Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τυπικό κτίριο κατοικίας


marilaia

Recommended Posts

ξέρει κανείς σε τι μπορεί να αναφέρεται αυτός ο όρος "τυπικό κτίριο κατοικίας" ? υπάρχει κάτι σαν πρότυπο? σκοπός μου είναι να υπολογίσω θερμικές απώλειες και να τις συγκρίνω με μετρήσεις ενός παλιού κτιρίου στα πλαίσια μιας διπλωματικής.

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα marilaia. Μήπως αναφέρει "τυπικός όροφος κατοικίας"?

Τυπικό όροφο εννοούμε τον όροφο που τη διάταξη των χώρων του την έχουν και οι υπόλοιποι όροφοι της κατοικίας. Δηλαδή όπως είναι οι χώροι του τυπικού ορόφου , ακριβώς το ίδιο είναι και στον από πάνω ή κάτω. Έτσι γλιτώνεις χρόνο να υπολογίζεις ξανά το εμβαδόν των τοίχων και των ανοιγμάτων.

Ελπίζω να σε βοηθήσει αυτό.

Link to comment
Share on other sites

ναι αυτό το καταλαβαίνω. Απλά δε ξέρω αν υπάρχει κάτι στάνταρ ακόμα κ σε τυπικό όροφο αναφερόμενο. πχ κάποιος όροφος συγκεκριμένων τετραγωνικών με συγκεκριμένα ανοίγματα.

Link to comment
Share on other sites

Στον ΚΕΝΑΚ υπάρχει ένα κτίριο αναφοράς. Με την ένοια ότι συγκρίνεις τα υπάρχοντα κτίρια με αυτό το κτίριο. Μήπως μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό για ευκολία?

Διαβάζοντας τον ΚΕΝΑΚ πιθανον να βρείς στοιχεία για το κτίριο αυτό ή κάποιο πρότυπο ΕΝ που έχει τα στοιχεία.

εδιτ

Μαλλον λάθος το κτίριο αναφοράς πέρνει προσανατολισμό, ανοίγματα επιφάνειες κτλ σύμφωνα με αυτά του υπο εξέταση κτιρίου.

Ισώς να μπορείς να πάρεις συντελεστές θερμοπερατότητας και άλους χρήσιμους συντελεστές απο εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Προσωπικά πιθανολογώ οτι για τις θερμικές απώλειες που πρέπει να βρείς ο όρος "τυπικό κτίριο" αναφέρεται στις κιλοβατώρες ανά τετραγωνικό μέτρο και έτος [KWh/(m2) x yr] που πρέπει να καταναλωθούν για να έχουμε συνθήκες θερμικής ανέσης στο χώρο. Τέτοια φάσματα τιμών θα βρεις λογικά στο internet με λίγο ψάξιμο και ποικίλλουν από το αν το κτίριο είναι μονωμένο ή όχι και από άλλα χαρακτηριστικά.

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα..κάτι ανάλογο με αυτό που λες Daron βρήκα αλλά δεν ήξερα κατά πόσον ευσταθούσε ως μέτρο σύγκρισης. Θα δω και τον ΚΕΝΑΚ πιο αναλυτικά. Νομίζω ότι οι συντελεστές θερμοπερατότητας αναφέρονται και στον Κανονισμό Θερμομόνωσης.

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.