Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μέθοδος Polarisation Index (PI)


John_1985

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά,

 

Αν μπορεί κάποιος ας με βοηθήσει παρακαλώ.

 

Η χρήση της μεθόδου Polarisation Index μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλώδια αφού είναι το πηλίκο της αντίστασης του μονωτή του καλωδίου στα 10 λεπτά προς την αντίσταση του μονωτη του καλωδίου στο 1 λεπτό.

 

Το ερωτημά μου ειναι πόσο σωστή ειναι η χρήση της μεθόδου σε καλώδια αφού οποιοδήποτε καλώδιο με Capacitance C και αντίσταση R και time constant RC>50 με 60 second ακόμα θα φορτίζει όταν παρθεί η πρώτη μέτρηση της αντίστασης του μονωτή του καλωδίου. Οπότε η μέτρηση αυτή δεν θα είναι σωστή διότι το ρεύμα φόρτισης του καλωδίου θα ρέει ακομα.

 

Η μέθοδος υποστιρίζεται για μοτέρ και γενήτριες δια του IEEE Std. 43-2000 αλλά δεν έχω βρεί κατι παρόμοιο για καλώδια. Το θέμα είναι οτι εχω βρεί σε πολλά site να χρησιμοποιούν την μέθοδο αλλα καμία υποστίριξη.

 

Μήπως γνωρίζει κανείς?

 

Ευχαριστώ πολύ.

 

 

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα, αργοπορημενα επεσα στο ποστ σου ισως να εχεις βρει τη λυση αλλα θα απαντησω επειδη εχω ασχοληθει λίγο πρακτικα (και ελάχιστα θεωρητικα). Προβληματιζεσαι γιατι δεν εχεις κοιτάξει τις μονάδες μετρησης:

τ= RXC με R σε Ωhm και C σε Fahrad (!!!!) για το 1 sec που ειναι ο χρόνος που χρειαζεται για να φορτιστει μεσω μιας αντιστασης 1Ω στο 1-e^(-1) πυκνωτης 1 F (οπου -παραθετω wiki-1.8 F ειναι η χωρικοτητα της ιονοσφαιρας της γης). Δυσκολα να δεις ακόμη και mF. Αρα στην χειροτερη περίπτωση θα έχεις msεc, οποτε εισαι ενταξει με την μετρηση σου. Προβλημα θα εχεις με μακριά καλώδια λόγω της αυξημένης χωρητικότητα τους, το μεγγερ δε θα έχει την ισχύ να τα φορτίσει. Οποτε θα χρειαστείς ενα καλό Megger. Φυσικα η ταση δοκιμής παντοτε σε σχέση με την ταση λειτουργίας τους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.