ανακαίνιση. Εμείς εδώ όμως έχουμε άλλη περίπτωση, την συμμετοχή σε πρόγραμμα εργασιών αναβάθμισης κτιρίου, το οποίο πρόγραμμα με την σειρά του λέει ρητά ότι, κάθε εργασία κάνεις πρέπει να είναι βάσει ΚΕΝΑΚ. Αν βέβαια οι εργασίες που γίνονται ανήκουν στην περίπτωση της ριζικής ανακαίνισης, τότε συμφωνώ μαζί σου στην εφαρμογή του ΚΕΝΑΚ με ότι αυτό προβλέπει.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.