Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή χρήσης σε ΖΟΕ I


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα τις απόψεις σας για το εξής ζήτημα. έχω ένα οίκημα πρό του '55 το οποίο λείτουργούσε έως το 1958 ως εκκοκιστήριο βάμβακος όπως φαίνεται στα συμβόλαια.Με την δημιουργία των ΖΟΕ εντάχθηκε στην ζώνη I. Με την έγκριση του ΓΠΣ ενα κομμάτι της ζώνης στο οποίο βρίσκεται το ακίνητο χαρακτηρίστηκε "περιαστικό πράσινο".Ο ιδιοκτήτης θέλει να κάνει αλλαγή χρήσης (τώρα βέβαια ποιά ήταν η χρήση μόνο βάση συμβολαίων αποδεικνύεται).Και ερωτώ..Τι χρήσεις επιτρέπονται στο πρό του '55 όταν ενταχθεί στη ζώνη αυτή που απαγορεύονται όλες οι χρήσεις? Η πολεοδομία πάντως σήκωσε τα χέρια...

Link to comment
Share on other sites

Οι χρήσεις γης που επιτρέπονται στη ζώνη περιαστικού πρασίνου της συγκεκριμένης περιοχής πρέπει να αναγράφονται στα κείμενα της ΖΟΕ και του ΓΠΣ.

Συνήθως, δεν καθορίζονται διαφορετικές χρήσεις για κτίρια που προϋφίστανται μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή αν ένα κτίριο περιέλθει σε ζώνη περιαστικού πρασίνου όπου δεν επιτρέπεται καμία χρήση γης παρα μόνο καλλιέργειες αχρηστεύεται το ακίνητο?Προστασία της ιδιοκτησίας από το κράτος δεν υφίσταται για το ζήτημα?

Link to comment
Share on other sites

Δεν γνωρίζω εάν το τμήμα της ζώνης που βρίσκεται το ακίνητο περιλαμβάνεται σε ζώνη περιαστικού πρασίνου και στην ίδια περιοχή, όπως λες, επιτρέπεται μόνο η γεωργική καλλιέργεια. Αυτό, συνήθως, δεν συμβαίνει.

 

Σε κάθε περίπτωση, δεν σημαίνει ότι "αχρηστεύεται" το ακίνητο αλλά ότι δεν επιτρέπεται η οικιστική αξιοποίησή του.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.