Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κτηματολόγιο για εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο


Recommended Posts

Καλησπέρα...

Ερώτηση: Στο κτηματολόγιο, για τις περιοχές που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, δηλώνονται και τα εκτός σχεδίου οικόπεδα ή μόνο τα εντός;

Συγκεκριμένα αγροτεμάχιο στο Πόρτο Ράφτη (απίστευτη θέα παιδιά!!!) (αλλά είναι εκτός σχεδίου :cry: ) θα δηλωθεί στο κτηματολόγιο στις ανακοινωθείσες ημερομηνίες ή αργότερα;

Ευχαριστώ..

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει διάκριση ανάμεσα σε εκτός και εντός σχεδίου. Εφόσον βρίσκεται το ακίνητο εντός της περιοχής για την οποία συλλέγονται δηλώσεις πρέπει να δηλωθεί.

Link to comment
Share on other sites

Από την διεύθυνση http://www.ktimatologio.gr

Από τις 17 Ιουνίου 2008 ξεκινάει η διαδικασία κτηματογράφησης σε 107 νέες περιοχές των Νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης και στις πρωτεύουσες των νομών όλης της χώρας που δεν είχαν ενταχθεί στο Κτηματολόγιο με παλιότερα προγράμματα.

Οι πολίτες που διαθέτουν ακίνητη περιουσία σ΄αυτές τις περιοχές καλούνται να τη δηλώσουν στο Εθνικό Κτηματολόγιο από τις 17 Ιουνίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2008, ενώ οι ομογενείς μας και οι κάτοικοι εξωτερικού μπορούν να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2008.

Σχετικά με τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι :

1. Δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους είναι υποχρεωμένα να υποβάλουν όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν δικαίωμα σε ακίνητο σε κάποια από τις 107 περιοχές που κτηματογραφούνται. Με τον όρο δικαίωμα εννοούμε την πλήρη ή ψιλή κυριότητα σε ακίνητο, την επικαρπία ή οποιαδήποτε άλλη δουλεία.

Η δήλωση αφορά όλα τα ακίνητα, είτε είναι εντός, είτε είναι εκτός σχεδίου, είτε είναι αγροτικά είτε είναι αστικά. Επίσης, αφορά όλα τα δικαιώματα πάνω στα ακίνητα. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που ένα ακίνητο ανήκει σε παραπάνω από ένα άτομο, πρέπει όλοι όσοι έχουν δικαίωμα σε αυτό, να το δηλώσουν.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ..

Σαφείς και λιτοί!! Μηχανικοί παιδί μου πως να το κάνεις..

(Το site του κτηματολογίου γιατι δεν το σκεφτηκα;--->δεν πάω καλά)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.