Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παραχώρηση οικοπέδου


Recommended Posts

Χαίρετε, εχω την εξης ερωτηση κι αυτό γιατί οι πολεοδομίες δεν συμφωνούν.

 

Γωνιακό οικόπεδο σε οικισμό κάτω των 2000. Αρτιο κατά παρέκλιση. Οι δρόμοι που ακουμπάει εχουν πλάτος λιγότερο από 4 μ, (ο ένας είναι αδιέξοδο). Μπορώ να παραχωρήσω μόνο από τον ένα δρόμο οικόπεδο ώστε να γίνει ο δρόμος 4μ.; Αν μπορώ μόνο από την μια πλευρά, μήπως ξέρετε που το αναφέρει αυτό.

Για΄τι η πολεοδομία που ελέγχει τον φάκελο ζητάει και απο τους 2 δρόμους ενω σε άλλην ζητάνε από τον ένα. Δεν μπορούμε όμως να βρούμε που αναφέρει για την μια πλευρά.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως ορίζεται από την απόφαση που καθορίζει τα όρια των οικισμών και τις αρτιότητες, και το απαιτούμενο πλάτος της οδού και απαιτείται να επιτευχθεί αυτό σε κάθε πρόσωπο του οικοπέδου.

Link to comment
Share on other sites

Το διάταγμα που καθορίζει τους όρους δόμησης των οικισμών με πλυθυσμό έως 2000 κατοίκους, αναφέρει ότι το οικόπεδο είναι οικοδομήσιμο όταν έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο πλάτους τουλάχιστον 4.00μ. Αυτό ισχύει για όλες τις πλευρές του οικοπέδου που έχουν πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο, είτε αυτές είναι μια είτε περισσότερες. Νομίζω ότι υπάρχει και διευκρινιστική εγκύκλιος για το θέμα- αν τη βρω αύριο που θα έχω πρόσβαση στη νομοθεσία μου, θα σε ενημερώσω.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

Στο forum υπάρχει πολύ πλούσιο υλικό για πολλά θέματα και ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι η αναζήτηση με κατάλληλες λέξεις κλειδιά. Για να λειτουργήσει σωστά η αναζήτηση, πρέπει, βέβαια, να βάζουμε τις κατάλληλες ετικέτες σε κάθε θέμα που ανοίγουμε, ώστε να εμφανιστούν όλα τα σχετικά θέματα. Στο συγκεκριμένο θέμα δεν έχει βάλει ο anckostas ετικέτες και έβαλα μερικές. Επίσης, ο τίτλος "Παραχώρηση οικοπέδου" δεν αντιστοιχεί στο ουσιαστικό ερώτημα που περιγράφεται στο μήνυμα #1.

 

Στην ουσία τώρα. Το θέμα αυτό έχει συζητηθεί πολλές φορές στο forum και η εγκύκλιος 192/1990, με την οποία το ΥΠΕΧΩΔΕ ξεκαθαρίζει ότι στην περίπτωση γωνιακού οικοπέδου, σε οικισμούς <2000, η απαίτηση για εξασφάλιση προσώπου σε ΚΧ πλάτους τουλάχιστον 4 μ. αφορά σε όλα τα πρόσωπα του οικοπέδου, έχει αναρτηθεί ΕΔΩ. Όσοι ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο θέμα, αξίζει να διαβάσουν όλο το thread αλλά και τα άλλα που θα προκύψουν από την αναζήτηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.