Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περίφραξη τμήματος γηπέδου


Recommended Posts

Γεια σας και από μένα..

 

Έχω έναν πελάτη που θέλει να περιφράξει σε εξ' αδιαρέτου , που κατέχει το 1/4 του γηπέδου. Άδεια μικρής κλίμακας για περίφραξη τμήματος του γηπέδου απ' ότι έψαξα δεν γίνεται.

 

Μάλλον, πρέπει να γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, για να ανεξαρτητοποιηθεί και συνέχεια να ζητηθεί Α. μικρής κλίμακας.

 

Αν ΝΑΙ, τι πρέπει να περιλαμβάνει το τοπογραφικό που θα πάει για οριζόντια σύσταση. (π.χ. πίνακας αναλογισμού....)ή

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

Εκ του "γηπέδου" αντιλαμβάνομαι πως μιλάμε για εκτός σχεδίου ακίνητο.

Αρα σύσταση σε καθορισμένα τμήματα ΔΕΝ γίνεται και ενημέρωσε τον πελάτη σου πως δεν μπορεί να περιφράξει τμήμα του γηπέδου καθώς είναι εξ αδιαιρέτου συνιδιοκτήτης στο ΣΥΝΟΛΟ του γηπέδου.

Link to comment
Share on other sites

ΝΑΙ, πρόκειται για τεμάχιο στο σύνορο της ζώνης των 500μ. , με πρόσωπο σε αναγνωρισμένο δημοτικό δρόμο. Είστε σίγουρος το ότι δεν μπορεί να γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας;; μπορείτε να παραθέσετε τον νόμο;;

 

Ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις...

Link to comment
Share on other sites

Αν κατάλαβα καλά μιλάτε για ένα αδόμητο αγροτεμάχιο. Δεν υπάρχει κάποια οριζόντια ιδιοκτησία για να κάνετε σύσταση. Μάλλον εννοείτε σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας ώστε να εκμεταλλεύεται κάθε ιδιοκτήτης το μερίδιο που του αναλογεί.

Σε όποιον συμβολαιογράφο και να απευθυνθείς θα σου απαντήσει πως σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας σε εκτός σχεδίου περιοχή ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.

Ίσως μπορείς αν κατατμήσεις το αγροτεμάχιο αλλά αν γινόταν θα τον είχαν κάνει ως τώρα..

Οπότε ΔΕΝ γίνεται περίφραξη τμήματος αγροτεμαχίου. Εξάλλου ξεχνάς κάτι σημαντικό.

Το δικαίωμα του είναι εξ αδιαιρέτου και έτσι θα παραμείνει. Δηλαδή, 25% από όλο το αγροτ. Που τεκμηριώνεται πως ο πελάτης σου θα έχει πχ. το βόρειο τμήμα του? Πχ. αν έχει 1 στρέμμα πως ξέρεις αν αυτό που θέλει να χρησιμοποιεί για δικό του είναι 10χ100 ή 25χ40 ή 40χ25 κλπ??

Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι ένα ιδιωτικό συμφωνητικό παρουσία συμβολαιογράφου και να υπογράψουν όλοι οι συνιδιοκτήτες πως δέχονται τον χωρισμό που θα κάνεις εσύ σε ένα τοπογραφικό ανάλογα με τα ποσοστά τους. Δηλαδή, θα δεχτούν πως θα χρησιμοποιεί ο καθένας τους ένα τμήμα του αγροτ. μόνο με τις διαστάσεις που θα του δώσεις. Αυτό όμως είναι καθαρά για δική τους χρήση. Αυτό το συμφωνητικό δεν έχει καμία νομική ουσία σε πολεοδομίες κλπ. Αν πχ. κάποιος αποφασίσει να χτίσει εξακολουθεί να χρειάζεται την σύμφωνη γνώμη των υπολοίπων.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμη και αν επιτρέπεται η σύσταση κάθετης, η περίφραξη στο όριο μεταξύ των τμημάτων απαγορεύεται. Αν ψάξεις λίγο στο φόρουμ θα βρεις σχετικές συζητήσεις. Δες εδώ π.χ.

Link to comment
Share on other sites

Αφού συμφωνήσω με τους συναδέλφους που ενίσχυσαν και την δική μου άποψη με τα λεγόμενα τους, να προσθέσω πως εγώ σε ενδεχόμενο τοπογραφικό αντίστοιχης περίπτωσης , δεν θα έκανα κανενός είδους χωρισμό στο διάγραμμα ούτε καν για ιδιωτικά συμφωνητικά κλπ. για να μην..παρεξηγηθούν οι προθέσεις σου.

Στο γήπεδο δεν μπορεί να γίνει χωρισμός σε τμήματα και καλό είναι να το καταλάβουν οι πελάτες σου.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Καλησπέρα . Σε οικόπεδο ο ενοικιαστής που το νοικιάζει ολόκληρο θέλει να το διαχωρίσει με περίφραξη ώστε να φτιάξει υπαίθριο πάρκινγκ στο μισό και στο υπόλοιπο μελλοντικά κάποια άλλη χρήση . Επιτρέπεται και αν ναι με ποια διαδικασία μπορεί να γίνει ;

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.