Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη πράξης εφαρμογής


Recommended Posts

Καλησπέρα. Είμαι νέος στο επαγγελμα του τοπογράφου και μου αναθέσαν μια πράξη εφαρμογης σχεδίου πόλεος. Τι πρέπει να κανω ακριβως και ποια είναι η αμοιβη ( γιατι θέλει να ξέρει ο πελατης ). ποία είναι η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΛΠ ????

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε καλησπέρα και καλή αρχή. Νομίζω πως πρέπει να μας κάνεις λίγο πιο ξεκάθαρο το αντικείμενο της εργασίας που έχεις αναλάβει.

Η σύνταξη μιας πράξης εφαρμογής σχεδίου πόλης είναι εργασία που αφορά ολόκληρη πολεοδομική ενότητα και είναι μεγάλη μελέτη. Προφανώς δεν εννοείς αυτό λοιπόν. Από όσο καταλαβαίνω , ο πελάτης σου έχει οικόπεδο σε περιοχή με πράξη εφαρμογής. Τι σου έχει ζητήσει? Σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος? Χάραξη των ορίων? Διορθωτική της πράξης εφαρμογής μήπως?

Οσον αφορά την διάνοιξη μήπως σου ζητήθηκε κάποια μηκοτομή στα πλαίσια έκδοσης οικοδομικής άδειας?

Ξεκαθάρισε το μας για να μπορέσουμε όλοι να βοηθήσουμε.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ Δημήτρη που απάντησες. Ο πελάτης έχει μία απόφαση δημοτικού συμβουλίου η οποία αναφέρει πως << Προβλεπεται βάσει του ισχύον εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, δρόμος πλάτους 4 μέτρων, ώς αποτυπώνεται και στο τοπογραφικό απόσπασμα του σχεδίου πόλεως>>Επίσης <<Σάς ενημερώνουμε ότι το Δημοτικό συμβούλιο συναινεί στην διάνοιξη του προαναφερόμενου δρόμου εφόσον τηρηθούν τα νόμιμα>>Στο τέλος της απόφασης αναφέρει << Οτι ο Δήμος αδυνατεί οικονομικά να κινήσει τις απιτούμενες διαδικασίες( Αποτύπωση της περιοχής, Πράξη αναλογισμου, Αποζημιώσεις)για την ολοκλήρωση της διάνοιξης.>> Και τον παραπέμπει στο να κάνει την διαδικασία μόνος του με δικά του έξοδα. Ο πελάτης μου θέλει να ανοίξει με δικά του έξοδα ένα κομματι του δρόμουστην αρχή του, στη οποία βρίσκεται και η ιδιοκτησία του.

Αυτό είναι γίνεται ???? Η θα πρεπει να γίνει ολη η διανοιξη ???? Εγώ ααν μπορω να τον βοηθησω πως πρεπει να ξεκινησω ??? Πόσα χρηματα πρεπει να του ζητησω ( γιατι με ρωταει ποσο θα κοστίσει ???

Ευχαριστω και πάλι !!!!!

Link to comment
Share on other sites

Φιλικά θα σου έλεγα να συνεργαστείς με ένα εμπειρότερο τοπογράφο γιατί οι αναλογισμοί δεν είναι και ό,τι καλύτερο για πρώτη εργασία.

Link to comment
Share on other sites

Θα έλεγα είναι ότι είναι πολλές "πίστες" παραπάνω από το level εμπειρίας που παίζεις αυτή τη στιγμή. Ακολούθα την τελευταία συμβουλή του agios.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.