Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη περιβαλλοντική - επαγγελματικά δικαιώματα


Recommended Posts

Ηθελα να ρωτησω κατι για οποιον γνωριζει να μου απαντησει. Ειμαι Μηχανολογος μηχανικος ΑΕΙ και είμαι υπάλληλος σε μια εταιρεία η οποια χρειαζεται μια περιβαλλοντικη μελετη για να κατατεθει, ωστε να ερθει η νομαρχια να κανει αυτοψια του χωρου. Εχοντας ετοιμασει μια τετοια μελετη, γνωριζει καποιος να μου πει αν μπορω να την υπογραψω???

 

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν δεν κάνω λάθος, μπορείς να υπογράψεις περιβαλλοντική μελέτη μέχρι κατηγορίας Β4. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες (Α1,Α2,Β3) χρειάζεσαι Μελετητικό Κατηγορίας 27 Περιβαλλοντικών Μελετών. Για περισσότερες πληροφορίες δές εδώ: http://www.ypex-mele.gr/

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

να ρωτησω και εγω κατι

 

Η γυναίκα μου (Ναυπηγός Μηχανολόγος Μηχανικός απο ΕΜΠ) θελει να παρει μελετητικό πτυχίο 27 (Περιβαλλοντικές μελετες). Μεσα στα δικαιολογητικα ζητανε αναλυτική κατασταση μαθημάτων βασικού πτυχίου . Το ζητανε ΜΟΝΟ για την κατηγορία 27. Οι ναυπηγοι δεν εχουν σχετικά μαθηματα.

 

Γνωρίζεται αν απο αυτη τη σχολή περνουν αυτο το μελετητικό πτυχίο; Αν ειναι να μη πληρωσει τα παραβολα και την κοψουν.

 

Κανενας ναυπηγος με μελετητικό 27;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Έχει αναρτηθεί προς διαβούλευση από τις 14/2/11 το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το "Δικαίωμα πρόσβασης σε επαγγελματικές δραστηριότητες βάσει προσόντων των Διπλωματούχων Μηχανικών Περιβάλλοντος" (http://ypepth.opengov.gr/panaretos/?p=4800).

 

Υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα -μετά απο 15ετή και πλέον λειτουργία των αντίστοιχων τμημάτων σε Ξάνθη και Χανιά - περί τους 1000 διπλωματούχους μηχανικούς περιβάλλοντος. Αυτή τη στιγμή στο site της διαβούλευσης έχουν καταχωρηθεί 35 σχόλια εκ των οποίων κάποια θα τα χαρακτήριζα τουλάχιστον υβριστικά προς την ειδικότητά μας.

Απορώ που είναι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι και δεν καίγεται σε κανέναν τους καρφί να μπουν και να γράψουν ένα σχόλιο (πχ από την εμπειρία τους οι εργαζόμενοι) για το κείμενο αυτό που προωθείται και θα αποδώσει τελικά δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία.

Είναι όλοι τους τόσο ικανοποιημένοι από αυτό το ασαφέστατο, γενικόλογο και ελλιπές (κατά τη γνώμη μου τουλάχιστον) κείμενο που θα κατατεθεί προς ψήφιση σε 12 μέρες (15/3/11)???

Κατά τη γνώμη μου επίσης, αμφιβάλλω αν έχουν νόημα και αν τελικά θα ληφθούν υπόψη τα σχόλια στη διαβούλευση, παρ'όλα αυτά ίσως είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αν θέλουμε να διεκδικήσουμε αυτά που πρέπει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.