Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μοντελοποίηση σύμμικτων υποστυλωμάτων στο SAP2000


Biglumi

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Είμαι καινούργιο μέλος και είναι η πρώτη φορά που γράφω στο φόρουμ.Καταρχάς ευχαριστώ θερμά τους δημιουργούς του φόρουμ και όλους εσας τα μέλη που μου δίνεται την δυνατότητα να είμαι και εγώ μέσα στην παρέα σας.

 

Το θέμα που με απασχολεί εδώ και καιρό αφορά την προσομοίωση των σύμμικτων μελών (Μεταλλική διατομή + Σκυρόδεμα) του Φ.Ο στα προγράμματα SAP2000 & ETABS. Το πρόγραμμα SAP2000 δεν κάνει επίλυση σύμμικτων μελών (διατομές αποτελούμενα από διαφορετικά υλικά με διαφορετικές αντοχές) ενώ το ETABS κάνει μόνο επίλυση σύμμικτων πλακών με τον αγγλικό κανονισμό (BS5950).

 

Ερώτηση:

H ερώτηση απευθύνεται κυρίως στους χρήστες του SAP2000 και ETABS.

Στην περίπτωση του Φ.Ο που αποτελείται από σύμμικτες πλάκες, δοκούς, υποστυλώματα, πώς τα προσομοιώνω τα μέλη αυτά. Υπάρχουν κάποιοι παράμετροι που πρέπει να ρυθμίζω στο πρόγραμμα.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Το sap όταν κάνεις define sections δέχεται μόνο ένα υλικό.

Η λύση είναι να φτιάξεις custom υλικό με μέτρο ελαστικότητας και λοιπές ιδιότητες που θα δεις πως ορίζονται σε τέτοιες περιπτώσεις που αναφέρεις.

Με ένα προσεκτικό ορισμό των διατομών σε ότι αφορά συντελεστές λόγω ρηγμάτωσης κτλ θα έχεις μοντέλο για να πάρεις την ένταση αλλά για διαστασιολόγηση δεν νομίζω ότι θα μπορέσεις να κάνεις πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

Έτσι ακριβώς! Το Sap είναι προσανατολισμένο στην ανάλυση, παρέχει δυνατότητες προσομοίωσης αδιανόητες για τα συνήθη εμπορικά προγράμματα, αλλά η δουλειά που τα άλλα την κάνουν αυτόματα στο Sap γίνεται με το χέρι. Για την εισαγωγή δεδομένων χρειάζεται χαρτί, μολύβι, κομπιουτεράκι. Για του ελέγχους τα πράγματα είναι πολύ εύκολα με το Excel. Περνάς τα εντατικά μεγέθη, περνάς και τους τύπους από τον κανονισμό και καθαρίζεις...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.