Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποζημίωση προς τον Δήμο για παιδική χαρά


skoudi

Recommended Posts

Ναι, όσα οικόπεδα βλέπουν στο πάρκο έχουν εισφορά ανάλογα με το εμβαδό τους επί την τιμή μονάδος που καθορίζει το δημοτικό συμβούλιο.

Link to comment
Share on other sites

Μιλάς για δημοτικό οικόπεδο και αυτό σημαίνει ότι το οικόπεδο περιλαμβάνεται σε ΟΤ και περιήλθε στην κυριότητα του ΟΤΑ με κάποιο τρόπο (αγορά, κληρονομιά κλπ). Εάν είναι έτσι τα πράγματα, υπάρχουν 2 σενάρια για να φτιάξει πάρκο ή/και παιδική χαρά στο οικόπεδο αυτό.

 

1. Να έχει πάρει απόφαση ΔΣ για τροποποίηση του ΡΣ και το χαρακτηρισμό του οικοπέδου ως ΚΧ και να έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η αντίστοιχη διοικητική πράξη. Σ' αυτή την περίπτωση, πρέπει να συνταχθεί πράξη αναλογισμού, οπότε οι ιδιοκτήτες των όμορων οικοπέδων θα καταβάλουν την αναλογούσα αποζημίωση.

 

2. Να έχει διαμορφώσει ο ΟΤΑ το οικόπεδο με τη συγκεκριμένη χρήση χωρίς να έχει τροποποιηθεί το ΡΣ. Σ' αυτή την περίπτωση δεν μπορεί να συνταχθεί πράξη αναλογισμού και, επομένως, δεν θα καταβάλουν αποζημίωση οι όμοροι.

 

Όπως γίνεται κατανοητό, το κλειδί στην υπόθεση αυτή είναι η τροποποίηση ή όχι του ΡΣ.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Και αν στην πρώτη περίπτωση ο ΚΧ είναι πχ. 100,00Χ100,00μ. η αποζημίωση που θα καταβάλουν οι ιδιοκτήτες των ομόρων θα αφορά όλη την έκταση του ΚΧ. ή κάποιο τμήμα αυτής;

Link to comment
Share on other sites

Είναι λίγο απίθανο να βρεθεί οικόπεδο, με αυτές τις διαστάσεις, μέσα σε ένα ΟΤ.

Αλλά μιλώντας θεωρητικά, το οικόπεδο που χαρακτηρίζεται ως ΚΧ, οφελεί, σύμφωνα με την πολεοδομική νομοθεσία, τα όμορα οικόπεδα (δεν αναφέρω λεπτομερώς τα οφέλη για να μην πλατιάσουμε το θέμα) και για το λόγο αυτό αναλογίζεται σ' αυτά αποζημίωση, με βάση ορισμένα κριτήρια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.