Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατοικία με χρήση Container


hologram

Recommended Posts

ειναι παλιο θεμα, αλλα εχουμε κατι νεωτερο για τη δημιουργια κτοικιας με χρηση container;

το εψαξ κανεις για Ελλάδα κι αν ναι τι συμπεράσματα έβγαλε; Η διαβίωση σε τέτοιους χώρους μπορεί να θεωρηθεί υγιεινή; Το κόστος που αναφέρεται περιλαμβάνει μόνο υλικά κ εργατικά;

Ευχαριστώ προκαταβολικά, δεν είμαι μηχανικός, όλα αυτά τα ρωτώ ως ιδιώτης.

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω πως θα πρέπει να πληρεί τις προϋποθέσεις κατοικίας του κτιριοδομικού κανονισμού συμπεριλαμβανομένης και ενεργειακής μελέτης.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Hologram,

 

Στην εταιρία που δούλευα στο Λονδίνο, μελετήσαμε πολλές φορές κτήρια από containers, είτε σε πιλοτικό στάδιο (prototypes για λογαριασμό της Laing O’Rourke, γνωστή κατασκευαστική εταιρία), είτε για επέκταση υφιστάμενων κτηρίων (κυρίως στην οροφή όπου θέλεις τα φορτία της επέκτασης να είναι μικρά), είτε για καινούργια κτήρια. Μιλάμε για τα απλά containers που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά αγαθών, σαν και αυτά που βλέπεις στοιβαγμένα στα λιμάνια. Φυσικά το τελικό προϊόν δεν έχει τίποτα κοινό στην εμφάνιση...

 

Στατικά τα containers τα μελετούσαμε σαν μεταλλικά πλαίσια υποθέτοντας ενίοτε ότι η τραπεζοειδής λαμαρίνα συνείσφερε στον φέρων οργανισμό (ως stressed skin) ή την αγνοούσαμε τελείως και «κρύβαμε» στους τοίχους διαγώνιους συνδέσμους για την παραλαβή οριζόντιων δυνάμεων (άνεμο και τυχηματικές δράσεις). Μετά οι τοίχοι επενδύονταν με μόνωση και γυψοσανίδα.

 

Στο πιλοτικό κτήριο που μελετούσαμε, το οποίο ήταν πολυώροφο, η συνδέσεις γίνονταν εφαρμόζοντας πείρους στις γωνίες των containers. Την επόμενη φορά που θα δεις ένα container παρατήρησε ότι στις οχτώ γωνίες του έχει οπές και στις τρεις πλευρές για τη σύνδεση με άλλα containers.

 

Μάλιστα, είχε γίνει και μια έκθεση στο Building Centre (στο κεντρικό Λονδίνο) η οποία ονομάζονταν "Prefabulous London". Κάνε ένα search στο google και θα βρεις αρκετό υλικό. Υπάρχει και ένα αρχείο που λέγεται "Prefabulous London: A to Z", αν το βρεις τότε στο γράμμα «J» είναι το κτήριο που έχω μελετήσει, μια επέκταση για μια αρχιτεκτόνισσα που είχε το atelier της στο Hackney. Στο γράμμα "Ο" είναι μια επέκταση (τρόπο τεινά δηλαδή, καθότι πρόκειται για προσθήκη δυο ορόφων πάνω σε ένα βικτωριανό θέατρο που είναι Grade II Listed...) που μελετούσα στην επόμενη εταιρία που πήγα. Αν δεν το βρεις, στείλε μου pm για να σου το στείλω.

Επίσης η πρώτη εταιρία που δούλευα είχε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Tim Pyne, ο οποίος σχεδιάζει κυρίως τέτοια κτήρια. Δες εδώ:

http://www.m-house.org/

 

Σου δίνω και μερικά links για να πάρεις μια ιδέα:

http://inhabitat.com...to-z-of-prefab/

http://www.treehugge...bulous_in_1.php

http://www.housingpr...t?File_No=GB007

http://dodeckahedron...-of-modern.html

 

 

Αν θέλεις άλλες πληροφορίες πες μου.

 

Α, πάρε και μερικές φώτο κατά την διάρκεια της κατασκευής του prototype...

 

Καλησπέρα σε όλους τους εξαίρετους συναδέλφους.

Ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ σοβαρά με τη χρήση κοντεινερ στην αρχιτεκτονική. Η πρώτη μου ευκαιρία είναι η δημιουργία μίνι γκολφ και το μίνι μπαρ που θα το εξυπηρετεί θα είναι από κοντεινερς και στη συνέχεια μια μικρή εξοχική κατοικία.

Το θέμα είναι πως δεν έχω ξανασχοληθεί με το αντικείμενο αλλά με ενδιαφέρει η προοπτική του. Η ερώτηση που έχω να κάνω για αρχή είναι αν είναι υποχρεωτική η θεμελίωση για την τοποθέτηση του (ισόγειο κτίσμα) ή μπετό καθαριότητας αρκεί; Επιπλέον η στατική επίλυση είναι το επόμενο θέμα που με απασχολεί, υπάρχουν προδιαγραφές που μπορώ να βρω κάπου ή γίνεται επίλυση σαν μεταλλικό κτίριο;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας

κάποια links για το τι σκέφτομαι να κάνω:

 

http://residentialshippingcontainerprimer.com/Muvbox

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.