Μετάβαση στο περιεχόμενο

Igga

Members
  • Περιεχόμενα

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Contact Methods

  • Website
    http://www.igga.gr

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Igga's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Η χρήση του θαλάμου θα είναι για αποθήκευση τυριών.
  2. Καλησπέρα σας, θα ήθελα αν μπορείτε να μου δώσετε τα φώτα σας.... Θέλω να κατασκευάσω ένα θάλαμο ψυγείου, οι διαστάσεις του είναι 2,90 μήκος, 2,40 ύψος και 0,90 βάθος. Για την κατασκευή του λέω να χρησιμοποιήσω εξωτερικά γυψοσανίδα πράσινη, για μόνωση DOW 80 χιλιοστών, να βάλω νευρομετάλ και να το σοβαντίσω και από πάνω πλακάκι. Ο μάστορας θέλει να βάλει εξωτερικά γυψοσανίδα, μετά dow, και εσωτερικά πάλι γυψοσανίδα και μετά λέει επειδή επιμένω να θέλω πλακάκι εσωτερικά λέει να βάλει τον στόκο που βάζουν στις τσιμεντοσανίδες και να μου κολλήσει το πλακάκι.... Εσείς τι λέτε; Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας!!
  3. Παίρνω το θάρρος να απαντήσω στην ερώτηση σου επειδή εδώ και πολλά χρόνια φτιάχνω κατασκευές από MDF τις οποίες φυσικά και βάφω. Έχω χρησιμοποιήσει διάφορες βαφές, από πλαστικό μέχρι βαφές αυτοκινήτου. Αυτό που έχει την μεγαλύτερη σημασία κατά την γνώμη μου είναι να κάνεις καλή προετοιμασία της επιφάνειας με αστάρι ανάλογο του είδους του χρώματος που θα επιλέξεις. Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ λαδομπογιά νερού και είμαι αρκετά ευχαριστημένη, αρκεί να μην υπάρχει πολύ υγρασία στον χώρο και να μην έρχεται σε επαφή με νερό η επιφάνεια που θα βαφτεί. Βασικό για την επιτυχία όλων των βαφών είναι να αφήνεις τους χρόνους που δίνει η κάθε εταιρία για στέγνωμα του χρώματος πριν το ξαναπεράσεις, καθώς και στα ενδιάμεσα χέρια να κάνεις ένα ελαφρύ τρίψιμο με λεπτόκοκο γυαλόχαρτο για να έχεις λεία επιφάνεια. Σχετικά με το "πετσικάρισμα", εξαρτάται από το πάχος του MDF σε σχέση με το μέγεθος της επιφάνειας. Υπολογίζοντας ότι το MDF θα είναι το λιγότερο 16mm πάχος, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα "πετσικαρίσματος" για φύλλα ντουλάπας. Επίσης θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή για τους μεντεσέδες που θα χρησιμοποιήσεις.
  4. Εκτός από την τουαλέτα ομορφιάς που είναι από ξένη εταιρία, όλα τα άλλα έπιπλα που αναφέρεις τα φτιάχνω μόνη μου (και μαραγκός έχω γίνει...) και φυσικά τα σχεδιάζω με Allplan . Με εντολές για κατασκευή πλάκας και τοίχων, αντί για σπίτια σχεδιάζω έπιπλα.
  5. Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά δεν θα διακινδύνευα να βάλω laminate κολλητό στον τοίχο και στο ταβάνι μίας κουζίνας. Σκέψου τον παράγοντα υγρασία και τους υδρατμούς από το μαγείρεμα.Είναι βαρύ υλικό και η πίσω του πλευρά είναι πολύ λεία, η κόλλα δεν θα απορροφηθεί καθόλου με αποτέλεσμα της ευκολότερης αποκόλλησης. Υπάρχουν βέβαια κόλλες που θεωρητικά δεν επηρεάζονται σε αυτές τις συνθήκες αλλά έχουν ισχυρούς διαλύτες βλαβερούς για την υγεία. Όσο καλό και έμπειρο μάστορα και να βρεις στα τελειώματα θα υπάρξει σίγουρα πρόβλημα που θα το καλύψει με κάποια πηχάκια, θα σου άρεσε αυτό? Είμαι της άποψης να χρησιμοποιήσεις κόντρα πλακέ θαλάσσης (δεν είναι πολύ ακριβό και ανάλογα από τι ξύλο θα είναι μπορεί να έχει πολύ ωραία "νερά") που μπορείς να ντύσεις και τα ντουλάπια σου και να βάλεις laminate μόνο στο πάτωμα. Όσο για τον χρωματισμό των ντουλαπιών, τοίχου και ταβανιού δεν είναι δύσκολο να πετύχεις την ίδια απόχρωση. Η αίσθηση βέβαια δεν θα είναι μιας ενιαίας επιφάνειας διαφορετικών επιπέδων, αλλά μπορείς να δέσεις αρμονικά τα δύο υλικά.
  6. Καλημέρα Nurbs Ευχαριστώ πάρα πολύ! Είμαι στην διάθεση σου για ότι μπορώ και εγω να κάνω για σένα. Αλήθεια πως σου φάνηκε η ιστοσελίδα μου? Είδες και τα χειροποίητα? Αν θέλεις απάντησε μου με pm, για να μην ξεφύγουμε από το θέμα.
  7. Ίσως να μην διατύπωσα σωστά αυτό που ήθελα να πω. Δυστυχώς τα σεμινάρια που παρακολούθησα εδώ (Ηράκλειο) ήταν ελειπή και τα περισσότερα που ξέρω είναι από προσπάθεια και άπειρες ώρες ψαξίματος. Μάλλον θα πρέπει να κανονίσω κάποιο ταξίδι στην Αθήνα για να παρακολουθήσω εκ νέου κάποιο σεμινάριο. Η έκδοση του allplan που έχω είναι παλιά (2004) και το manual που έχω είναι στα αγγλικά. Πιθανότατα να αγοράσω το 2009 αν ανακάμψει η αγορά....
  8. Καλησπέρα Χρησιμοποιώ το allplan εδώ και αρκετό καιρό. Περισσότερο σχεδιάζω παιδικά έπιπλα (και όχι μόνο....) και μετά τα κατασκευάζω και τα εμπορεύομαι... Είμαι διακοσμήτρια και το allplan μου έχει λύσει τα χέρια, ο πελάτης μπορεί να δει ολοκληρωμένο τον χώρο με τα έπιπλα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για εκείνον και το βασικότερο γρήγορα. Διάβασα παραπάνω ότι υπάρχει manual ελληνικό, υπάρχει κάποιος τρόπος να το αποκτήσω και εγώ? Το πρόγραμμα έχει άπειρες δυνατότητες και δυστυχώς δεν τις ξέρω καν για να τις "εκμεταλευτώ".... Χαρά μου αν μπορούσα να βοηθήσω κι εγώ σε κάτι....
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.