Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόσταση ανιχνευτών από δοκάρια


ANEMONA

Recommended Posts

γεια χαρα,

διαβαζω το παρατημα Α της 3/81 που αναφερει οτι η το ημιση της αποστασης των ανιχνευτων πρεπει να λμβανεται ως το μεγιστο οριο οταν εχω διαχωρισματα τα οποια φθανουν ως την οροφη ή μεχρι 45 εκατοστα του μετρου κατω απ αυτην..δηλαδη εαν καταλαβα καλα η αποσταση απο δοκαρια πρεπει να ειναι το μισο της αποστασης μεταξυ ανιχνευττων?

Link to comment
Share on other sites

Ενα δοκάρι δεν μπορεί να θεωρηθεί ως διαχώρισμα, ακόμη και αν το ύψος του είναι 60 cm.

 

Εξάλλου από την διατύπωση της διάταξης 3/81 (σελ 9/27):

 

α). Η απόστασις μεταξύ των ανιχνευτών δεν θα υπερβαίνη την απόστασιν δοκιμής των από ανεγνωρισμένον Κέντρον Δοκιμών της Χώρας κατασκευής ή προελεύσεώς των. Η απόστασις ανιχνευτών από οιονδήποτε τοίχον δεν θα υπερβαίνη το ήμισυ της αποστάσεως μεταξύ των ανιχνευτών. Ομοίως το ήμισυ της αποστάσεως μεταξύ των ανιχνευτών θα λαμβάνεται ως το μέγιστον όριον αποστάσεως οιουδήποτε ανιχνευτού εκ διαχωρισμάτων,
τα οποία φθάνουν έως την οροφήν ή μέχρι 45 εκατοστά του μέτρου κάτω ταύτης.

β).΄Απαντα τα σημεία της οροφής να διαθέτουν έναν ανιχνευτήν εις απόστασιν ίσην του 0,7 της αποστάσεως την οποίαν έχει ορίσει το Κέντρον Δοκιμής του ανιχνευτού ως απόστασιν τοποθετήσεώς του

φαίνεται ότι εάν π.χ. τα διαχωρίσματα φθάνουν σε ύψος κάτω των 45 cm κάτω από την οροφή, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα με τις αποστάσεις των ανιχνευτών.

Φαίνεται δηλαδή ότι η παραπάνω διάταξη ΔΕΝ σκοπεύει να αντιμετωπίσει το πιθανό πρόβλημα των δοκαριών στην μεταφορά του καπνού, αλλά σκοπεύει να αντιμετωπίσει τα πιθανά προβλήματα από ενδιάμεσα διαχωριστικά π.χ. παλέτες με υλικά, ή άλλα αποθηκευμένα υλικά.

 

Εντούτοις, η παρατήρησή σου για τα δοκάρια έχει βάση. Ιδιαίτερα σε χαμηλοτάβανους χώρους, εάν το δοκάρι είναι ψηλό, είναι δυνατό το δοκάρι να δυσκολέψει την μεταφορά του καπνού στην οροφή, και για αυτό η μείωση της μέγιστης απόστασης των ανιχνευτών μπορεί να είναι μία λύση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.