Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βοηθητικός χώρος καταστήματος


Recommended Posts

Έχω την περίπτωση δύο ισόγειων καταστημάτων και κάτω από αυτά υπόγειο, το οποίο δεν είναι χωρισμένο ακριβώς όπως τα καταστήματα.

 

1. Μπορώ να θεωρήσω όλο το υπόγειο ως χώρο αποκλειστικά βοηθητικής χρήσης του ενός καταστήματος ή μόνο αυτό που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κατάστημα;

2. Η χρήση όλου του υπογείου τώρα είναι "Βοηθητικός αποθηκευτικός χώρος", θεωρείται αλλαγή χρήσης η μετατροπή του σε "Βοηθητικό χώρο αποκλειστικής χρήσης καταστήματος";

 

Υ.Γ. Οι ιδιοκτήτες συναινούν.

Link to comment
Share on other sites

Στην άδεια το υπόγειο έχει χρήση γενικά "Βοηθητικός αποθηκευτικός χώρος" χωρίς να αναφέρεται ως αποκλειστικά βοηθητικής χρήσης των καταστημάτων, με ανεξάρτητη είσοδο.

Link to comment
Share on other sites

Αλλαγή χρήσης δεν νομίζω ότι υπάρχει από τη στιγμή που είτε έτσι είτε αλλιώς πρόκειται για βοηθητικό - αποθηκευτικό χώρο. Το συμβόλαιο (τίτλος ιδιοκτησίας) τί αναφέρει για το ιδιοκτησιακό καθεστώς;

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχήν Yorgos ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Το ερώτημά μου αναφέρεται κυρίως όσο αφορά την ερμηνεία του ΓΟΚ Άρθρο 7 1Ββ:

"Η επιφάνεια του υπογείου ορόφου με βοηθητικούς χώρους καταστήματος για να μη προσμετράται στο σ.δ., πρέπει να βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια των καταστημάτων και να εξυπηρετεί μόνο αυτά. Ο υπόγειος αυτός όροφος, μπορεί να βρίσκεται και κάτω από το χώρο εισόδου του ισογείου, εφόσον εξυπηρετεί μόνο τα καταστήματα (Εγγρ. 40721/7724/4.8.87). Αυτοτελής Ενοικίαση ή πώληση του χώρου αυτού αποτελεί καταστρατήγηση του νόμου και επισύρει την εφαρμογή των διατάξεων για τα αυθαίρετα. Στα σχέδια της οικοδομικής άδειας πρέπει να αναγράφεται "αποκλειστικά βοηθητική χρήση Καταστήματος σε εφαρμογή της παρ. 1Ββ του άρθρου 7"."

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.