Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ελάχιστα τετραγωνικά κλιμακοστασίου κτλ


Recommended Posts

καλησπέρα

 

θα ήθελα να ρωτήσω:

 

στα οικοδομήσιμα βάσει του ΣΔ τετραγωνικά περιλαμβάνονται τα τετραγωνικά του υπόγειου, του κλιμακοστάσιου, κτλ ή εξαιρούνται? υπάρχουν κάποια άλλα τετραγωνικά της οικοδομής που επίσης εξαιρούνται?

 

ποια είναι τα ελάχιστα τετραγωνικά μιας οικοδομής που θα διατεθούν για εκτός των κατοικιών χρήση? δλδ, ποια είναι τα μίνιμουμ τετραγωνικά που μπορώ να διαθέσω για κλιμακοστάσιο, σκάλες, ασανσέρ, κτλ, ο,τιδήποτε δλδ είναι εκτός των διαμερισμάτων

 

ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση είναι αρκετά γενική. Θα πρέπει να διαβάσεις τον ΓΟΚ για να δεις τι εξαιρείται από τον συντελεστή δόμησης. Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις και υποπεριπτώσεις. Ψάξε και λίγο στο forum, θα βρεις αρκετά πράγματα.

 

Πάντως, τα υπόγεια δε μετρούν στη δόμηση (εφόσον δεν υπερβαίνουν το 1,5μέτρο από τη στάθμη εδάφους). Τα κλιμακοστάσια μετρούν στη δόμηση (εκτός του τελευταίου ορόφου αν δεν έχεις πρόσβαση στην ταράτσα).

 

Για ελάχιστα εμβαδά κλιμακοστασίου, ανελκυστήρων κλπ υπάρχουν σχετικές δημοσιεύσεις στο forum. Θα πρέπει να δεις και στον κτηριοδομικό κανονισμό γιατί εξαρτάται και από τη χρήση (πχ βοηθητική κλίμακα ή όχι, κλίμακες σε κτήριο γραφείων κλπ)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.