Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Χρώμα για MDF


Nostos

Recommended Posts

Ερώτηση:

 

Θέλω να βάψω ξύλο MDF ντουλάπας. Αν χρησιμοποιήσω πλαστικό χρώμα υπάρχει κίνδυνος αυτό να "πετσικάρει";

Πέραν του πλαστικού χρώματος ή της λαδομπογιάς τί άλλο χρώμα θα μου συνιστούσατε να χρησιμοποιήσω;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Παίρνω το θάρρος να απαντήσω στην ερώτηση σου επειδή εδώ και πολλά χρόνια φτιάχνω κατασκευές από MDF τις οποίες φυσικά και βάφω. Έχω χρησιμοποιήσει διάφορες βαφές, από πλαστικό μέχρι βαφές αυτοκινήτου.

Αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία κατά την γνώμη μου είναι να κάνεις καλή προετοιμασία της επιφάνειας με αστάρι ανάλογο του είδους του χρώματος που θα επιλέξεις. Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ λαδομπογιά νερού και είμαι αρκετά ευχαριστημένη, αρκεί να μην υπάρχει πολύ υγρασία στον χώρο και να μην έρχεται σε επαφή με νερό η επιφάνεια που θα βαφτεί. Βασικό για την επιτυχία όλων των βαφών είναι να αφήνεις τους χρόνους που δίνει η κάθε εταιρία για στέγνωμα του χρώματος πριν το ξαναπεράσεις, καθώς και στα ενδιάμεσα χέρια να κάνεις ένα ελαφρύ τρίψιμο με λεπτόκοκο γυαλόχαρτο για να έχεις λεία επιφάνεια.

Σχετικά με το "πετσικάρισμα", εξαρτάται από το πάχος του MDF σε σχέση με το μέγεθος της επιφάνειας. Υπολογίζοντας ότι το MDF θα είναι το λιγότερο 16mm πάχος, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα "πετσικαρίσματος" για φύλλα ντουλάπας. Επίσης θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή για τους μεντεσέδες που θα χρησιμοποιήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.