Μετάβαση στο περιεχόμενο

Όροι διάθεσης αφυδατωμένης ιλύος ΜΕΛ σε ΧΥΤΑ


theosarr

Recommended Posts

Καλησπέρα... θα ήθελα, αν κάποιος γνωρίζει τη σχετική νομοθεσία, να μου παρέχει κάποιο link ή έγγραφο με τις σχετικές πληροφορίες. Έκανα μια σχετικά γρήγορη έρευνα αλλα δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο.

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

Στην ΚΥΑ 114218 ΦΕΚ Β' 1016/17.11.97, θα βρεις τις Τεχνικές Προδιαγραφές διαχείρισης της ιλύος από εγκαταστάσεις επεξεργασίας καθώς και αυτές για τους ΧΥΤΑ.

 

Με την ΚΥΑ 50910/2727 (ΦΕΚ Β΄ 1909/22.12.2003) εντάσσεται στη ελληνική νομοθεσία ο Ευρωπαϊκός Κώδικας Αποβλήτων (ΕΚΑ), σύμφωνα µε τον οποίο τα "απόβλητα από τον καθαρισμό λυμάτων" και "λάσπη σηπτικής δεξαμενής" εντάσσονται στο Κεφάλαιο 20: Δημοτικά απόβλητα και γίνονται δεκτά σε ΧΥΤΑ.

Στο άρθρο 5 αναφέρει επίσης ότι η 114218 ισχύει μέχρι να εκδοθεί νέα ΚΥΑ (που πιθανόν να έχει εκδοθεί αλλά δεν μπορώ να σου πω σίγουρα)

 

Η διάθεση πάντως σε ΧΥΤΑ είναι προσωρινή λύση. Σύμφωνα από την Οδηγία σχετικά µε την Υγειονομική ταφή αποβλήτων (1999/31/ΕC), προβλέπεται ότι τα βιοαποικοδομήσιµα αστικά απόβλητα που προορίζονται για διάθεση σε ΧΥΤΑ θα πρέπει να μειωθούν σταδιακά σύμφωνα με χρονοδιάγραμμα που ορίζεται στην οδηγία. Οπου νά 'ναι θα μας βάλουν χέρι και θα αναγκαστούμε να δούμε το θέμα διάθεση λάσπης πιο σοβαρά.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.