Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΙΚΑ και ασφάλιση


evripides

Recommended Posts

Καλησπερα σας.

ειναι για να φτιαξω μια οικοδομη και ο εργολαβος ειναι ο πατερας μου .μπορω να τον ασφαλισω στο ικα? γιατι στο τοπικο γραφειο μου ειπαν οτι δεν γινεται σε προσωπο που εχω συγγενεια πρωτου βαθμου.

 

ας απαντησει καποιος που γνωριζει.

 

─────────────────────────────────────────────────────

Συμπληρώστε την ειδικότητά σας, μέσω της επεξεργασίας προσωπικών στοιχείων (πίνακας ελέγχου).

Chilon

Link to comment
Share on other sites

Δυστηχώς έτσι είναι, το εχω αντιμετωπίσει και εγώ.

Το ικα ειναι κατηγορηματικά αντιθετό σε κάτι τετοιο, παρόλο που, αποψή μου ειναι οτι, δεν διευκρινίζετε συγκεκριμένα στη νομοθεσία τους κατι τέτοιο.

Υπο προυποθέσεις ομως, μπορείς να μειώσεις το συνολο των ημερομισθίων δηλώνοντας προσωπική εργασία του πατέρα σου. Προυποθέσεις οπως να ειναι κατω των 150 τ.μ., πρώτη κατοικία κτλ.

Κοίταξε αυτο με την μείωση οπωσδήποτε, ειδάλλως τα ένσημα είτε τα βάζεις υπερ αγνώστων στο τέλος, ειτε τα βάζεις σε κάποιον άλλον,

Link to comment
Share on other sites

λυση απλη.....βαζεις καποιους αλλους ενσημα στην δικια σου οικοδομη και σου βαζουν του πατερα σου σε αλλη οικοδομη....ολο και καποιον γνωστο θαχεις....

 

 

παντως κατι προβληματα πουχει το ΙΚΑ....ΔΛΔ οι εταιριες πουχει χωσει ο ακθενας το παιδι του υπαλληλο ανασφαλιστο το εχει?σιγουρα οχι

Link to comment
Share on other sites

Στην περίπτωση των λεγόμενων "κοινών επιχειρήσεων" μπορεί να γίνει και μάλιστα με χαμηλότερο ασφάλιστρο από αυτό των λοιπών εργαζομένων. Αυτή η κατηγορία ασφαλισμένων αντιμετωπίζεται από το ΙΚΑ με διαφορετικό τρόπο από τους λοιπούς ασφαλισμένους. Δεν γνωρίζω αν μπορεί να γίνει στα οικοδομικά έργα. Πάντως ευκαιρία είναι για το ερευνήσω.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.