Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κακή σκυροδέτηση


 

Recommended Posts

Λοιπον συναδελφοι βλεπετε και μονοι σας τι συνεβη. Ειναι το πανω μερος

περιμετρικου υποστυλωματος ισογειου , η συμβολη του με την δοκο. Επειδη δεν μου εχει ξανατυχει αυτο σε τοσο μεγαλο βαθμο , δηλαδη η τρυπα που βλεπετε χωραει ολη την παλαμη μεχρι τον καρπο και μεσα ειναι καπως μεγαλυτερη . Επισης στο πανω μερος της τρυπας φαινονται ολοκαθαρα τα κατω σιδερα της δοκου . Σκεφτομαι να σπασω με κομπρεσερ ολο το προβληματικο μπετον , να το καλουπωσω γυρω γυρω και να αρχισω το γεμισμα αλλα με τι ?Με επισκευαστικο τσιμεντο?.Να ξαναριξω μπετον κανονικο και οτι μεινει ψηλα να το κλεισω με ρητινη ? Τι λετε θα δουλεψει ?Και επισης με προβληματιζει πολυ πως θα γεμισει το πανω πανω μερος χωρις να μεινει εστω ενα ελαχιστο κενο. Και ειναι και κατα θεση κοντο...

 

Παρακαλω για ιδεες και προτασεις.

 

nkbm9.th.jpg

Εδω σε μεγαλη φωτο.

http://img135.imageshack.us/img135/6319/nkbm9.jpg

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη αλλά την κακία μου θα την πω: πιάσε τον μπετατζή σου και πες του τα ένα χεράκι...

 

Τώρα, στο πρόβλημα.... Σπάσε το σημείο αυτό, ξανακαλούπωσέ το και σκυροδέτησε το. Θα πρότεινα όμως να μην μείνεις εκεί μόνο: Κάνε κανονική ενίσχυση υποστυλώματος... Δεν βλέπω άλλη λύση...

Link to comment
Share on other sites

Σπάστο πριν αποκτήσει αντοχή μέχρι εκεί που πρέπει. Υπάρχουν υλικά για αυτές ακριβώς τις δουλειές μη συρικνούμενα, υψηλής ρευστότητας, με αντοχή μεγαλύτερη από το κλασσικό μπετόν, υλικά για πλήρωση κενών. Θα τα βρεις σε μαγαζια υλικών. Με μικρή αναζήτηση στο ιinternet θα βρεις και μόνος σου αλλά καλό είναι να ρωτήσεις κιόλας.

Εμένα θα με ανησυχούσε το που αλλού υπάρχουν τέτοια πράγματα και δεν τα βλέπεις. Όπου δεις κάτι ύποπτο χτύπα με σφυρί-καλέμι. Ήσουν εκεί στην σκυροδέτηση? Μάλλον δεν χρησιμοποιήθηκε ρευστοποιητής ή δονητής.

Η ενίσχυση μου φαίνεται παρατραβηγμένη λύση. Πιο λίγο θα κοστίσει να την γκρεμίσεις όλη και να την ξαναφτιάξεις. Πόσους ορόφους θα βάλεις επάνω?

Link to comment
Share on other sites

Αρη, έχω γκρεμίσει μια κολώνα λόγω "φωλιών". Νομίζω όμως πως το όλο θέμα έγινε κατα την σκυροδέτηση πλάκας-δοκών, οπότε απο πάνω έχει πλάκα... Αρα η κάθε καταστρεπτική μέθοδος πλην της καταστροφής αυτών των 50 περίπου πόντων κάτω απο την κρέμαση της δοκού, για εμένα αποκλείεται...

Αυτά τα υλικά, τις μάρκες των οποίων θα ήθελα να αποφεύγουμε να τις ονοματίζουμε στις συζητήσεις-υπάρχουν και τα πμ ;) , δεν τα πολυεμπιστεύομαι και κυρίως στα χέρια του κάθε ανειδίκευτου μάστορα. Gunnuite ενδείκνυται;

 

Πάντως δεν το βλέπω και τόσο τρομερό το να κάνεις μία ενίσχυση με έναν μανδύα στην κολώνα και τον κόμβο...

Link to comment
Share on other sites

sorru για το υλικο. Θα το αλλάξω.

Καλά κάνεις και φοβάσαι τα ανειδίκευτα συνεργεία. Φώναξε κάποιον που κάνει αυτήν την δουλειά.

Ενίσχυση γιατί να κάνεις? Δεν έχεις πολλά σιδερα? Έχεις κακό σκυρόδεμα, άρα άλλαξε το. Το νέο και οπλισμό θα έχει και περισφυγμένο θα είναι. Η ενίσχυση τι θα σου προσφέρει? Και gunnuite να βάλεις θα πρέπει να το ανοίξεις λίγο για να μπει βαθιά μέσα.

Link to comment
Share on other sites

Thanx για την αλλαγή...

Πιστεύω πως η κεφαλή της κολώνας θα αδυνατίσει. Με απασχολέι ακόμα και το "δέσιμο" του σκυροδέματος... Αυτό βέβαια με την υποψία πως ο άνθρωπος έχει ρίξει πλάκα από πάνω... Αρα καλύτερα σπάσιμο του προβληματικού τμήματος, αγρίεμα της επιφάνειας της κολόνας, ενίσχυση, για να εξασφαλίσει την κεφαλή της, ξανακαλούπωμα και σκυροδέτηση.

Με το gunnuite μπορεί να γεμίσει τις φωλιές και να μην καθαιρέσει σκυρόδεμα...

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω για τις αποψεις σας.

 

Πραγματι εχει πεσει απο πανω οχι μονο πλακα αλλα ενας ακομη οροφος. Αρα μονο αποκατασταση σε αυτο το σημειο μπορει να γινει.

 

Το gunite μπορει να μπει και να γεμισει τα μικρα κενα ? Ρωταω γιατι δεν το εχω χρησιμοποιησει ετσι ποτε.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε

Εάν έπρεπε να αντιμετωπίσω την περίπτωση σου θα προσανατολιζόμουν στην τοπική επισκευή του κόμβου και όχι σε μαγαλύτερη ενίσχυση με μανδύα διότι κατά κάποιο τρόπο θα άλλαζε η ακαμψία του φορέα (αύξηση διατομής 1 υποστυλώματος και κανονικά θα χρειαζόταν νέα στατική επίλυση).

Οσο αφορά την ενίσχυση θα έκανα τα παρακάτω:

1. τοπική αντιστήριξη

2. απομάκρυνση του σαθρού σκυροδέματος και καθαρισμός του οπλισμού

3. πλύσιμο της πρεριοχής

4. εφαρμογή ρητίνης συγκόλλησης παλαιού-νέου σκυροδέματος

5. εφαρμογή ταχύπηκτου επισκευαστικού τσιμεντοκονιάματος το οποίο θα αναμιχθεί με άμμο, αδρανή γωνιώδη μικρής κοκκομετρίας, κοινό τσιμέντο

6. το παραπάνω μίγμα το εφαρμόζουμε γρήγορα σύμφωνα με τις οδηγίες του επισκευαστικού τσιμεντοκονιάματος.

7. συνήθως και αν εφαρμοστεί σωστά, η επισκευασμένη περιοχή έχει μεγαλύτερη αντοχή από τον υπόλοιπο φέροντα οργανισμό.

 

 

Τα κεφαλάια απαγορεύονται στις δημοσιέυσεις και τους τίτλους τους!!! Διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.