Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευαστικό ερώτημα: Mόνωση - Σοβατίσματα


CSPU

Recommended Posts

Καλημερα,

σε νεοανεγειρομενη οικοδομη και σε μια απο τις οψεις (Β-ΒΔ) σε επιφανεια τοιχου με τουβλα περιπου 100τμ, υπαρχει ενα δοκαρι (μηκους περιπου4-5 μετρα) που εξωτερικα δεν εχει μονωση. Ολη η υπολοιπη επιφανεια ειτε εχει μονωση εξωτερικα μεσα στα μπετα ειτε εχει μονωθει στην τοιχοποιεια και ειναι ΟΚ. Προκειται να ξεκινησω σοβατισματα. Ο μηχανικος μου λεει οτι δεν χρειαζεται να μονωθει το δοκαρι ενω ενας αλλος μηχανικος που ειχε ερθει απο μια εταιρεια (γιατι εκανε μονωση ταρατσας) μου ειπε οτι αν δεν μονωσω το δοκαρι θα εχω θερμογεφυρα και υγρασια εσωτερικα στο σημειο του δοκαριου. Δεν ξερω τι να κανω!!!

Ερωτηση 1. Χρειαζεται μονωση το δοκαρι?

Ερωτηση 2. Αν ναι, πώς να το κανω λαμβανομενου υποψη οτι αυτη τη στιγμη ολη η επιφανεια ειναι στο ιδιο επιπεδο (δεν προεξεχει τιποτα) και μετα αν μονωθει μονο το δοκαρι,αυτο θα προεξεχει? Θα πρεπει να λαβω υποψη και τις συνεπειες στο σοβατισμα και στο κοστος!!!

Ερωτημα 3. Διαβαζοντας το φορουμ ειδα οτι για να "παχυνουμε" το σοβα, μετα το πεταχτο μπορουμε να βαλουμε πλεγμα. Αν βαλω EPS στο δοκαρι και σοβατισω (με πλεγμα)ολη την υπολοιπη επιφανεια ωστε να ερθει επιπεδο παλι, ειναι προτιμοτερο ή να βαλω ασπρο φελιζολ στην υπολοιπη επιφανεια, EPS στο δοκαρι και να σοβατισω κανονικα? Ειδα επισης κατι για εκτοξευομενη μονωση??? Τι λετε να κανω?

 

Για το σοβατισμα η τιμη ειναι 4Ευρο το τμ και 4 τα υλικα. Ειναι ΟΚ?Διαβαζοντας παλι εδω ειδα οτι ειναι καλυτερα να παρω εγω τα υλικα. Στην περιπτωση αυτη, τι θα προτεινατε να βαλω ως προσθετα στα κονιαματα εκτος απο πλεγμα οπου αλλαζουν τα υλικα (τουβλο-μπετον κλπ) και τι να κανω εκει που το σεναζι βρισκει κολωνες?

Ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Είναι εξώφθαλμο λάθος (παράλειψη) η έλλειψη μόνωσης από το δοκάρι. Δεδομένου ότι τα άλλα φέροντα στοιχεία έχουν μόνωση πρόκειται προφανώς για αμέλεια.

Φυσικά και πρέπει να μονωθεί. Φυσικά και θα δημιουργήσει θερμογέφυρα αν δεν μονωθεί...

 

Δεν ξέρω πως αλλά πρέπει να πεις στον υπεύθυνο να σου βρει λύση. Πληρώθηκε γι'αυτό. Ποιος είναι ο υπεύθυνος; Ο εργολάβος, ο μπετατζής ή ο μηχανικός/κατασκευαστής ανάλογα τα συμφωνητικά που έχεις κάνει...

Link to comment
Share on other sites

Είναι αλήθεια πως θα έχεις θερμογέφυρα. Δηλ θα έχεις απώλειες θερμότητας από εκεί...

Για το πως θα το κάνεις συμβουλέψου ένα μηχανικό...

Link to comment
Share on other sites

Και αν ηταν ο επιβλεπων τι να πει?

Ναι καναμε βλακεια και μου διεφυγε τελειως?

Να δικαιολογηθει πηγε προφανως...

Link to comment
Share on other sites

Πραγματι ηταν ο επιβλεπων...Ο μπετατζης εχει πληρωθει και εχει φυγει και ο μηχανικος (ο επιβλεπων) ειναι ακομα εδω αλλα εχει πλήρωθει και αυτος. Τι με συμβουλευετε να κανω ως προς το τυπικο θεμα (πως να βρω ακρη για να αναλαβει καποιος την ευθυνη) και ως προς το τεχνικο θεμα (πως να λυσω το προβλημα της μονωσης πριν σοβατισω).

Link to comment
Share on other sites

ευθήνη τώρα δε δρίσκει κανείς βρες μόνος σου την άκρη. Μου κάνει εντύπωση πάντως που είναι η μόνωση των άλλων στοιχείων τοιχεία και δοκάρια όταν λές ότι μόνο αυτό θα προεξέχει. Η μόνωση εσωτερικά δε μπαίνει΄οπότε μάλλον θα ρθει πρόσωπο αν το "ντύσεις" και κάτι τέτοιο θα πρέπει να κάνεις να βάλεις εξωτερικά μιας καλής ποιότητας μόνωσης και μαζί με τον αρχιτέκτονα σου, να το προβλέψεις για το πως "θα ρθει" στις όψεις.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.