Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δομημένη Καλωδίωση


pm4698

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Εϊμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και πρόκειται να συμμετάσχω σε μεγάλο έργο δομημένης καλωδιώσης(μεταφορά φωνής και data) με οπτικές ίνες, UTP κτλ

 

Απλά για διευκρίνηση, ασθενή θεωρούνται hubs, switches, τηλεφωνικά κτλ και ισχυρά θεωρούνται οι κατανεμητές?

 

Επίσης, όσον αφορά την πιστοποίηση του δικτύου, μπορώ βάσει πτυχίου και μόνο να παρέχω πιστοποίηση?Λογικά, θα πρέπει να έχω τον κατάλληλο εξοπλισμό?Αν ναι, σε περίπτωση που μου παρέχει η εταιρία υλικών τον εξοπλισμό αυτόν, θεωρείται εξίσου έγκυρη η πιστοποίηση?

 

Αν πάλι, δεν μπορώ να κάνω πιστοποίηση, υπάρχει κάποιος οργανισμός που παρέχει πιστοποιήσεις επί πληρωμή ή σεμιναρίων κτλ? Αν ναι θα ήθελα ενδεικτικές τιμές κι επίσης αν ξέρει κάποιος τον εξοπλισμό που χρειάζεται για πιστοποίηση και ενδεικτικό κόστος.

 

Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Οι κατανεμητές (αν εννοείς τα patch panel) δεν θεωρούνται ισχυρά, αντίθετα τα switch θεωρείται ενεργός εξοπλισμός αλλά για εγκατάσταση ασθενών ρευμάτων. Οπότε είναι λίγο σχετικά τα πράγματα ανάλογα πως θέλεις να τα διαχωρίσεις.

 

Όσον για τις πιστοποιήσεις, δεν μπορώ να σου πω λεπτομέρεις, παίζει σίγουρα ρόλο και η κατηγορία του δικτύου, στην τελευταία cat.7 λίγες εταιρίες έχουν την δυνατότητα για πιστοποίηση.

 

Σε πιο απλές κατηγορίες cat.6 απλώς χρειάζεται ένα όργανο cable analyzer.

π.χ. http://www.datacomtools.com/catalog/Fluke_dtx.htm

το αν χρειάζεται και σεμινάρια δεν είμαι σίγουρος, αλλά δεν νομίζω.

Το να ξέρεις να δουλεύεις το όργανο είναι το βασικό...

Link to comment
Share on other sites

Για την πιστοποιηση του δυκτιου χρειαζεσαι καταλληλο οργανο.

 

Η εταιρια που σου παρεχει τον εξοπλισμο σου δινει πιστοποιητικα για τον εξοπλισμο αλλα καλο θα ηταν να πιστοποιηθει το δυκτιο και αφου εγκατασταθει σαν συνολικη εγκατασταση ωστε να βρεις πιθανες αστοχιες στην εγκατασταση.

 

Αν δεν κανεις εσυ τωρα την πιστοποιηση υπαρχουν ευν εταιριες που ερχονται και στην κανουν.

 

Για τιμες δεν γνωριζω με ενα search στο google μπορεις να βρεις εταιριες που φτιαχνουν δομημενη καλωδιωση και να τους ρωτησεις ακριβως τι θες .

Link to comment
Share on other sites

Εγκαταστάσεις ασθενών ρεύματων θεωρούνται όλες οι εγκαταστάσεις οι οποίοιες περιλαμβάνουν καλωδιακές υποδομές που αφορούν σε τηλεφωνικές γραμμές, γραμμές μεταφορές δεδομένων, γραμμές συστημάτων συναγερμού, γραμμές πυρανίχνευσης, γραμμές bus κλπ. Ονομάζονται έτσι κυρίως λόγω της χαμηλής ισχύος και τάσης.

 

Ως ενεργός εξοπλισμός θεωρούνται τα swithes, hubs, κλπ, δηλαδή τα στοιχεία και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που συνήθως βρίσκονται μέσα στο RACK.

 

Σήμερα το μεγαλύτερο μέρος των υποδομών δομημένης καλωδίωσης στα κτίρια (μιλάμε πάντα για το οριζόντιο δίκτυο) είναι με καλώδιο UTP Cat 5e. Τα τελευταία χρόνια αρκετοί έχουν εγκαταστάσεις με το νεότερο UTP Cat6. Η ακόμα πιο νέα κατηγορία UTP Cat 7 δεν έχει νόημα να τη χρησιμοποιήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.