Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καθήκοντα Μηχανικού Επίβλεψης και Λειτουργίας μηχανολογικού εξοπλισμού


africanos

Recommended Posts

Καλησπέρας σας συνάδελφοι. Μου έχουν αναθέσει καθήκοντα επίβλεψης λειτουργίας και συντήρησης του ηλεκτρολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού μίας βιομηχανίας. Θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει για το αν υπάρχει κάποιος νόμος σχετικός, ποιές είναι οι ευθύνες και που θεωρώ το βιβλίο για να γράφω τις όποιες παρατηρήσεις. Σας ευχαριστώ.:confused:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ωραία και απλή ερώτηση !

υπάρχει κάποιος νόμος σχετικός, ποιές είναι οι ευθύνες και που θεωρώ το βιβλίο

 

Δυστυχώς η απάντηση δεν είναι απλή.

Δεν υπάρχει ένας νόμος, αλλά υπάρχουν πολλοί νόμοι που άπτονται κυρίως στην ασφάλεια και δευτερευόντως στο περιβάλλον (εκπομπές ρύπων κτλ)

 

Ευτυχώς όμως όλη (ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος) η νομθεσία βρίσκεται στο site του ΕΛΙΝΥΑΕ, ή εναλλακτικά μπορείς να ψάξεις (ανάλογα με το αντικείμενο ηλεκτρισμός-ανυψωτικά-λέβητες-κτλ) και στα downloads του michanikos.

 

Μέσα στα καθήκοντά σου είναι να λύνεις κάθε πρόβλημα που θα μπορούσε να αποτλέσει παρατήρηση σε κάποιο βιβλίο...

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφε συντηρητή. Ο βασικός νόμος (και μην γελάσεις γι αυτό!) είναι ο 6422/34 (ΦΕΚ 412Α/1934). Το κεφάλαιο ΙΙΙ "Περί Υπεύθυνου Τεχνικής Επιβλέψεως της Λειτουργίας των Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων" είναι ατό που βασικά ορίζει τα καθήκοντα του "συντηρητή" μηχανικού. Βέβαια εκεί μιλάει για ατμοκίνηση! Έχουν βέβαια υπάρξει αναθεωρήσεις από τότε ως σήμερα "ουκ ολίγες". Ψάξε όπως λέει και ο φίλος Κώστας στο ΕΛΙΝΥΑΕ.

Όσο για το βιβλίο, προφανώς εννοείς το "Βιβλίο εγγραφής συντηρήσεων μηχανολογικού εξοπλισμού". Αυτό έχει αριθμημένες σελίδες, και σφραγίζεται από την Δ/νση Ανάπτυξης από την Νομαρχία που έχει έδρα η επιχείρηση που εργάζεσαι. Εκεί αναγράφεις τις συντηρήσεις που κάνεις σε κάθε μηχάνημα και υπογράφεις. Μην το αγνοήσεις. Είναι το πρώτο που ζητάει η "Επιθεώρηση Εργασίας" και το ΚΕΠΕΚ σε διαφόρους ελέγχους και ειδικά ύστερα από κάποιο ατυχημα.

 

Άντε καλή σταδιοδρομία και σιδεροκέφαλος

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.